lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zlatý Bažant Marcové - prvá jarná voľba z Hurbanova

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 21.3.2015
späť
Späť

Poslať
 

Milovníci zlatého moku budú môcť v tomto roku privítať jar skutočne originálne.  Jarná špecialita Zlatý Bažant Marcové z hurbanovského pivovaru poteší po dlhej zime každého, kto vie oceniť netuctové a chutné pivné špeciály. Polotmavý ležiak Zlatý Bažant Marcové 13%  je inšpirovaný bavorskou tradíciou piva „Märzen“ a je vyrobený z jačmenného sladu bavorského typu. V týchto dňoch prichádza na trh ako limitovaná edícia  v štvorbalení 0,5l fliaš, a vo vybraných puboch bude počas jari dostupné aj ako čapované.

 

Tradícia varenia piva „Märzen“ pochádza zo 16. storočia. V tom čase sa v bavorskom pivovarníctve dohodlo, že pivo sa smie variť iba v období od septembra do apríla. Dôvodom bola snaha predísť riziku vzniku požiarov pri varení piva, ako aj potreba nižších teplôt pri jeho výrobe. Aby bol aj počas letnej sezóny dostatok zlatého moku, v marci sa vyrobila špeciálna várka piva s dlhšou životnosťou. Tá sa dosiahla zvýšením koncentrácie sladiny a aj vyšším obsahom alkoholu v pive, pomohlo jej tiež silnejšie chmelenie.

 

Zlatý Bažant sa rozhodol túto tradíciu oživiť, a pred veľkonočnými sviatkami priniesť pivnú špecialitu, ktorá ulahodí tradičným pivárom, ako aj fajnšmekrom vyhľadávajúcim rôzne pivné „vychytávky“. Zlatý Bažant Marcové je polotmavý ležiak s vyššou stupňovitosťou, ktorý svoju vyváženú sladovú chuť a jedinečnú farbu získal z jačmenného sladu bavorského typu. Karol France, obchodný sládok z pivovaru v Hurbanove, novinku popisuje ako pivo silnej chuti, ktoré symbolizuje novú energiu po končiacich sa zimných mesiacoch a zachytáva prechod medzi sezónami: „Zlatý Bažant Marcové 13 % má typicky jantárovú farbu a  vyznačuje sa jemnou vôňou po karamelovom a praženom slade. Jeho chuť je spestrená strednou až vyššou aromatickou horkosťou s príjemným doznievaním po napití.“ 

 

Podľa bavorskej tradície sa pivom „Märzen“ dodnes otvárajú v nemecky hovoriacich krajinách jesenné oslavy piva Oktoberfest. S pivnou špecialitou Zlatý Bažant Marcové si túto tradičnú lahôdku môžu pivári vychutnať už počas tohtoročnej jari, ako aj počas nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov. „Zlatý Bažant so svojou novinkou v limitovanej edícii opäť potvrdil majstrovstvo svojich sládkov v Hurbanove, ktorí dokážu vynikajúco kombinovať originálne s tradičným. Teší nás, že milovníkom zlatého moku môžeme podobne ako s našou tradíciou koncoročných sviatočných špecialít priniesť na jarné či veľkonočné stretnutia s blízkymi niečo naozaj výnimočné. Sme presvedčení, že už po prvom ochutnaní sa Zlatý Bažant Marcové stane pre pivárov v tomto roku skutočne prvou jarnou voľbou,“ dodáva brand manažér značky Zlatý Bažant Michal Sivko.

 

Limitovaná edícia Zlatý Bažant Marcové 13 % je od začiatku marca dostupná v maloobchodných sieťach v štvorbalení 0,5l fliaš, a vo viac ako 600 vybraných puboch na celom Slovensku aj v obľúbenej čapovanej podobe.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!