lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zima v centre diania

  Spracoval(a) : Lenka Koprivňanská
Dátum : 26.11.2007
späť
Späť

Poslať
 

Jasný a ostrý zrak je nevyhnutným predpokladom pre kvalitný každodenný život. Možno sa rozhodneme zaobstarať si moderný, ľahký rámik na okuliare a budeme spokojní. Avšak s chladnejším počasím a zimnými športovými radovánkami nám okuliare začnú byť na obtiaž. Práve preto je zima obdobím, kedy sa mnohí rozhodneme vymeniť okuliare za kontaktné šošovky. Kontaktné šošovky PureVision nám dajú slobodu počas mrazivých dní.

Čokoľvek, čo zlepší náš zrak, nám zdvihne náladu, zvýši pohodlie a tiež zlepší náš výkon. Pokiaľ musíme nosiť nejaký prostriedok na korekciu zraku, určite chceme, aby nám neprekážal a aby bol čo najefektívnejší. V zime sa nám okuliare pri prechode z vonku do vyhriatej miestnosti zarosia, kovové rámiky nás chladia a napríklad pri lyžovaní máme dilemu, či použiť dioptrické alebo radšej lyžiarske okuliare. Preto sú pre športovcov aj pre nešportové mestské typy s očnými chybami ideálne kontaktné šošovky.

A aké šošovky si vybrať? Vyspelá technológia spoločnosti Bausch & Lomb prináša všetkým kvalitné kontaktné šošovky, ktoré ponúkajú väčšiu istotu a slobodu nielen pri zimných športových disciplínach. Vytvorila kontaktné šošovky PureVision, ktoré môžeme nosiť nepretržite 30 dní, dokonca v nich aj spať 29 nocí. Je to vďaka prevratnému novému materiálu, ktorý prepúšťa dostatok kyslíka k rohovke a umožňuje, aby oči „dýchali“. Takže tí, ktorí majú strach alebo nechuť si každý deň šošovky do očí vkladať a večer zase vyberať, budú mať o starosť menej.

Pre osoby trpiace astigmatizmom boli až donedávna jedinou voľbou na korekciu tejto poruchy okuliare. Oko je prirodzene kruhového tvaru a astigmatizmus je zvyčajne spôsobený nepravidelným tvarom rohovky, ktorá je oválne zakrivená. U väčšiny očí postihnutých astigmatizmom svetelné lúče dopadajú na dva body očného pozadia namiesto jedného. Bausch & Lomb preto vyvinula kontaktné šošovky pre astigmatikov PureVision Toric,  ktoré sú špeciálne navrhnuté tak, aby kopírovali výnimočný tvar postihnutého oka a mohli tiež korigovať ďalekozrakosť alebo krátkozrakosť. Takže dnes si aj astigmatici môžu v zime alebo pri svojom obľúbenom športe vychutnať s kontaktnými šošovkami oveľa väčšiu slobodu. A platí to nielen pre astigmatikov, ale aj pre ľudí, ktorí nenosia cylindre na očiach...

Naviac, pri športovaní môže nový spôsob korekcie zraku znamenať naozaj veľký rozdiel:
• Športový výkon je možné nosením kontaktných šošoviek zlepšiť až o 25 %.
• 30 % olympijských atlétov má problémy s očami. Ak tento údaj aplikujeme na celú populáciu, zistíme, že existuje prinajmenšom deväť miliónov ľudí, ktorí by mohli podávať lepší výkon, ak by pri športovaní nosili kontaktné šošovky.

 

 


Diskusia k článku:

Pri takom dlhom noseni sa automaticky zvysuje riziko infekcie a hlavne u zien, ktore sa malujú kazdy den a a takisto sa odlicuju. Neviem si predstavit, co by som mala na sosovkach po 30 dnoch.Dakujem-neprosim.
Neregistrovaný - tora, 27.11.2007 11:42
nikde neni napisane ze si ich nemozes vybrat a vycistit, ale podla mna ide hlavne o to ze si ich za 2 minuty mozes hned dat spat, tie stare museli stat vo vodicke urcity cas aby si si ich mohla dat naspat.....ale tak to je n akazdom aby si uvedomil, ze ked sa baba maluje ze jej to ide aj dooka a nie len na oko :-)
Neregistrovaný - andrea, 29.11.2007 13:04
Moj brat najskor nosil take sosovky, ktore bolo treba vyberat kazdy vecer z oka. Ale teraz skusil tieto na 30 dni, v ktorych moze aj spat, a uz ine nechce. Ja by som ich asi nechcela, kedze sa obcas malujem a tak by stratili tu vyhodu, ze ich nemusim davat do oka a vytahovat z oka kazdy den.. Hold, zenam nevyhovies :-)
Neregistrovaný - Lenka, 29.11.2007 15:02
sosovky su svinstvo aj tie jednodenne nosila som ich vyse 5 rokov a zostal mi krasny "darcek" - syndrom sucheho oka, predtym so nikdy take problemy nemala.dakujem, radsej okuliare.
Neregistrovaný - liza, 29.11.2007 15:52
A si si ista, ze to sposobili sosovky? Mne tento darcek priniesol kazdodenny zivot, 15 hodin denne pri pocitaci,... Takze sosovky nesosovky, aj ja ho mam.
Neregistrovaný - , 29.11.2007 16:06
Ja mam kontaktne sosovky dva roky.Mam taky typ sosoviek,ktore musim kazdy vecer vyberat z oka.A kazde rano si ich opat aplikujem.Licim sa kazdy den,aj odlicujem kazdy vecer a nemam s nimi absolutny ziaden problem.Som spokojna,vidim s nimi dobre,su pohodlne.Je to sila zvyku,a mimochodom treba vediet spravny postup pri aplikacii s nimi.Urcite sa najdu aj damy s umelymi nechtami, tak potom sa necudujem ak maju zeny kadejake infekcie z toho.Sosovky su bezpecne,len ich netreba podcenovat.Su jednoznacne lepsie ako okuliare.Ja som spokojna.
Neregistrovaný - Erika, 3.12.2007 15:53
Ja nosím kontaktné šošovky tiež pár rokov a som s nimi veľmi spokojná. Pár krát sa mi podarilo s nimi aj zaspať. Keď som sa zobudila, tak som ich radšej na pár minút dala do vodičky a všetko bolo OK. No ale dosť na zarazilo, že na zimu sú lepšie šošovky než okuliare. Ja som si radšej na zimu kúpila okuliare, pretože nikdy nezabudnem na zimu spred dvoch rokov . Šla som do práce a bola taká kosa, že som šla skoro celú cestu so zatvorenými očami .Myslela som, že prídem o oči .Mala som pocit, že mi šošovky primrzli k očiam bola to neuveriteľná bolesť celé dva dni som mala brutálne bolesti hlavy no aj napriek tomu, na šošovky nedám dopustiť no moje krédo je, ak príde zima,na nos patria okuliare :O)))))
Neregistrovaný - , 7.12.2007 16:54
Pri extrémnych mrazoch spojených s fúkaním silného studeného  vetra do očí je možné, že šošovka stvrdne a spôsobí nepohodlie, tlak na oko. Avšak tým, že oko fyziologicky nemôže zamrznúť a zohrieva šošovku svojím teplom, nie je možné, aby šošovka na oku zamrzla. Verím, že vaša ďalšia skúsenosť so šošovkami bude pozitívna aj v zime.
Neregistrovaný - Andrea Jelínková, Bausch&Lomb, 12.12.2007 15:01
ja som začala nosiť kontaktné šošovky zrovna dnes a mám v očiach taký zvláštny pocit. ako keby som v nich mala niečo navyše. na to si vraj musím zvyknúť, ale od ich nasadenia ma bolia oči a prechádza to aj do hlavy. prejde to alebo jednoducho na šošovky "nemám oči"? Lenka
Neregistrovaný - , 22.7.2008 20:19
a nakupujete v e-shopu nebo klasickem obchode. tu je jedem prima e-shop www.vasesosovky.sk
Neregistrovaný - katuska, 5.2.2009 15:34
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!