lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dobre ráno, prišiel som na sto rokov.

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 5.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

Človek je podľa vedcov naprogramovaný tak, že by mal bez problémov príbuzenstvo svojou prítomnosťou obšťastňovať najmenej 100 rokov. Tu je desatoro vášho dlhého života:

Úplne prvý predpoklad toho, koľko sa na zemi zdržíte,ovplyvniť nemôžete – sú to gény. Ak má vaša babička 95 rokov, dedko zomrel tesne po deväťdesiatich narodeninách a vaša sedemdesiatročná matka s radosťou privítala odloženie odchodu do dôchodku, ste na najlepšej ceste k dlhému životu.
Ak celá rodina vymrela pred sedemdesiatkou na rakovinu alebo srdečné ochorenia, vaše vyhliadky sú neutešené, ale nevzdávajte sa, veď kvalita nášho života je už dnes omnoho lepšia…
Druhou šancou na váš dlhý život je vzdanie sa cigariet. V ideálnom prípade ste za celý život nevyfajčili ani jednu jedinú krabičku tohoto zlovestného protivníka. To predĺži váš život o dva roky. Ak však denne vyfajčíte celú krabičku cigariet, straty sú omnoho väčšie.
Spolu s cigaretami je tu ďalší démon pomenovaný už Štúrovcami. A tak tretie pravidlo znie „Zmysly zamkni, zavri vôľu, pred démonom alkoholu.“ Ak chľastáte ako dúha /to znamená, že cez svoje obličky prelejete viac ako 3 jednotky /poldecáky/ alkoholu za týždeň/ uberie vám to z plánovanej stovky celých 35 rokov. Ak si však dáte deci vína tri razy do týždňa svoje predpoklady na dlhý život výrazne vylepšíte. Jedno pivo denne tiež predlžuje život, lebo podporuje zdravé trávenie.
Štvrtým kameňom úrazu v našom živote je strava. Ak sa napchávate vecami mastnými a presladenými bielym cukrom, zatĺkate si klinčeky do rakvy. Biely cukor nahraďte hnedým, alebo medom a vysmážaným jedlám sa vyhýbajte ako čert svätenej vode. Rovnako majonéze a chrumkavým praženým zemiačikom… Namiesto nich potrebujete pre dlhovekosť zaradiť do svojho jedálneho lístka minimálne tri jednotky /misky/ čerstvej zeleniny, alebo ovocia.
Ruka v ruke so stravou ide obezita. Ak je vaša postava primeraná výške a veku predlžuje to váš život úplne prirodzene. Ak ste veľmi obézne, len ťažko sa prehupnete cez šesťdesiaty rok života.
Na šiestom mieste je sex. Pokiaľ si dopriavate milostné hry, najlepšie so stabilným partnerom, pravidelne aspoň dva razy do týždňa, robíte to najmä pre svoj dlhý život. Ak ste promiskuitní a nemáte v láske prezervatív, je váš dlhý život nepríjemne ohrozený.
Nielen sexom je človek živý a tak tesne pri ňom stojí priateľstvo, láska a rodina. Ľudia, ktorí nemajú žiadne citové väzby a žijú v neskoršom veku bez partnera, sú odsúdení na skoršiu smrť. Najmä pre mužov je v strednom a staršom veku partnerka mimoriadne dôležitá. Okrem ľudského tepla totiž žena vnáša do mužského života určitý poriadok a systém, čo život predlžuje.
Na ôsmom mieste je stres. Ľudia, ktorí s touto modernou metlou neprišli nikdy do styku, žijú dlhšie. V našej civilizácii je však omnoho dôležitejšie, či sa so stresom dokážete vyrovnať. Ak viete problémy rozumne roztaviť a pretriediť, máte omnoho vyššie šance na dlhý život. Ak vás však stres doháňa k nespavosti, depresiám a užívaniu tabletiek, ste na najlepšej ceste ukončiť svoju púť tesne po šesťdesiatke.
Deviaty kľúč k dlhovekosti sa volá vzťah k prírode a pohybu. Pokiaľ ste schopní minimálne raz za týždeň vojsť s úctou do chrámu prírody a kochať sa jej krásou /pokojne sa môžete kochať aj pri prehrabovaní vlastnej záhradky/ a navyše sa venujete aspoň pol hodinu denne akémukoľvek pohybu /chôdza, posilňovňa, beh, stacionárny bicykel, korčule, plávanie…/, robíte pre svoju aktívnu a živú starobu veľmi veľa.
Posledným faktorom, nie celkom spravodlivým, ale určujúcim dĺžku vašej životnej púte je šírka vášho pásu. Vedci dokázali, že osoby so širokým pásom /viac ako 100 cm/ žijú v prepočte o dva roky kratšie, ako ľudia so štíhlym pásom. Tvar postavy si síce nevyberiete, ale o tom, koľko tuku si okolo pása naukladáte rozhodujete výlučne vy.
Nech je vaša cesta životom napriek prísnym pravidlám radostná. Planéta starne, ľudia starnú a niekto bude musieť na všeobecný blahobyt vždy pracovať. Uznajte, že je nevýhodné umrieť tesne pár dní po odchode do zaslúženého a spravodlivo oceneného dôchodku

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!