lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dokedy bojovať za lásku?

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 7.11.2002
späť
Späť

Poslať
 

Neexistuje  vzťah, v ktorom by neprichádzalo ku krízovým momentom. Spolu s nimi niekedy prichádza aj chuť ,,praštiť“ s tým, utiecť čo najďalej - skrátka myšlienky na rozchod. Ako zistíme, či má vzťah ešte nejakú šancu? Ako spoznáme,  či ešte stojí za to bojovať za  tento vzťah ?


Čo robiť, keď sú city ako na hojdačke, raz dolu a inokedy hore: Má ešte zmysel zotrvávať, alebo je najmúdrejšie zobrať sa a odísť...Na jednej strane je pochopiteľné, že človek sa nechce svojho vzťahu len tak vzdať. Má strach, čo bude ďalej, že sa vytratí útulnosť spoločného domova a zmiznú spoloční priatelia. A hlavne – je tu obava zo samoty. Na druhej strane stále silnejú pochybnosti a nespokojnosť. Každým dňom je naliehavejšia otázka: Mám ho vôbec ešte rada? Má význam ešte ustupovať? Je to nesmierne ťažké rozhodovanie. Nasledujúce otázky vám pomôžu dilemu vyriešiť.

Čo vás ešte spája?
Existujú medzi vami ešte hlboké spoločné city alebo ostal iba sex? Máte spoločné záľuby a priateľov? Alebo iba žijete vedľa seba?   Spoločné činnosti utužujú vzťah a udržiavajú ho pri živote.

Ako spolu vychádzate?
V každom vzťahu je dôležitý vzájomný rešpekt. Dobrým znamením je, ak vás partner akceptuje takú, aká ste. Nerobí hlúpe a uštipačné poznámky a nepokúša sa vás prevychovávať. Váži si vás, rovnako ako si vy vážite jeho a tiež sa ho nesnažíte meniť podľa vášho gusta. Pred ostatnými vás nikdy nezosmiešňuje. A ak sa ocitnete v komplikovanej situácii, postaví sa jednoznačne na vašu stranu – aj keď s vami stopercentne nesúhlasí. Ak toto všetko vo vašom partnerstve funguje, mali by ste si dobre rozmyslieť, či mu netreba dať ešte jednu šancu.

Máte ešte spoločné ciele?
Zoberiete sa, alebo budete spolu len tak žiť? Chcete bývať v meste alebo na vidieku? Túžite po deťoch alebo nie? Postupne si musíte vyjasniť všetky alternatívy a ak zistíte, že sa v názoroch na podstatnú časť otázok líšite, potom váš vzťah nemá do budúcnosti veľkú šancu.

Existuje medzi vami vzájomná dôvera?
Môžete sa s partnerom úprimne porozprávať o svojich problémoch? Alebo nad nimi iba mávne rukou? Viete vždy, čo si myslí a čo sa odohráva v jeho hlave? Aké má obavy, čo ho trápi, do čoho vkladá nádeje a aké sú jeho sny? Alebo je voči vám uzavretý a keď od neho čakáte názor alebo odpoveď, načisto sa zablokuje? Otvorenosť voči partnerovi je nevyhnutným predpokladom dobrého vzťahu.

Ste v jeho blízkosti ešte šťastná?
Cítite sa dobre, keď ste s ním, alebo využijete každú príležitosť, keď sa mu môžete vyhnúť? Ak vám pripadá ťažké odlúčiť sa od neho čo len na dva dni, ešte stále ho milujete. Ak je vám ale nepríjemné, keď partner vyhľadáva vašu prítomnosť aj jeho nežnosti, je to neklamné znamenie krízy.

Viete si predstaviť, že budete žiť sama?
Máte rodinu a priateľov, ktorí vás v prípade rozchodu podržia? Budú vám k dispozícii, keď sa budete cítiť osamelá a budete potrebovať sa porozprávať? Keď sa náhle ocitnete sama, je dobré zázemie dosť podstatné. Je ale veľmi dôležité uvedomiť si, že váš život ide aj po rozchode s partnerom ďalej a vy si ho môžete zariadiť po svojom. 


Diskusia k článku:

Dopekla, moj vztah je v krize...
Neregistrovaný - evulik, 7.11.2002 14:07
evulik, nezúfaj, si mladá a život máš pred sebou, môj vzťah je v kríze už pekne dlho. Mysli pozitívne a čas všetko vyrieši:-)) ale dávam si otázku, prečo IBA žena má bojovať keď je vzťah v kríze?! načo je aj ten druhý, len aby sa prizeral a kritizoval????? potom je asi jednoduchšie východisko - zostať sama a nečakať pomoc od nikoho.
Neregistrovaný - smile, 7.11.2002 14:29
keď prestaneš zalievať kvetinu zvädne.A tak to robia aj chlapi.:)
Neregistrovaný - Bellezza, 7.11.2002 15:08
Ani nezufam, len konstatujem, ale vytaca ma prave toto, ze bojujem iba ja. Moj muz o ziadnej krize nema ani potuchy. Niekedy uvazujem, ze by mi bez neho bolo lepsie, ale je mi ho luto... A ani neviem, ako odist... Tak sa snazim, a uvidime.
Neregistrovaný - evulik, 7.11.2002 15:36
Bell, myslis, ze tu kvetinu chlapi niekedy aj zalievaju?? Mozno vtedy, ked sa snazia tu zenu ziskat, dostat ju do postele .. v manzelstve je to uz o niecom inom. Akoby si boli prilis isty tym, ze ked to maju na papieri, vsetko je jasne.
Neregistrovaný - tilka, 8.11.2002 07:58
Tilka,keď ju nezalievajú oni, prečo by som mala ja? hmm?nikto mi nekáže aby som robila nadprácu.A zasa až taká sprostá nie som aby som hádzala strukoviny o stenu, len preto,že mám niekoho na papieri alebo že som s ním 5 10 100 rokov.
Neregistrovaný - Bellezza, 8.11.2002 08:16
do vaginy,tendencnejsie clanky som necital,su matuce,pretoze nevravia o dovodoch,s tymto sa baby stotoznujete?evulik lebo tie krizy videl uz predtym len o nich nerozpraval,hej oko za oko zub za zub,to bude isto vyrovnany vztah
Neregistrovaný - , 8.11.2002 08:28
spravte konecne garde aj s hlbsimi uvahami
Neregistrovaný - , 8.11.2002 08:38
viete,ze svet nie je dokonaly /a ani nebude a s tymto sa vacsinou zakladaju partnerstva/ a tuzite po dokonalosti?
Neregistrovaný - , 8.11.2002 08:52
no díky dokonalosť...dobrá nuda.Prečo by som mala robiť naviac keď ten druhý robí veľké hovno?Prečo babám záleží na hajzloch, a prečo sa dajú využívať, a prečo nechcú nad sebou trochu porozmýšľať? Ach tá láska nebeská čo? ale že zo seba robia úplné p..e za cenu straty vlastnej osobnosti a názoru, to im nevadí.Radšej nebudem mať čo žrať, ale seba si budem vážiť vždy.
Neregistrovaný - Bellezza, 8.11.2002 10:41
A ako pokracovat vo vztahu, ked vsetko to ako ucta tolerancia a pod. funguje len sexu niet? Ja mam 30 a manzel 35 uz rok sme spolu nic nemali aj to je kriza?
Neregistrovaný - Jonna, 8.11.2002 14:59
tak si kúp vibrátor a pomôž si sama. Potom by mu to malo dojsť.:)
Neregistrovaný - Bellezza, 8.11.2002 15:36
Jonna, nie je to normalne, bolo by treba s tym nieco robit. Ak nema "bokovku" , tak mozno stresy, mozno zdravotne tazkosti, mozno aj Ty k tomu "prispievas". Ak to chces riesit, nutna je navsteva sexuologa, mozno psychologa a pod. V kazdom "kraji" funguju bezplatne Centra poradensko - psychologickych sluzieb.
Neregistrovaný - <big> ¤</big>, 9.11.2002 09:24
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!