lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Jesenný mriežkovaný koláč

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 25.11.2014
späť
Späť

Poslať
 

lahodný

Náročnosť: 2 bábovky

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 45 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 350 g špaldovej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 1 vajce
  • 1 KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker

 

Na náplň:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker (à 40 g)
  • 40 g cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 1 vajce
  • 3 zarovnané PL slivkového lekváru
  • 400 g očistených a odkôstkovaných sliviek

 

 

Ešte potrebujeme:

  • koláčovú formu (Ø 27 cm)
  • elektrický ručný šľahač

 

Príprava:

 

1.       Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, kôru,  vajce a arómu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky.

2.       Na prípravu náplne v mise vyšľaháme tvaroh so Zlatým klasom, cukrom, vanilkovým cukrom a vajcom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.

3.       Z cesta odoberieme 1/3 a odložíme bokom. Zo zvyšku cesta na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme okrúhly plát s priemerom 30 cm a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto potrieme lekvárom, nanesieme náplň a obložíme slivkami. Z odloženého cesta vyvaľkáme plát, pomocou ostrôžky alebo ostrého noža narežeme na pruhy a na koláči vytvoríme mriežku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:                     180 °C

Teplovzdušná rúra:               160 °C

Plynová rúra:                        stupeň 3

 

Doba pečenia: asi 45 minút

 

4.       Koláč necháme vychladnúť.

 

TIP:  Špaldovú múku môžeme nahradiť polohrubou múkou.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!