lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Trendy .....?

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 22.11.2000
späť
Späť

Poslať
 



„In“ je, nepreháňať to s vôňami. Najmä ak k ich výrobe boli použité umelé prísady. A to sú takmer vždy. Inak by ste sa nedoplatili a príroda by bola na tom ešte horšie ako doteraz.. Na svete pribúda verejných priestranstiev, kde nemôže vstúpiť človek, ktorý použil akýkoľvek parfém, alebo sú jeho šaty nasiaknuté cigaretovým dymom, či alkoholovými výparmi.
Tieto miesta sa nazývajú „scentfree“. Bez vôní. Týka sa to napríklad aj vôní z čistiacich prostriedkov. Keď si v hoteli Washington, v hlavnom meste USA objednáte izbu 24 hodín pred príchodom, personál sa vám zaručí, že bude vyčistená a vydezinfikovaná prostriedkami, ktoré nezanechajú pach. Aj technológie výroby pracích práškov sa modernizujú.
Mnohé časopisy už neberú reklamu s testérmi parfémov, mnoho divadiel jemne upozorňuje svojich klientov, že v sále môžu byť aj alergici, ktorí by ich rušili kašľom vyvolaným vďaka vôňam. Celý boj s vôňami sa začal, keď narástol počet ľudí trpiacich alergiou MCS / Multiple Chemical Sensitivity/. Táto alergia sa prejavuje podráždením sliznice, dýchacími ťažkosťami a kožnou reakciou. Oficiálna medicína ju zatiaľ nezaradila do zoznamu chorôb.
Doma však na vône nezabúdajte.
Vône dokážu stimulovať spomienky lepšie ako fotografie. Liverpoolski psychológovia sa po prvý raz v histórii pokúsili o priame porovnanie účinku vôní, slov a vizuálnych materiálov.
Vyhrala vôňa.
Vedeli to už starí Číňania, ktorí z generácie na generáciu odovzdávali veľmi podrobné a presné informácie od svojich predkov. Pri rozprávaní vždy rozptýlili v miestnosti vôňu tej rastliny, pri ktorej im príbeh rozprával ich predchodca. Robia to dodnes. Preto je „in“ vždy rovnakou vôňou podčiarknuť jedinečnosť udalosti, ktorú práve prežívate.

„In“ je, byť mierne obézny, najmä ak žijete v San Francisku. .Mestská rada tam práve schválila zákon, ktorým zakázali akúkoľvek diskrimináciu ľudí s nadváhou. Tento zákon je víťazstvom Hnutia za akceptovanie obéznych. Takže podľa zákonov mesta, už nemôžete byť vo Frisku diskriminovaní kvôli váhe, rase, farbe pleti, náboženstvu, veku, pohlaviu, invalidite, miestu narodenia, veku a sexuálnej orientácii. No, pekne.
Bez ohľadu na výšku, váhu, farbu pleti a pohlavie sa najviac obchodov / každý piaty obchod v USA/ pomaly uzatvára na golfových ihriskách, preto je „in“ hrať golf, alebo sa aspoň pretŕčať na grínoch. Robia to aj naši manažéri a podľa vzoru amerických tvrdia, že investícia firmy do školy golfu, sa napokon vráti.

Ak sa vám rozbúchalo srdce nad tým, že sa zrejme do konca života nedostanete na golfové ihrisko, je „in“ vedieť, že chladný obklad vám pomôže upokojiť sa. Pomáha aj pri nespavosti, ktorá vznikla zo silného búšenia srdca. Obklad si urobíte tak, že na kus suchej podkladovej látky / musí byť z prírodného materiálu/, najlepšie poslúži plienka, položíme uterák namočený v ľadovej vode, do ktorej sme pridali trocha octu.
Chlad upokojí tlkot srdca, zlepší prekrvenie a tým prinesie upokojenie a spánok.

„In“ je, zavesiť si v predsieni pestrec mariánsky. Vyhnete sa tak počarovaniu. Ak máte pocit, že niekto od vás odchádza so zlými myšlienkami, naberte tri krát štipku soli a hoďte ju za ním, s tým, aby sa mu vyplnilo to, čo želá vám. Soľ môžete mať tiež v predsieni, v pekných závesných nádobách, ktoré vyzerajú ako na svätenú vodu. Dostať ich v diele.

Je „in“ prezentovať sa farbou svojho auta. Podľa britských vedcov prezradí o vás, kde pracujete. Majitelia pohrebnej služby majú záľubu v čiernych autách, policajti sa vyhýbajú bielym autám, aby nemali pocit, že sú celý život v práci, psychiatri, ktorí sa celý život zaoberajú depresiami pacientov, obľubujú modré autá. Populárne osobnosti a silní jedinci obľubujú žiarivé farby. Cirkevní hodnostári naopak nedopustia na bielu farbu.

Je „in“, mať, aspoň raz, za milenca stomatológa. Kým bežní muži / nie môj manžel/ venujú ženám úbohých desať minút, stomatológ, podľa výsledkov talianskeho výskumu, im venuje celých osemnásť minút svojho vzácneho lekárskeho času.. V rebríčku tesne za ním nastupujú hydraulici, architekti a stavební inžinieri. Najpasívnejší milenci sú bankári, manažéri a robotníci. O tom, koľko minút baví sex ženy výskum mlčí. Však mi si už dajako pomôžeme.

Je“ out“ mať „opicu. Rovnako ako skleróza, opica obťažuje viac okolie, ako subjekt postihnutia. Okrem toho jej dôsledky: znížená schopnosť koncentrácie, oslabená pamäť a krvný obeh, nevoľnosť, stoja ročne celú spoločnosť nemalú sumu, ktorú platíme všetci.

Je“ out“ veriť, že pri infarkte vás musí pichať za hrudnou kosťou. Americkí lekári zistili, že až 33 percent pacientov, ktorí prišli do nemocnice s infarktom neskoro, necítilo žiadnu bolesť. Príčiny tohto úkazu nie sú doteraz známe. Jediným riešením je, chodiť pravidelne na preventívne vyšetrenia.
Je „out“ dovolenkovať s mobilom, počítačom, autom a televízorom. Ak si chcete naozaj oddýchnuť, musíte oddychovať tam, kde nie je žiadna fungujúca telefónna prípojka, elektrika a iné vymoženosti techniky. Človek, ktorý je po celý rok v zajatí počítačov, mobilov, elektronickej pošty a rôznych technológií, ktoré mu umožňujú žiť takmer bez námahy, potrebuje aspoň raz ročne vypnúť a oslobodiť sa od množstva informácií. Ak je pritom odkázaný fyzicky pracovať, nemôže pre neho existovať nič príjemnejšie. Najúspešnejší manažeri to už dnes úspešne skúšajú.
Je „out“ vykašľať sa na svoje nohy, len preto, že smrdia. Naopak, treba im venovať zvýšenú pozornosť. Dopriať im každý večer kúpeľ v Rochovej soli, alebo v roztoku hypermangánu / dostať v lekárni /, alebo v zmesi mätového a bazového odvaru. Potom ich natrieť mentolovým krémom alebo olivovým olejom . V krajnom prípade si dať na nohy listy z orechov a spať v bielych bavlnených ponožkách.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!