lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Jogurtový koláč s jablkami

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 1.10.2001
späť
Späť

Poslať
 

Prísady:
1 kelímok bieleho jogurtu (kelímok ďalej slúži ako odmerka), 4 kelímky hladkej múky, 1 ½ kelímku cukru, 1 ½ kelímku oleja, 4 vajcia, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 balíček kypriaceho prášku, 3 väčšie jablká, pol lyžičky škorice, pohárik rumu.
Postup:
Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kolieska, ktoré necháme 2 hodiny macerovať v rume ochutenom škoricou. Do misy dáme jogurt, múku, cukor a olej, celé vajcia, vanilkový cukor a kypriaci prášok. Mixerom vypracujeme na hladké cesto. Okrúhlu tortovú formu vymastíme a posypeme múkou (alebo vyložíme papierom na pečenie) a naplníme pripraveným cestom, na ktoré vencovito naukladáme plátky jabĺčok. Pocukríme a pečieme v stredne vyhriatej rúre približne 45 minút.


Diskusia k článku:

Som rada, že suroviny a postup sú uvedené naraz, dúfam, že to tak bude aj naďalej. Tento koláč mám vyskúšaný, je chutný. Niekedy jablká posypem zmesou masla, strúhanky (alebo múky) a cukru, my to nazývame "mrvenka", neviem, ako sa to oficiálne volá. <BR>A "kelímok" - je to bežne zaužívaný výraz, ale nie je to správne slovenské slovo.
Neregistrovaný - zdenka, 2.10.2001 12:39
Som rada, že suroviny a postup sú uvedené naraz, dúfam, že to tak bude aj naďalej. Tento koláč mám vyskúšaný, je chutný. Niekedy jablká posypem zmesou masla, strúhanky (alebo múky) a cukru, my to nazývame "mrvenka", neviem, ako sa to oficiálne volá. <BR>A "kelímok" - je to bežne zaužívaný výraz, ale nie je to správne slovenské slovo.
Neregistrovaný - zdenka, 2.10.2001 12:39
Slovo kelímok je čechizmus. Slovenskí chemici, laboranti, potravinári a iní "otravinari" miešajú a uskaldňujú rozličné látky v téglikoch. Možno ešte - ale to je vlastne jednoúčelová nádoba na bryndzu - geletka. Pravdaže v téglikoch sa skladujú iba "přiměřene" malé množstvá látok. Veľké nádoby sa nazývajú inak. Napríklad sudy...<BR>Ten rum...možno potom "užiť" na zdravie však? Škoda by ho bolo vyliať...<BR>Koláč by mohol byť OK.<BR>A ešte sa mi páči, že téglik slúži ako odmerka v celom recepte!<BR>:-)<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 2.10.2001 15:53, pelech(`na`)dmd.sk
Slovo kelímok je čechizmus. Slovenskí chemici, laboranti, potravinári a iní "otravinari" miešajú a uskaldňujú rozličné látky v téglikoch. Možno ešte - ale to je vlastne jednoúčelová nádoba na bryndzu - geletka. Pravdaže v téglikoch sa skladujú iba "přiměřene" malé množstvá látok. Veľké nádoby sa nazývajú inak. Napríklad sudy...<BR>Ten rum...možno potom "užiť" na zdravie však? Škoda by ho bolo vyliať...<BR>Koláč by mohol byť OK.<BR>A ešte sa mi páči, že téglik slúži ako odmerka v celom recepte!<BR>:-)<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 2.10.2001 15:53, pelech(`na`)dmd.sk
Svetový recept !! <BR>Uz aj letím domov ho pripraviť.<BR>Mimoriadne oceňujem: žiadne vymiešavania zvlášť, zašpiním len jedinú misku a nemusím si ísť požičať od suseda váhu.<BR>Mňam, Vám zdupľujem zajtra ! :-)))<BR>.<BR>
Neregistrovaný - nena, 4.10.2001 19:30, nena(`na`)post.sk
Svetový recept !! <BR>Uz aj letím domov ho pripraviť.<BR>Mimoriadne oceňujem: žiadne vymiešavania zvlášť, zašpiním len jedinú misku a nemusím si ísť požičať od suseda váhu.<BR>Mňam, Vám zdupľujem zajtra ! :-)))<BR>.<BR>
Neregistrovaný - nena, 4.10.2001 19:30, nena(`na`)post.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!