lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kúpou pomocných rúk a hranoliek pomôžete deťom hospitalizovaným v nemocniciach

  Spracoval(a) : VS
Dátum : 20.11.2008
späť
Späť

Poslať
 

Spoločnosť McDonald’s opäť organizuje celosvetovú charitatívnu akciu World Children’s Day, ktorá sa uskutoční v piatok, 21. novembra 2008. Ak si v piatok kúpite v McDonald´s porciu hranoliek a samolepky „Pomocná ruka“, prispejete na konto Ronald McDonald House Charities (RMHC). Táto nezisková organizácia podporuje projekty, ktorých úlohou je pomáhať deťom hospitalizovaným v slovenských nemocniciach. Akcia začína vo všetkých reštauráciách McDonald’s o 10.00 a končí o 14.00 hodine. Vo svete je akcia spojená so Svetovým dňom detí.

V piatok 21. novembra môžete za obslužným pultom reštaurácií McDonald´s stretnúť viaceré osobnosti spoločenského a kultúrneho života. Svoju účasť prisľúbili poslankyňa NRSR Iveta Radičová, manželia Monika Beňová, poslankyňa Európskeho parlamentu, a Fedor Flašík, herečky Zuzana Tlučková, Marta Sladečková, Bibiana Ondrejková, Andrea Karnasová a Katarína Brychtová. Zabávači Štefan Skrúcaný a Rasťo Piško. Známi moderátori Martin Nikodým, Justín Topoľský a Ján Gordulič. Taktiež televízni redaktori Patrik Herman a Andrea Paulíniová. Všetci tak robia bez nároku na odmenu.

Vďaka tejto akcii minulý rok pribudlo na konto neziskovej organizácie RMHC Slovensko celkovo 662 032 korún. Z prostriedkov Ronald McDonald House Charities  bolo doteraz na Slovensku zriadených 9 nadštandardných izieb, z toho šesť vzniklo v spolupráci s Ligou proti rakovine na Onkologickom oddelení v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici a ďalšie tri izby sú v DFNsP na Kramároch. Doteraz v nich bolo hospitalizovaných celkovo 317 malých pacientov a ich rodičov. 

Okrem spomínaných nadštandardných izieb bol z prostriedkov Ronald McDonald House Charities na Slovensku postavený aj „Dom, v ktorom nám je dobre I.“ pre deti z Domova sociálnych služieb na Mokrohájskej ulici v Bratislave a „Dom, v ktorom nám je dobre II.“ pre náhradnú rodinu, ktorá sa stará o jedno vlastné a sedem nevlastných detí z detských domovov. Nadácia financovala aj nákup infúznej pumpy pre potreby DFNsP Kramáre v Bratislave ako aj kúpu bezkáblovej oscilačnej píly Oddeleniu pediatrickej ortopédie v Žiline. RMHC bude financovať aj zariadenie interiéru 2 nadštandardných izieb na Detskej klinike Fakultnej nemocnice v Nitre.

Aj vy môžete pomôcť
Ak aj vám leží na srdci osud ťažko chorých detí, uľahčite im aspoň trochu ich situáciu. Zajtra v reštauráciách McDonald's kúpou  porcií hranoliek, či samolepky  „Pomocná ruka“ prispejete na účet Ronald McDonald House Charities. Aj vďaka týmto prostriedkom budú založené ďalšie Family rooms v slovenských nemocniciach. Polovica tržieb z 21. novembra zo všetkých porcií hranoliek a 100% z predaja samolepky „Pomocná ruka“ putuje práve na tieto účely.

Nezisková organizácia Ronald McDonald House Charities, n. o., bola založená spoločnosťou McDonald´s Slovakia, spol. s r. o., za účelom podpory verejnoprospešných projektov určených najmä na pomoc deťom. Na Slovensku existuje Ronald McDonald House Charities od novembra 2003. Vo svete funguje viac ako 180 takých organizácií, ktoré sa snažia zmierniť ťažkú situáciu v rodinách malých pacientov.

 


 


Diskusia k článku:

a z tých hnusných umelých presolených hranoliek uchoreju dalsie deti :-(
Neregistrovaný - , 1.12.2008 11:06
to mali radsej dat na kupu salatu a nie hranoliek...trapny mekac....
Neregistrovaný - , 13.7.2010 12:34
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!