lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nedajme stresu šancu!

  Spracoval(a) : Katarína Mikulcová
Dátum : 12.9.2005
späť
Späť

Poslať
 

September je mesiac, ktorý je charakteristický melanchóliou a smútkom, je predzvesťou sychravého počasia. Skončili sa prázdniny, sladké ničnerobenie. Dospelí opäť vhupli do pracovného kolotoča a každodenného stresu. Prechod z obdobia dovoleniek do dní plných problémov a starostí je ťažký takmer pre každého. Je ťažké prispôsobiť sa povinnostiam, ktoré sme cez leto nepoznali.

Deti začali znova chodiť do školy, niektoré spoznali školské prostredie po prvýkrát. U väčšiny detí je pravidelné chodenie do školy po prázdninách veľmi namáhavé. Zväčša sa nevedia sústrediť na učivo, sú roztržité a „skrotiť“ ich si vyžaduje veľké úsilie nielen zo strany učiteľov, ale aj rodičov. Nezriedka sa stáva, že po prvých dňoch strávených za školskými lavicami alebo v škôlkach deti odmietajú navštevovať tieto zariadenia. Prejavuje sa to starými známymi výhovorkami o bolestiach brucha, hlavy a podobne. U malých detí sa dokonca môže objaviť pomočovanie. Aj pre dospelých je návrat do práce po dovolenke ťažký a stresujúci. Výnimkou nie sú ani depresie, ktoré sú intenzívnejšie, keď sa k tomu všetkému pridá aj škaredé upršané počasie.

Stres, ktorý sa často vyskytuje v období po lete, predstavuje pre človeka určitú záťaž. Považuje sa za civilizačnú chorobu, naši starí rodičia tento pojem vôbec nepoznali. V ich časoch nebola doba taká uponáhľaná, život plynul pomalšie a aj životné tempo nebolo také intenzívne. V súčasnosti musí človek stihnúť toľko vecí, že nevie, kde má skôr začať. Urobiť raňajky alebo zobudiť deti? V tom momente si spomenie, že zabudol na termín u lekára, ktorý si tak ťažko dohodol pred mesiacom. Dnešná doba kladie na človeka veľmi vysoké nároky, nie každý zvládne ten tlak. Byť perfektným doma, v práci alebo medzi priateľmi sa považuje za samozrejmosť. Len človek, ktorý si túto „neprirodzenú“ zásadu neberie príliš k telu, dokáže uspieť a prežiť život bez stresu a bez ujmy na zdraví.

Zopár rád ako sa vyhnúť stresu

1. Odporúča sa spomaliť a upraviť životný štýl. Obmedziť bezdôvodné náhlenie by malo byť samozrejmosťou. Vhodné je upraviť si aj jedálny lístok. Jesť veľa čerstvého ovocia  a zeleniny, prijímať dostatok vitamínov a minerálov, ktoré udržia telo v prirodzenej rovnováhe.
2. Dôležité je naučiť sa oddychovať a relaxovaťv akejkoľvek forme. Či už v posteli, pred televízorom, s knižkou v ruke alebo na bicykli, korčuliach či v záhradke.
3. Treba myslieť pozitívne, negatívne veci nechávať za zatvorenými dverami.
4. Nevyhnutnosťou je správne a efektívne plánovanie aktivít, úloh a termínov. Správne zadelený čas je prvým krokom k úspešnému životu bez stresu.

Aj homeopatia pomáha

Proti stresu sa osvedčilo podávanie homeopatických liekov. Ide o prírodné lieky, ktoré aktivujú prirodzené obranné mechanizmy organizmu. Vyrábajú zo surovín rastlinného, živočíšneho alebo minerálneho pôvodu. Pri poruchách spánku, nervozite a celkovo počas stresového obdobia odporúčajú francúzske laboratóriá Boiron homeopatický liek Sédatif PC, ktorý navodzuje rovnováhu v organizme. Je vyrobený z viacerých látok rastlinnej povahy. Obsahuje napríklad výťažok z prilbice modrej, ktorá pomáha odstraňovať nervozitu spojenú s úzkosťou, strachom a búšením srdca. Klinické štúdie potvrdili, že neutlmuje koncentráciu, nevyvoláva ospalosť a návykovosť. Liek je vhodný pre všetkých, vrátane malých detí a tehotných žien. Užívanie je veľmi jednoduché. Tri krát denne sa nechajú dve tabletky voľne rozpustiť v ústach. Ide o voľnopredajný homeopatický liek, ktorý sa dá kúpiť v lekárni bez lekárskeho predpisu. Ak stavy úzkosti, stresu a depresie pretrvávajú dlhšiu dobu, je nevyhnutné vyhľadať a navštíviť lekára – homeopata. Ten pacienta starostlivo vyšetrí, určí diagnózu a stanoví liečbu. Kontakt na lekára – homeopata v mieste bydliska môžete získať na telefónnom čísle 02/ 54 791 308.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!