lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Za oknom je sychravá jeseň a vy neviete ako zabaviť rodinu?

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 16.10.2015
späť
Späť

Poslať
 

Prinášame vám 5 tipov pre originálny rodinný program 

Cez jeseň či zimu máme sklony leňošiť a často sa nám nechce ani len vyjsť z domu. Deti uprednostnia televíziu či počítač pred spoločnosťou rodičov, súrodencov či kamarátov a celé mesiace strávia neproduktívne. Ich život je pritom od raného veku dôležité naplniť zážitkami, ktoré formujú ich osobnosť a zachovajú si vďaka nim skvelé spomienky na detstvo. Čo teda robiť v období, keď sú pikniky, kúpanie či prechádzky v lese neveľmi obľúbené?

  1. Spoznajte vlastné mesto

Často sa stáva, že ľudia vôbec nepoznajú mesto, v ktorom žijú. Vyznajú sa v jeho uličkách a vedia, kde je ktorý obchod či úrad, no o pamiatkach tušia viac aj turisti, ktorí v ňom strávili čo i len deň. Prečo na dôkladnú obhliadku nevyužiť zimu, keď je mesto menej plné? Zaobstarajte si turistickú mapu či príručku, vychádzku spojte s chutným obedom a pútavým, hravým spôsobom deťom porozprávajte zaujímavosti o meste, ktoré je ich domovom.

  1. Zahrajte sa bláznivé spoločenské hry

Deti odtrhnete od obrazovky len vtedy, ak sa im budete plne venovať a vymyslíte naozaj zábavnú aktivitu. Ideálnym spojením príjemného s užitočným sú spoločenské hry, ktoré deti naučia strategickému uvažovaniu, rozhodnosti či kreativite, prípadne im pomôžu prekonať ostych. Osvedčenou klasikou sú obľúbené Activity, ktoré zaručia množstvo bizarných situácií a prinútia celú rodinu prekonať zábrany. Ak deťom chýba tímový duch a chcete, aby sa naučili spolupracovať s ostatnými, môžu vyskúšať Escape – hru, v ktorej si musia hráči pomáhať a dostať sa za 10 minút zo starovekého chrámu. Malí školáčikovia môžu loviť dinosaurov v Dino Parku alebo ťažiť zlato v Gold Nuggets.

  1. Vychovajte si malých kuchtíkov

Malé deti vnímajú mamičkinu prácu v kuchyni ako napínavú a zábavnú činnosť, no rodičia im zväčša nedovolia pomôcť, pretože ich drobci, samozrejme, zdržujú. Čo takto vyhradiť si jeden sychravý víkendový deň a urobiť im radosť? Ak dostanú vlastnú zásterku a navonok nesmierne dôležitú úlohu vymiesiť cesto či natrieť koláčiky lekvárom, budú v siedmom nebi.

  1. Zorganizujte vankúšovú vojnu

Aj pre dospelých môže byť obrovskou zábavou na chvíľu sa vrátiť do detských čias a poriadne sa odviazať. Rozdeľte sa na tímy, určite jednoduché pravidlá a pustite sa do poriadnej vakúšovej vojny, pri ktorej sa decká tak vybláznia, že nebude problém dostať ich do postieľky.

  1. Nájdite poklad

Táto aktivita si vyžaduje trochu viac príprav, no deti na ňu nikdy nezabudnú. Ak je vonku zlé počasie, postačí na ňu aj váš byt, no ak do nej zapojíte aj okolie, bude dokonalá. Kúpte dieťaťu vytúženú hračku alebo obľúbenú maškrtu, ktorú niekam skryjete. Pripravte sériu indícií, ktoré bude musieť postupne rozlúštiť, aby našlo miesto so skrytým „pokladom“. Obrovská zábava a nezabudnuteľný zážitok zaručené!

 

 

 

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!