lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako vyberať výživové doplnky?

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 21.9.2006
späť
Späť

Poslať
 

Vitamínové či výživové doplnky sú v súčasnosti veľmi obľúbené. Môžu napomôcť pri niektorých zdravotných problémoch, a to tak deťom ako i dospelým. Spektrum ponúkaných prípravkov je naozaj veľmi široké, ako si teda správne vybrať? Veľmi vhodné je poradiť sa o tom s lekárnikmi v lekárňach.

Podstatné je zamerať sa na produkty, ktoré pomáhajú pri špecifickom probléme, ako je vyčerpanosť, oslabená imunita, nedostatok niektorého vitamínu či ťažkostiach s trávením, kĺbmi alebo kŕčovými žilami.. Zo zdravotného a finančného hľadiska je pri výbere vhodného výživového doplnku dôležitá vstrebateľnosť prípravku, prídavné látky, ktoré sú použité pri výrobe a zdroj, resp. výrobca. Niektoré informácie nám poskytuje obal výživových doplnkov, kde je uvedený aj údaj o percentuálnom obsahu odporúčanej dennej dávky. Ten laikovi napovie, či mu obsah účinnej látky v prípravku bude postačovať alebo nie. Takýto údaj vyžaduje aj legislatíva, hoci nie na každom je aj uvedený.

Slovenský trh ponúka viacero prípravkov, medzi obľúbené a známe patria značkové výrobky Marťankovia, Megacéčko, GinkoPrim, Urinal, Varixinal, Denoxinal, Prostenal či ArthroStop. Za užívanie týchto prípravkov od spoločnosti Walmark hovorí aj skutočnosť, že ide o produkty vyrábané z kvalitných surovín, ktoré spoločnosť získava od renomovaných, celosvetovo uznávaných dodávateľov. Nemenej dôležitý je fakt, že sa výroba realizuje vo vlastnom výrobnom závode,  ktorý spĺňa prísne požiadavky „Správnej výrobnej praxe“ (GMP). Certifikát GMP musí mať pridelený každý výrobca, ktorý chce vyrábať lieky. Pre výrobu doplnkov výživy tento certifikát nie je potrebný. Walmark teda vyrába svoje výživové doplnky za oveľa prísnejších kritérií. Certifikát GMP zaisťuje, že výrobca preukazuje starostlivosť o akosť svojich produktov a bezpečnosť pre spotrebiteľa. Walmark nedováža svoje výrobky z ďalekého zahraničia, jeho výrobný závod je situovaný neďaleko slovenských hraníc, v českom Třinci.

Pri výbere výživových a vitamínových doplnkov by sme sa teda určite mali zaujímať aj o ich kvalitu. Nemali by sme však zabúdať na to, že ide o doplnky výživy, a teda nezamieňať ich užívanie za normálnu stravu. Tu tak ako takmer všade platí stará známa zásada – všetko s mierou.

 


Diskusia k článku:

reklama na walmark???
Neregistrovaný - hm, 21.9.2006 09:44
a čo tak pestrá čerstvá strava ?
Neregistrovaný - , 25.9.2006 21:13
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!