lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pochúťka z jablkového pyré

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 22.9.2014
späť
Späť

Poslať
 

Čas na prípravu: asi 20 minút

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 4 vajcia
  • 100 g rozpusteného masla alebo margarínu
  • 200 g mletých lieskových orieškov
  • 75 g hrozienok
  • 150 g práškového cukru

 

Na náplň:

  • 750 g rozvarených jabĺk
  • 2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • 3 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
  • šťava a kôra z ½ citróna
  • 200  kyslej smotany

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)

 

Príprava:

 

  1. Na prípravu cesta dáme všetky suroviny na cesto do misy a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm), uhladíme stierkou a vložíme do rúry piecť.

 

Elektrická rúra:                      180°C              (predhriata)

Teplovzdušná rúra:                160°C              (predhriata)

Plynová rúra:                          stupeň 2-3        (predhriata)

 

Čas pečenia: asi 25 minút

 

  1. Plech vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
  2. ¾ rozvarených jabĺk zmiešame so škoricovým cukrom a natrieme na zákusok. Odložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme s cukrom a smeta-fixom do tuha, vmiešame citrónovú šťavu, kôru a kyslú smotanu.
  3. Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na jablkovú plnku a uhladíme. Krém ozdobíme zvyšnými kúskami jabĺk a dáme na asi 30 minút do chladu. Nakrájame na rezy a servírujeme.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!