lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Aby sa Vám jarná únava vyhla oblúkom

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 10.3.2014
späť
Späť

Poslať
 

Desí vás predstava príchodu jari so všetkou intenzitou a sviežosťou všade naokolo? Obávate sa opäť malátnosti, ešte väčšej únavy a straty energie v podobe jarnej únavy? Netvárte sa akoby vás prešiel parný valec a myslite pozitívne! Prechod na jarný režim, nemusí byť až tak zlý ani vyčerpávajúci. Stačí poznať tie správne finty. 

Príčiny jarnej únavy môžeme hľadať už skôr, a to na jeseň. Dni sa pomaly skracujú, teploty klesajú a väčšina z nás dáva prednosť príjemnému teplúčku vo vnútri a pohyb vonku obmedzí na minimum. Nedostatok pohybu spolu s tradičným zimným prejedaním najmä počas sviatkov postupne zhoršuje našu kondíciu a imunitný systém. Ten je na jar výnimočne oslabený, a tak niet sa čo čudovať, že aktivity na jar zvládame ťažšie aj pomalšie.    

V pohybe tkvie život

Dôležité je začať so zmenou životného štýlu už počas zimy, aby ste sa vyhli jarnej únave. Celkom zásadný je pre ľudský organizmus pohyb. Nájdite si šport, ktorý vás baví, a ak nie ste príliš športovo založení, skúste napríklad dynamickú chôdzu so športovými paličkami (tzv. nordic walking). Telu prospieva aj saunovanie a kondíciu si môžete udržiavať aj plávaním v krytých bazénoch. Že sa vám v zime nič nechce? Vybehnite na pár dní na hory a dožičte si pár slnečných lúčov a pobyt na čerstvom vzduchu. Nechajte rušné a stresujúce prostredie mesta za hlavou a dožičte si pokojné prostredie a nádhernú panorámu. Zlepšíte si nielen náladu, ale slnko vám naštartuje proces tvorby vitamínu D v koži, a tak pozitívne ovplyvní aj obranyschopnosť organizmu. Lenivosť so zdravím nechodí ruka v rukáve, a tak ju prekonajte a vhupnite do športových aktivít už dnes. Stačí trocha sebazaprenia a po niekoľkých týždňoch sa budete cítiť fit.

Vitamíny, minerály a iné

Únava súvisí aj s nedostatkom vitamínov D a E, minerálnych látok ako jód a selén. Typické jedlá slovenskej kuchyne sú síce chutné, ale ich pravidelná konzumácia telu príliš neprospieva. Ak do jedálnička zaradíte viac ovocia, zeleniny a rýb, uvidíte, že vaše telo i zrkadlo to ocenia. Odmenou vám bude príliv energie a zhodených pár kíl.

Terapia enzýmami

Celý rok sa držíte v zdraví a počas zimy vás dolapia virózy alebo chrípky? Posilnite si imunitu skôr ako si vás chytia. Siahnite po enzýmoch a imunitný systém sa vám odvďačí. Práve enzýmy dokážu zázraky. Nielenže umožňujú akcieschopnosť pre imunitný systém, ale dávajú mu aj inteligenciu. Vyskúšajte enzýmy v lieku Wobenzym, vďaka ktorým podporíte obranyschopnosť organizmu, rýchlejší ústup ochorenia a skrátite si tak aj dobu liečby. Tieto enzýmy sú prírodného pôvodu, a to z tropického ovocia, odkiaľ pochádza bromelain a papain. Naopak živočíšnej povahy sú enzýmy trypsin a chymotrypsin. Pôsobia tiež proti zápalom a urýchľujú hojenie po úrazoch a operáciách.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!