lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Je horšia zima alebo stres?

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 14.11.2011
späť
Späť

Poslať
 

Je horšia zima alebo stres?

V zimnom počasí na nás vplýva chlad a mráz, ktorý by sme najradšej obvinili z každého kýchnutia. Pravdou je, že by nás zima nemala trápiť tak, ako si myslíme. Podľa MUDr. Kataríny Šimovičovej na normálneho človeka chladné počasie nevplýva negatívne.

V našich zemepisných šírkach sme geneticky disponovaní na štyri ročné obdobia, a tým pádom sa nedá povedať, že by mali na nás zmeny ročných období extra pôsobiť. Jesenné a zimné mesiace zdravému organizmu neškodia, práve naopak. Vo vzduchu je viac vlhkosti, čo je dobré, lebo čím je vzduch teplejší a suchší, tým viac vysušuje sliznice dýchacích ciest, na ktoré sa potom skôr nalepia choroboplodné zárodky. Predo vzduch, ktorý je viac vlhký je zdravší.“

Napriek tomu sa mnohí z nás počas zimy trápia v posteli s chrípkou. Čo nás chráni pred chorobou je naša imunita. Zdravý človek má imunitu väčšinou v poriadku. Je to prirodzená obranyschopnosť voči všetkým choroboplodným zárodkom aj voči všetkým cudzorodým látkam, ktoré voláme alergény. Znížená imunita sa môže prejaviť rôzne. Buď sú to alergie na pele, trávy alebo rôzne časti jedál. „Treba ale povedať, že človek sa nerodí imunitne úplne vyvinutý. Imunita, ktorá človeka ochraňuje po celý život je „hotová“ okolo šiesteho roku života. Dovtedy je vo vývoji. To znamená, že prirodzenú imunitu máme každý vyvinutú inak. Všetci si ju však môžeme rovnako posilniť.

Najjednoduchšou  cestou pre zdravého človeka je otužovanie. Okrem toho by sme sa mali vyhýbať teplému a suchému prostrediu a v žiadnom prípade nepodceňovať pravidelný pohyb. V strave rozhodne zvýšiť prísun ovocia a zeleniny v surovom stave. Aj keď sme v zime možno častejšie chorí, to čo skutočne znižuje našu imunitu je stres a psychická záťaž. Súhlasí s tým aj MUDr. Šimovičová. Stres je naozaj faktor, ktorý znižuje imunitu. To je pravda. Človek si môže stresom navodiť zníženie imunity a potom je častejšie chorý. Vidím to u pacientov, ktorí akurát prechádzajú nejakým stresovým obdobím. Človek má vtedy väčšie šance ochorieť. Preto odporúčam na to myslieť skôr a imunitu si posilniť voľno predajnými prostriedkami. Na trhu sú napríklad probiotiká špeciálne vyvinuté na posilnenie obranyschopnosti a imunity Pearls WINTER+TM  s obsahom aktívneho laktoferinu z kolostra. Tieto probiotiká majú vďaka japonskej technológii výroby trojitý obal, ktorý zaručí, že sa dostanú až tam, kde majú naozaj pôsobiť – do čreva. Sú vhodné aj pri antibiotickej liečbe, môžu ich užívať tehotné ženy a dokonca aj celiatici, pretože neobsahujú lepok.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!