lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kúpele už nie sú ako väzenie

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 5.9.2013
späť
Späť

Poslať
 

Presné časy procedúr, večierka so sliepkami, náhodné kontroly na izbách a absencia doplnkového programu. Takto to ešte pred približne dvadsiatimi rokmi vyzeralo vo väčšine slovenských kúpeľov. Časy sa však menia a naše liečebné zariadenia sa postupne prispôsobujú požiadavkám klientov. Na niektoré zmeny však bude nutná novela zákona.

 

Za všetko môže zmena pomerov a stále väčší záujem samoplatcov o pobyty v kúpeľoch. Len na Lúčkach tvoria v súčasnosti viac ako 50% klientov s čím súvisia aj vyššie nároky na poskytované služby. „Doba naučila ľudí pýtať si za investované peniaze adekvátnu náhradu. Aby sme pritiahli viac záujemcov, musíme pridávať doplnkové služby a neustále pre klientov vymýšľať niečo nové. Postupne však rastú požiadavky aj na zábavu po 22:00 hodine,“ konštatuje riaditeľka Kúpeľov Lúčky Anastázia Mičková.

Zákon o kúpeľníctve však na tento čas stanovuje večierku, po ktorej by mal život v areáli stíchnuť. Pred vyše dvoma desaťročiami sa jej dodržiavanie doktormi prísne sledovalo. Niet divu, že niektorí pacienti sa mohli cítiť ako vo väzení. Vtedy však kúpeľnú liečbu v plnej výške hradila poisťovňa.

„Dnešná klientela si ťažko zvyká na to, že po desiatej večer je akýkoľvek život v kúpeľoch zakázaný. Bolo by možno načase upraviť Zákon o kúpeľníctve a prispôsobiť ho požiadavkám doby. Štrikovanie na izbe a niekoľko procedúr denne už totiž sotva niekoho uspokojí,“ apeluje Slávka Medveďová, ekonomicko-obchodná námestníčka Kúpeľov Lúčky.

 

Strava s piatimi chodmi a kvalitné ubytovanie, porovnateľné s modernými hotelmi, sa dnes už považujú za samozrejmosť. Lúčania k nim preto pridali bonus, o ktorom mohli návštevníci kúpeľov dosiaľ iba snívať. V novo zrekonštruovanom ubytovacom dome Dependance Liptov otvorili útulné wellness zariadenie s vírivou vaňou s morskou vodou a soľnú jaskyňu.

 

Zmeny neobišli ani samotné liečebné procedúry. Za starých čias boli vyslovene na predpis lekára a čerpať sa mohli len do pol štvrtej popoludní. V súčasnosti k nim pribudlo kúpanie v AQUA – VITAL Parku a množstvo doplnkových komerčných procedúr, vrátane thajskej a medovej masáže, parafínového zábalu či ušných sviečok. „Klienti si ich môžu vychutnávať až do desiatej večer, keď prídu z výletu alebo celodennej lyžovačky. Neprídu tak ani o relax, ktorý im poskytnú naši špičkoví terapeuti,“ hovorí Eva Šavrnochová, vedúca balneoterapie.

 

V minulosti boli Lúčky výlučne ženské kúpele a muži mali vstup do nich zakázaný. Preto si nežnejšie polovičky mohli dovoliť pred sebou zhodiť zábrany a vychutnávať si pobyt v bazéne či masážnej vani nahé. Kým za starých čias sa do bazénov chodilo bez plaviek, no s kúpacími čiapkami, dnes je to presne naopak. „Dôvodom je aj fakt, že od roku 2005 sa na Lúčkach začali liečiť aj problémy s pohybovým ústrojenstvom a kúpele sa otvorili nielen mužom, ale celým rodinám. Preto je u nás v posledných rokoch oveľa veselšie a naši klienti sa chcú už nielen liečiť, ale zároveň sa aj spoločne zabávať,“ dodáva Eva Šavrnochová.

 

Otázne však je, či sa s týmto názorom stotožnia aj naši poslanci a večierku v kúpeľoch posunú bližšie k polnoci. 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!