lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Canon oslavuje 10 rokov vývoja série EOS 5D

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 28.5.2015
späť
Späť

Poslať
 

Spoločnosť Canon dnes oslavuje 10 rokov vývoja obľúbenej produktovej série EOS 5D. Už prvý model kolekcie EOS 5D, vyrobený v septembri 2005, zmenil trh s digitálnymi zrkadlovkami (DSLR). Išlo o prvú pokročilú poloprofesionálnu DSLR
s plnoformátovým (full frame) sníma
čom CMOS (35,8 x 23,9 mm). Tento fotoaparát za dostupnú cenu umožnil  fotografom využívať pôsobivú obrazovú kvalitu a kreatívne fotografické nástroje, ktorými tradične disponovali len profesionálne DSLR s 35 mm snímačmi. Prispel tak k ďalšiemu úspešnému rozšíreniu full frame fotoaparátov.

V novembri 2008 spoločnosť Canon uviedla na trh model druhej generácie v tejto sérii uznávaný EOS 5D Mark II, ktorý razil cestu nakrúcaniu videa. Tento model ponúkol fotografom revolučný spôsob nakrúcania videa v kvalite Full HD, takže z DSLR sa stal všeobecne rozšírený nástroj aj na tvorbu filmov. EOS 5D Mark II sa skvele osvedčil vo filmárskom priemysle a video produkcii, pretože umožňoval využitie veľkého snímača za výhodnú cenu. Okrem špičkovej obrazovej kvality a väčšej kontrole nad hĺbkou ostrosti filmárom umožňoval využívať bohatú ponuku vymeniteľných EF objektívov, ktoré v tom čase zahrnovali vyše 64 modelov[1]. Používatelia tak získali prístup k širokej škále zobrazovacích možností.

 

V marci 2012 spoločnosť Canon predstavila model EOS 5D Mark III, ktorý sa v porovnaní so svojimi predchodcami vyznačoval významnými zlepšeniami čo do možností fotografovania aj nakrúcania videa. Navyše disponoval presnejším automatickým zaostrovaním (AF) a rýchlejším sériovým snímaním. Od svojho uvedenia na trh si digitálna zrkadlovka EOS 5D Mark III vydobyla všeobecné uznanie a stala sa jednou z vlajkových lodí spoločnosti jej úspech podnietil ďalšie inovácie v sérii EOS.

Úplne nedávno, vo februári 2015, spoločnosť Canon uviedla na trh modely EOS 5DSEOS 5DS R obohatila tak svoj Systém EOS o novú generáciu full frame zrkadloviek s ultravysokým rozlíšením. Nové fotoaparáty prekonávajú doterajšie možnosti 35 mm snímačov a ponúkajú najväčší počet megapixelov v segmente full frame zrkadloviek: neuveriteľných 50,6 MP.

Vďaka vlastnej výrobe všetkých kľúčových súčastí digitálnych zrkadloviek EOS sa spoločnosti Canon podarilo vytvoriť skutočne silnú produktovú sériu. Každý jej model, vrátane modelov EOS 5D, je vybavený inovačnými technológiami a poskytuje najvyššiu možnú obrazovú kvalitu. Canon bude naďalej reagovať na rôznorodé potreby fotografov a inovovať kolekciu digitálnych zrkadloviek EOS, ktorá sa teší všeobecnej obľube medzi profesionálnymi aj amatérskymi používateľmi.

 



[1] Aktuálne v apríli 2008


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!