lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
"Ukrivdený komorník" princeznej Diany

  Spracoval(a) : Iveta Michalíková
Dátum : 7.11.2003
späť
Späť

Poslať
 

Spor medzi bývalým komorníkom princeznej Diany a  britskou  kráľovskou rodinou graduje. V týchto dňoch sa totiž na pulty britských  kníhkupectiev  dostáva   kniha  Paula Burrella o živote princeznej, no verejnosť mala už celý minulý týždeň  možnosť prečítať si  vybrané kapitoly v bulvárnom denníku Daily Mirror. 

Úplnú senzáciu  vyvolal  úryvok z listu, v ktorom Diana desať mesiacov pred smrťou predpovedala, že  zahynie pri  autonehode. Nasledoval list od jej brata, v ktorom vyjadruje  obavy nad psychickým stavom Diany a v piatok sa objavili palcové titulky, ktoré hovorili o deviatich mužoch  v živote  princeznej. To už bolo priveľa aj pre princov Williama a Harryho, ktorí  vyzvali  komorníka, aby prestal.  Podľa niektorých odborníkov Paul Burrell  stále pociťuje  krivdu po tom, ako ho vlani súd obvinil z krádeže predmetov patriacich princeznej. Proces ukončila  až kráľovná Alžbeta II., keď si spomenula na rozhovor, ktorý potvrdil, že  nešlo o krádež.  Jediný telefonát z paláca by bol všetko napravil, cituje Independent  komorníka.  Lenže  od procesu  celá kráľovská rodina mlčala, kým iní mu  robili veľmi  lákavé ponuky. Služobníci dvora nikdy nemali v Británii dobrú povesť, píše Daily Telegraph,  ale ešte nikdy  sa  nesprávali tak, ako dnes. A nejde len o zradu Paula Burrella, nedávno sa k  nej pridal aj  nehorázny útok bývalého mediálneho poradcu princa Charlesa, ktorý svojho niekdajšieho  šéfa  označil za slabocha. Obaja sa pritom snažia budiť dojem, že im ako verným poddaným ide len o dobro pána, konštatuje Daily Telegraph. Ak by bývalý  komorník  špinil len pamiatku princeznej, bola by to viac-menej záležitosť  Burrella a  jeho svedomia. No jeho kniha zjavne ranila princov. Burrell však odmieta obvinenia, že zradil Dianinu  pamiatku a tvrdí, že kniha, ktorá odhaľuje Dianin súkromný život, je mienená ako  pocta princeznej, a že by sa rád s jej synmi zišiel a svoj postoj im objasnil. Podľa Burrella  reakcie  kráľovskej rodiny odhaľujú, že monarchia je odtrhnutá od reality  a potrebuje reformu. "Ľudia v Buckinghamskom paláci sú ako dinosaury, ktorí nepatria do nášho sveta." Zaujímavé ale je, že komorníkov boj za "reformu" monarchie sa zhoduje s dátumom  vydania jeho knihy. "Aká to šťastná súhra okolností, keď sa spája morálny zápal a finančný  zisk!  Aké neobvyklé," ironicky pripomína britská tlač.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!