lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Bojujte proti vlhkosti v domácnosti

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 22.11.2013
späť
Späť

Poslať
 

Vlhkosť v domácnosti sa zvyšuje pri každodenných činnostiach,  najmä pri sprchovaní, kúpaní, varení, ale aj praní a sušení bielizne. Ak si nedáte pozor, zvýšená vlhkosť sa okrem nepríjemného zápachu prejaví aj vznikom plesní a rastom húb. Život v takomto prostredí ohrozuje každého člena domácnosti, preto je nevyhnutné klímu v interiéri regulovať. Ak neviete ako na to, ponúkame vám jednoduché riešenie.

Okrem bežného vetrania vám k príjemnému prostrediu pomôžu sadrové stierky a omietky, ktoré majú priaznivé pH a sú vhodné aj pre alergikov, do detských izieb a spální. Sadra je totiž prírodný materiál, ktorý svojimi pórmi prijíma zvýšenú vlhkosť a pri suchej klíme ju naopak vracia prostrediu. To znamená, že jemne reguluje klímu bez vášho pričinenia a vytvára tak lepší pocit z bývania.

Stena ako regulátor vlhkosti

Sadra sa teší veľkej obľube predovšetkým pre jej zdravotnú nezávadnosť, estetický prínos a rôzne možnosti využitia. Pomocou nej vykúzli absolútne hladkú, alabastru sa podobajúcu stenu s jemným a na dotyk príjemným povrchom prakticky každý domáci majster či gazdinka. Možno ňou vyrovnať povrch pred maľovaním, lokálne opraviť nerovnosti, vyplniť trhliny, ale aj celoplošne stierkovať a omietať. Klimaregulujúce vlastnosti sadry sa však považujú za zásadné.

Jednoduché spracovanie, rýchle schnutie

Práca so sadrou je naozaj jednoduchá a rýchla. Pri samotnom spracovaní však treba dodržať niekoľko základných pravidiel. „Suchú zmes sypeme vždy do čistej vody a nikdy nie naopak. Ak na miešanie používame elektrické miešadlo, nastavíme ho na nízke otáčky. Na spracovanie sadrových stierok a omietok je vhodné hliníkové a nerezové náradie“, radí Patrik Bánik, produktový manažér spoločnosti Rigips. Po nanesení materiálu steny rýchlo schnú, povrch nie je potrebné brúsiť, a teda nevzniká zbytočná prašnosť. Určite oceníte aj zlepšenie akustických vlastností stien a tepelného prestupu, ako aj prípadné ľahké odstránenie tapiet z povrchu.

Tipy na úpravu stien

Sadrové stierky sa využívajú aj ako podklad pod tapety, ktoré sú dnes veľmi trendy. Tapety sú však citlivé na rovnosť a hladkosť steny, preto sa povrch odporúča najskôr vystierkovať. Pokiaľ sa vám absolútne hladká stena javí ako nudná, môžete ju skrášliť niektorou z metód plastickej dekorácie. Vyskúšajte napríklad plastický reliéf, hrebeň, kefu či špongiu, fóliový alebo reliéfny valček. Na základnú suchú a vytvrdnutú vrstvu sadrovej stierky nanesiete ďalšiu vrstvu stierky, v ktorej ihneď po nanesení vytvárate plastické štruktúry.

A vaše steny budú nielen krajšie, ale vďaka výnimočným vlastnostiam sadry aj zdravšie. Okrem toho, že ide o prírodný ekologický materiál, je nenáročný na spracovanie a schne naozaj rýchlo, preto už zajtra môže byť z vášho príbytku príjemnejšie miesto pre život.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!