lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Predchádzajme nachladnutiu a chrípke vitamínom C !

  Spracoval(a) : Jana Kalašová
Dátum : 28.9.2007
späť
Späť

Poslať
 

Vitamín C napomáha posilňovať imunitný systém a tým znižovať možnosť ochorenia prechladnutím takmer o polovicu.

Leto sa už nenávratne skončilo a pred dverami máme sychravé jesenné počasie. Samozrejme, každé ročné obdobie má svoje čaro, ale má aj svoje tienisté stránky. Prechod z tepla do zimy či vietor, ktorý sa zakráda pod oblečenie, vie s naším organizmom narobiť riadnu neplechu. Pre posilnenie imunitného systému je preto dôležité udržiavať v ľudskom tele stálu zásobu vitamínu C. Tento problém jednoducho rieši výživový doplnok Cetebe Vitamín C.

 „Každá kapsula vitamínu Cetebe obsahuje miniatúrne perličky vitamínovej zložky, ktoré sú obalené rôzne hrubou vrstvou želatíny rastlinného pôvodu,“ vysvetľuje Ing. Jana Kalašová, Brand Manager Cetebe. Ako ďalej dodáva, žalúdočné šťavy obal postupne rozpúšťajú a tým je zaručené rovnomerné uvoľňovanie vitamínu C počas 8 až 12 hodín. Jedna kapsula denne tak udržiava optimálnu hladinu vitamínu v krvi a tkanivách. Pomalé uvoľňovanie Cetebe Vitamínu C navyše zaisťuje jeho lepšiu využiteľnosť pri porovnaní s bežnou tabletkou vitamínu C. 
 
„Cetebe Vitamín C obsahuje 500 mg vitamínu C a je určený deťom už od 3 rokov. V lekárňach možno dostať balenie 30 kusov Cetebe Vitamínu C za odporučenú cenu 99 Sk a balenie 60 kusov za 189 Sk,“ dodáva J. Kalašová.

„Vitamín C je životne dôležitý pre zdravie buniek a celkovú odolnosť organizmu. Je pomocníkom, ktorý nás môže ušetriť pred nachladnutím a chrípkou,“ hovorí doc. MUDr. Igo Kajaba, PhD., gastroenterológ a klinický nutricionista. Útočiace vírusy a baktérie sú síce najmenšími mikroskopickými organizmami na svete, spôsobujú však obrovské škody na našom zdraví. Ak sa ocitnú pre ne vo vhodnom prostredí, môžu mať za 24 hodín až 16 miliónov potomkov. Baktérie produkujú jedy, ktoré sa imunitný systém snaží prekonať. Vírusová infekcia ho však môže oslabiť natoľko, že už nemôže súčasne bojovať s ostatnými infekciami. „Preto by mala byť našim cieľom prevencia vrátane postupného vstrebávania vitamínu C podávaného do nášho tráviaceho traktu plynulo po celý deň. Udržíme si tak svoj imunitný systém v pohotovosti a v dobrej kondícii,“ konštatuje doc. MUDr. Igo Kajaba, PhD.

Vitamín C je pre ľudský organizmus nevyhnutný. Je však veľmi citlivý na svetlo, teplo a kyslík. Preto sa v našej strave často stráca počas skladovania a spracovania. „Telo však potrebuje dostatočné množstvo vitamínu každý deň. Vitamín C pôsobí tiež ako antioxidant, znižuje hladinu cholesterolu v krvi a znižuje riziko nádorového bujnenia,“ zdôrazňuje doc. MUDr. I. Kajaba, PhD. Zvýšený prísun vitamínu C je podľa neho nutný u fajčiarov, lebo každá vyfajčená cigareta ničí asi 10 mg vitamínu C.

Kedy ešte vitamín C pomáha ľudskému organizmu?
Vitamín C stimuluje náš imunitný systém pri vírusových a bakteriálnych infekciách. Zvyšuje tvorbu kolagénu v koži až osemkrát a tým podporuje proces hojenia rán po operáciách a popáleninách. Vitamín C tak potrebujeme pri zvýšenej fyzickej záťaži. V stresových situáciách hrá dôležitú úlohu pri tvorbe protistresových hormónov a zvyšuje schopnosť koncentrácie. Pomáha chrániť pred vypuknutím astmy a bronchitídy. Vitamín C znižuje taktiež riziko očných zákalov. Pomáha predchádzať tiež niektorým typom zhubných nádorov. Vitamín C celkovo zlepšuje regeneráciu a obranyschopnosť organizmu.

Mierny nedostatok vitamínu C sa prejavuje spomaleným rastom, kazením zubov, narušením stavby kostí, deformitami kĺbov, zníženou odolnosťou proti infekciám, únavou, žalúdočnými problémami, lámavými kapilárami a zníženou tvorbou mlieka u dojčiacich žien. Dostatočnou prevenciou a neustálym doplňaním vitamínu C sa týmto problémom môžeme elegantne vyhnúť.


Diskusia k článku:

všetko nafukujete ako bublinu!....čo tak raz vitamíny v potrave...napríklad citron,paprika...
Neregistrovaný - bibi, 28.9.2007 08:59
presne!!! ved ak je clovek zdravy, stacia vitaminy z vyvazenej stravy. Ak je niekto chory alebo fajciar, tak su tabletky OK, ale inak zbytocnost
Neregistrovaný - gant, 28.9.2007 15:29
C vitamin je pre organizmus dolezity,ale tabletky s C vit.su dobre len na vytiahnutie penazi z penazenky
Neregistrovaný - , 30.9.2007 09:49
to je sice fakt, ale ja aj tak preventivne v oktobri, v novembri beriem vit. C, lebo napriek tomu ze jem vitaminy v ovoci a zelenine, zvyknem posmrkavat ...
Neregistrovaný - , 2.10.2007 11:11
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!