lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Správny štart do nového dňa

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 19.10.2006
späť
Späť

Poslať
 

Tiež sa Vám ráno tak ťažko vstáva a popoludní ste už zasa unavení? Večer po práci nemáte na nič náladu, iba ak zaliezť do postele? A to i napriek tomu, že denne spíte minimálne 8 hodín? Žiadny dôvod na obavy. Obvykle sa nemožno maximálne sústrediť celý deň. Únava a úbytok energie môžu byť spôsobené aj počasím (napríklad nedostatkom svetla v zimnom období) alebo nakopeným stresom. Dôležitú úlohu hrajú aj stravovacie návyky a Váš denný či nočný režim. Ak má okrem toho Vaše telo nedostatok niektorých vitamínov, minerálov, alebo ste skrátka len málo či zle spali, na Vašej kondícii sa to skôr či neskôr určite prejaví. Ak máte pocit, že ste unavení bez akejkoľvek príčiny, mali by ste sa zamyslieť nad svojím životným štýlom a zistiť, čo Vám vlastne uberá energiu. Prinášame Vám niekoľko tipov, ktoré Vám môžu pomôcť preľstiť blížiacu sa únavu a znovu sa cítiť sviežo.   
  
Ranné vtáča

Každé ráno je to rovnaké. Zobudíte sa a v zrkadle Vás privíta pekný hundroš. No povedzte, komu by to zdvihlo náladu? Nie je to ale zďaleka také beznádejné. Problémy s ranným vstávaním môže spôsobovať Váš vnútorný biologický rytmus. Je možné, že Vás budík vytrhol zo spánku práve v jeho hlbokej fáze. Snažte sa preto svoj spánok čo najviac prispôsobiť Vašim individuálnym potrebám. Skúste budík nastaviť na čas o pol hodiny skôr či neskôr, než obvykle, a zistite, koľko spánku v skutočnosti vlastne potrebujete. Len čo vstanete, povzbuďte svoj krvný obeh ľahkým cvičením, najlepšie pri otvorenom okne. Nič Vás nepreberie lepšie, než čerstvý vzduch. Behajte na mieste približne 10 minút, kolená zdvíhajte čo najvyššie a nezabudnite na pohyb rúk. Tak posilníte svoje srdce a obeh krvi. Že Vás prebudí iba svieža ranná sprcha? Máme pre Vás tip: Spevňujúci masážny sprchový šampón od NIVEA Bath Care! A na záver sa nezabudnite osprchovať studenou vodou. Postupujte pomaly od nôh vždy smerom k srdcu.

Prekabáťte popoludňajšiu únavu

Väčšina z nás každý deň popoludní (obvykle hneď po obede) bojuje s únavou a úbytkom energie. Či už je na vine kačica so šiestimi knedľami na obed, alebo včerajší vydarený večierok – jediné, na čo teraz myslíte, je trochu si nepozorovane zdriemnuť. A skutočne: dať si po obede takého malého „šlofíka“ odporúčajú aj poprední odborníci. Akokoľvek nazvete svoju pauzu, dokonale pôsobí proti poklesu koncentrácie, posilňuje pamäť a Vašu schopnosť vstrebávať nové informácie. Ak si to môžete dovoliť, ľahnite si alebo aspoň položte hlavu na stôl a pol hodiny odpočívajte. Ak je niečo podobné u Vás nemožné, obedujte zásadne iba ľahké jedlá. Napríklad čerstvý šalát je prirodzeným zdrojom energie a spolu s orieškami a jogurtovým dresingom podporuje tvorbu hormónu šťastia – serotonínu a posilní tak Vašu koncentráciu. Aj intenzívne žuvanie napomáha zvyšovať prívod okysličenej krvi do mozgu. Ak Vám napriek tomu začnú po obede klipkať oči, rozžujte kúsok zázvorového koreňa alebo plátok citrónu. Výrazné a kyslé príchute sú nielen príjemné, ale zároveň Vás spoľahlivo prebudia a osviežia.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!