lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čakanka – tradícia ukrytá v kávovine

  Spracoval(a) : Eva
Dátum : 22.11.2013
späť
Späť

Poslať
 

Nemôžete piť kávu, ale jej vôňu zbožňujete? Vaše chuťové poháriky sa búria pri každom dúšku vášnivého rytmu čierneho nápoja, ale kofeín nepriaznivo pôsobí na vaše telo? Doprajte si šálku alebo dve tradičného obilninového nápoja a objavte podoby čakanky v alternatíve známej aj ako melta, či cigorka. Kávové náhrady ponúkajú niečo, čo pravá káva nemá. Sú v nich obsiahnuté látky, ktoré priaznivo pôsobia na ľudský organizmus.

Káva alebo kávovina?

Tradícia obilninových kávovín siaha do časov núdze a pazúrov vojny. Náhrada kávy sa popíjala najmä počas kávových kríz. Dnes toto neodolateľné a lákavé pokušenie v podobe obilninových nápojov prichádza na váš stôl priamo z polí. Cukrová repa, koreň čakanky, jačmeň a žito sa svojím pražením a zmiešaním pretvárajú do zdravého nápoja, ktorý neobsahuje kofeín. Nápoj je tak vhodný pre každého bez rozdielu veku, pre deti, tehotné aj dojčiace ženy. Pitie kávy v primeranom množstve pri nízkom tlaku pôsobí pozitívne na organizmus človeka. Vo väčších množstvách však pôsobí dráždivo a navyše zhoršuje aj vstrebávanie minerálnych látok v čreve. Samotná káva sa vyznačuje močopudným účinkom, zvyšuje straty tekutín z tela, preto nie je vhodným nápojom na hasenie smädu. Vhodnejšou alternatívou je práve obilninová kávovina. Počas tehotenstva má zloženie nápoja priaznivý vplyv na organizmus ženy. Niektoré štúdie ukazujú, že nápoj podporuje laktáciu, za čo môže predovšetkým koreň čakanky. Ten obsahuje inulín – rastlinný polysacharid, ktorý funguje v rastline ako zásobná látka.

Prečo piť obilninové kávoviny?

Doprajte sebe aj celej rodine obilninový nápoj v podobe kávoviny INKA. Bohaté zloženie minerálnych látok a vitamínov pomáha pri problémoch z prejedania sa, ale aj nechutenstve. Ak chcete z kávoviny vyčarovať sladké potešenie, ochuťte si zdravý hrnček ryžovým, ovseným alebo sójovým mliekom. Pohlaďte svoje telo tajomnou čakankou a posypte si nápoj z obilia škoricou, polejte zázvorovým sirupom a dozdobte lístkom mäty. Začnite raňajky alebo si vychutnajte poobednú siestu s bezkofeínovým obilninovým nápojom INKA.


Diskusia k článku:

Aké prosím mlieko, je ešte niečo okrem zvierat a človeka, čo by sa dalo podojiť a získať mlieko? Ryža, ovos, sója sa ako sa mi zdá nedajú podojiť a neprodukujú mlieko. Tak ak, tak jedine ryžový, ovsený a sójový nápoj prosím
Neregistrovaný - Luigi, 14.11.2016 20:28, stein.lewi(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!