lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Slávne ženy - Hillary Clintonová

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 14.11.2000
späť
Späť

Poslať
 



V novembri 2000 bola po prvý raz v dejinách USA zvolená do senátu za New York manželka prezidenta. Konkrétne Hillary Clintonová. Zaujímavá, ctižiadostivá, chytrá a temperamentná žena, ktorá dokázala neveru svojho manžela obrátiť vo svoje osobné víťazstvo. Bola vždy taká?

Narodila sa 26. októbra 1947 v Chicagu ako najstaršia a jediná dcéra obchodníka s textilným tovarom Hugha E. Rodhama a Dorothy Howellovej-Rodhamowej ženy v domácnosti. Spolu so svojimi bratmi Hughom a Tonym vyrastali v Park Ridge na predmestí Chicaga. Až do puberty patrila k neobľúbeným škaredým káčatkám, ktoré ostatné deti odstrkovali. Jedného dňa sa však rozhodla nedať sa a z obete sa stala vodcom. Pomaly začala narastať jej obľúbenosť v kolektíve a v skautskej uniforme už vyzerala ako správne dievča, ktoré vie, čo chce.
Nikdy netúžila po samote, rada vstupovala do rôznych organizácií, aby sa mohla drať dopredu. Popri tom sa učila hrať na klavíri, chodila do spevokolu , na balet a aktívne športovala. K
eď v lete 1965 opúšťala strednú školu predpovedali jej učitelia, že sa dostane najďalej zo všetkých absolventov. Nemýlili sa. Hoci prišla do prípravky Wellesley College oblečená ako vidlaňa, jej odhodlanie a chuť pracovať, jej vyniesli miesto prezidentky mladých republikánov a to bola na škole nováčikom.
Na konci prípravky bola prezidentkou študentskej samosprávy. Z čias tejto malej politiky pochádza jej veta, ktorú citoval aj časopis Life:” Prichádza čas, rozvinúť v politike umenie, ako dosiahnuť to, čo sa nám zdá nedosiahnuteľné.” Láske sa venovala na škole omnoho menej ako kariére, mala to však v krvi.
Keď doniesla domov samé jednotky, otec jej namiesto pochvaly povedal, že by mala zmeniť školu, lebo táto je pre ňu asi príliš ľahká. Vraj nežartoval.

BILL, JEDINE BILL

A potom stretla Billa Clintona. Bolo to na konci roka 1970 v yalskej univerzitnej knižnici. Nenamaľovaná študentka, veľmi jednoducho oblečená, slabá a silná súčasne, niečím zaujala pekného, urasteného, na ženy vysadeného Billa. Poznal ju zo školy a rád ju počúval, keď celá rozohnená diskutovala na tému politických a občianskych slobôd.
Bola to jej obľúbená téma. Vojna vo Vietname a atentát na Kennedyho ňou hlboko otriasli a preto rada vystupovala pri obhajobe práva na názor. Zaujala ho aj tým, že keď práve niečo neobhajovala a nebojovala, bola s ňou zábava.
Veci nekomplikovala a mala zmysel pre humor a nákazlivý smiech. Hillary sa doteraz nevyznala z toho, čím ju okrem zovňajška zaujal Bill. Isté je, že sa do seba zaľúbili. Ona dievča z veľkomesta , z konzervatívnej a nábožensky založenej rodiny a on, provinčný chlapec z rozvrátenej rodiny. Jeho bilologický otec sa zabil ešte skôr, ako sa Bill narodil, ale jeho matke to bolo jedno, hlavne, že si užívala...až kým sa nevydala za alkoholika Clintona.
Potom si užíval celý dom a matka s babkou sa hádali v opare alkoholu o Billovej výchove. Preto Bill tak veľmi túťil po silnej žene, o ktorú sa bude môcť oprieť.
Ona v ňom objavila rovnakú ctižiadosť, akou sa vyznačovala sama a preto sa s ním čoraz častejšie schádzala aj mimo knižnice, čo im obom nebránilo naďalej sa angažovať v mládežníckych organizáciách , dobre sa učiť a snívať o veľkej politickej kariére.Skončili školu. Dva roky žili ako zaľúbenci a Bill sa potom vrátil do Arkansasu. Hillary sa stala právníčkou Children Defense Fund, ale večery sa jej zdali bez Billa nekonečne nudné a tak sa rozhodla presťahovať sa za ním.
V lete roku 1975 ju Bill požiadal o ruku. V októbri bola svadba. Po svadbe sa im darilo mimoriadne dobre. Bill sa stal najmladším generálnym prokurátorom v štáte Arkansas a jeho žena bola najlepšou právníčkou a zakladateľkou Centra pre znásilnené ženy a obete týrania. Situáciu nezhoršilo ani narodenie ich jedinej dcérky Chelsey. Hillary si vedela zariadiť čas tak, že stíhala výchovu, svoju prácu, ale aj povinnosti manželky. Nikto kto to vysloví v súvislosti s Hillary nemyslí na sex, ale na postupné otváranie nových a nových možností pre svojho manžela. Ako racionálna a cieľavedomá žena sa rozhodla, že pre oboch bude najlepšie ak sa Hillary dostane na najvyšší post popri vzostupe svojho manžela.
Bez nej by Bill Clinton nebol nikdy v Bielom dome a bez neho by dnes nebola v senáte Hillary. Kým on už dosiahol vrchol, jej ambície sú ešte vyššie. Rada by sa stala prvou prezidentkou USA. Nič horšie ako to, čo tam zažila s manželom, ju iste nečaká. A pri nej by si Lewinská ani nepípla. Tým nechceme povedať, že Hillary je svätá.
Na rozdiel od Billa sa o jej aférach iba šepká. Najmä o tej s Vincentom Fosterom, jej bývalým kolegom z advokátskej kancelárie, neskôr poradcom prezidenta a ešte neskôr samovrahom.
Dodnes sú takí, čo tvrdia, že sa nezastrelil dobrovoľne.

HILLARY

Po afére s Lewinskou, kde prekvapila všetkých svojím postojom, ktorý jej napokon priniesol viac sympatizantov ako odporcov, by sa jej nikto nebol čudoval, kedy zvolila rozchod.
Ona naopak poznamenala, že Bill by mal byť síce serióznejší, spoľahlivejší a vernejší, ale on mal ťažké detstvo, preto nie je schopný vernosti. Potom sa sladko usmiala a presviedčala všetkých, že ho má veľmi rada a tento stav je trvalý a nezvrátiteľný. Nik netuší, či už toto divadielko nebolo dobre premyslenou predvolebnou kampaňou pre jej vlastnú kariéru.
Do Billa totiž doma hodila lampu, dala mu zaucho a vôbec sa s ním nerozprávala. Čo jej opäť nebránilo v istej televíznej šou povedať: ”Máme spolu toľko zážitkov a spája nás toľko lásky, že s Billom zostanem do konca života.” To že majú už roky oddelené spálne a že spolu raňajkujú alebo sa držia za ruky iba vtedy, keď ich sníma kamera, alebo keď ich príde navštíviť dcéra Chelsea, taktne zamlčala.
Isté je, že sa tí dvaja v tom čase naozaj potrebovali, tak ako počas svojej volebnej kampane tvrdil Bill Clinton, že sú dva v jednom. ”V jednom prezidentovi získa Biely dom dvoch špičkových politikov”, presviedčal svojich voličov .Teraz tvrdí, že jeho čas už prešiel, teraz chce už iba zo všetkých síl pomáhať svojej žene a odovzdávať jej svoje vzácne skúsenosti. Nenadarmo ich mnohí nazývajú Billary. A Američanom trvalo dosť dlho, kým si zvykli na nezvyčajný pár. Príliš sexi prezident, po boku príliš ctižiadostivej prvej dámy. A rozvod ? Možno raz bude. Neskôr, keď to Hillary zahrá do kariet. Hillary má neuveriteľnú schopnosť oddeliť svoje osobné problémy od vízie dôležitého cieľa. A pre dôležitý cieľ urobiť všetko potrebné.
Napísala knihu o svojom pôsobení v Bielom dome, ktorá sa stala bestsellerom, začala sa venovať právam žien na medzinárodnej úrovni, stala sa mimoriadne elegantnou dámou, ktorá je ešte stále tajomstvom. Len čo niekde pokritizujú v novinách jej unavený výzor a pleť, príde s novým imidžom a nikto netuší, či nie je po plastike. Neustále prekvapuje, ale vždy s jasným cieľom, nestagnovať, ísť za svojím cieľom. A ten nie je malý. Do hry na idilku nevá

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!