lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Canon predstavuje nový PowerShot SX40 HS - s 35-násobným ultra-zoomom a vynikajúcimi výsledkami aj v slabom osvetlení

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 19.10.2011
späť
Späť

Poslať
 

Canon predstavuje najnovší prírastok do svojej kolekcie výkonných kompaktných fotoaparátov s ultra-zoomom. Fotoaparát PowerShot SX40 HS kombinuje ultraširokouhlý objektív s 35-násobným zoomom, možnosť úplného manuálneho ovládania a nakrúcanie videa v kvalite Full HD. Je ideálnou voľbou pre fotografov, ktorí požadujú flexibilitu a ovládanie DSLR a súčasne univerzálnosť veľkého rozsahu zaostrenia to všetko v jedinom kompaktnom tele.

PowerShot SX40 HS garantuje vynikajúcu obrazovú kvalitu. Ako jeden z prvých modelov série PowerShot má nový obrazový procesor DIGIC 5 od spoločnosti Canon, ktorý zvyšuje výkon systému HS a ponúka pokročilé možnosti fotografovania spolu s podporou nakrúcania videa v kvalite Full HD (1080p). Veľký rozsah zoomu umožňuje bez problémov zachytiť akýkoľvek objekt od rýchlej akcie na pretekárskej dráhe až po zábery divokých zvierat na afrických pláňach či abstraktné makrosnímky. Nová technológia inteligentného IS sa stará o to, aby boli fotografie vždy dostatočne ostré a video stabilné a zreteľné.

 

Ultravýkonný ultra-zoom

Canon PowerShot SX40 HS je neuveriteľne univerzálny. Vďaka jednému z najvýkonnejších zoomov na trhu dokáže zachytiť blízke aj vzdialené objekty s maximálnou presnosťou. Zoom vyrobili rovnakými postupmi a technológiami ako uznávané profesionálne objektívy značky Canon. Univerzálny 35-násobný zoom s ultrazvukovým motorčekom (USM) aj motorčekom typu Voice Coil (VCM), ktoré zabezpečujú rýchle a tiché zoomovanie a zaostrovanie, pracuje v rozsahu od 24-milimetrového ultraširokouhlého záberu až po maximálne priblíženie v polohe 840 mm. Výsledkom sú úžasné širokouhlé snímky krajiny aj pôsobivé portréty a snímky vzdialených predmetov.

Optický 4,5-krokový stabilizátor obrazu obohatili o novú technológiu inteligentného IS, ktorá rozpozná typ snímanej scény a automaticky vyberie najvhodnejšie nastavenia stabilizácie zo siedmich režimov[1]. Napríklad režim IS s panningom sa aktivuje pri fotografovaní rýchlej akcie na pretekárskej dráhe a zaistí, aby Systém IS obraz stabilizoval len v jednom smere, zatiaľ čo režim Makro IS s technológiou hybridného IS je ideálny na tvorbu ostrých záberov zblízka. Zosilnený IS využíva technológiu videokamier Canon pri filmovaní vzdialených objektov s veľkým priblížením a režim Statív vypína stabilizátor obrazu, keď je fotoaparát položený na stabilnej podložke alebo upevnený na statíve.

Zdvíhame latku obrazovej kvality

Canon PowerShot SX40 HS je najnovší model so systémom HS. Ide o kombináciu vysokocitlivého podsvieteného 12,1-megapixelového snímača CMOS s obrazovým procesorom Canon novej generácie, vďaka ktorým zhotovíte nádherné snímky s nízkou úrovňou obrazového šumu v každej situácii. Nový obrazový procesor ponúka ešte pokročilejšiu technológiu potlačenia šumu, ktorá ponúka až o 75 percent lepšie výsledky[2] pri všetkých nastaveniach ISO. Výsledné snímky majú prirodzenejší vzhľad bez rozmazania, pričom nemusíte používať statív ani blesk. Nová technológia viacoblastného vyváženia bielej (Multi-area White Balance) tiež prispieva k prirodzenejšiemu vzhľadu snímok rozpozná situácie s dvomi rôznymi zdrojmi svetla a urobí korekciu vyváženia bielej. Ak napríklad fotografujete bežný portrét s bleskom v miestnosti, ktorá je osvetlená žiarovkou, fotoaparát súčasne uplatní vyváženie bielej pre osvetlenie žiarovkou na pozadí a vyváženie bielej pre blesk na fotografovanej tvári. Výsledkom je prirodzený vzhľad snímanej osoby aj pozadia.

 

Vysoká rýchlosť, dramatické zábery

Nový procesor DIGIC 5 posúva možnosti vysokorýchlostného snímania 12,1-megapixelového snímača CMOS na vyššiu úroveň a umožňuje fotografom zachytiť každý okamih v pozoruhodných detailoch a špičkovej kvalite. Pri fotografovaní rýchlej akcie si môžete vybrať medzi súvislým snímaním v plnom rozlíšení frekvenciou 2,4 sním./s až do zaplnenia karty a novým režimom vysokorýchlostného sériového snímania v HQ v ňom sa vytvorí vysokorýchlostná sekvencia až 8 záberov v plnom rozlíšení frekvenciou 10,3 sním./s.

žete tiež experimentovať s režimom spomaleného videa, ktorý umožňuje filmovanie v rozlíšení VGA frekvenciou 120 sním./s (alebo v rozlíšení QVGA frekvenciou 240 sním./s). Záznam si potom môžete prehrať spomalene[3], čím pridáte snímkam dramatickú atmosféru, alebo získate možnosť podrobne analyzovať golfový úder či strelu na futbalovú bránu. Aby sa ešte zjednodušilo nočné fotografovanie bez statívu, režim Snímanie nočnej scény z ruky vytvorí vysokorýchlostnú sekvenciu záberov, na základe ktorej potom skombinuje obrazové dáta tak, aby vznikla jedna dobre exponovaná snímka s minimálnym rozmazaním.

Video vo Full HD jednoduchá tvorba aj zdieľanie snímok

Špeciálne tlačidlo nakrúcania videa umožňuje fotografom okamžite sa vžiť do role filmára. Môžu tak ihneď prepnúť z režimu fotografovania vo vysokej kvalite do režimu Full HD (1080p) videa a nakrútiť fantastické domáce video frekvenciou 24 sním./s so stereozvukom. Motorčeky typu USM a VCM robustného teleobjektívu umožňujú majiteľom prístroja PowerShot SX40 HS zoomovať aj zaostrovať rýchlo a nehlučne, takže využijú celý rozsah zaostrenia aj počas filmovania.

Zdieľanie a úprava vašich domácich videosnímok je tiež mimoriadne jednoduchá. PowerShot SX40 HS podporuje formát Apple iFrame Movie, takže hotové videoklipy môžete importovať do bežných editačných programov a okamžite ich začať upravovať


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!