lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Koniec Raja

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 9.9.2002
späť
Späť

Poslať
 

Ešte pred pár hodinami ste boli neuveriteľne šťastná. Ešte pred pár hodinami patril váš čas iba vám a vy ste si s chuťou užívali. Ráno vás nebudil nepríjemný pípavý zvuk, večer ste si užívali všetky rozkoše bez výčitiek. Milovanie bolo sladké a neobvyklé a prechádzky dlhé a plné krás. Toto všetko je definitívne preč. Ráno vás opäť budí budík, na chodbe vás namiesto usmievavého hotelového personálu čaká zúriaci šéf a príjemnú kaviarničku vystriedal ošumelý bufet. Máme pre vás pár rád, ako prežiť koniec dovolenky.

Slnko a pekné chvíle si najľahšie zachováte, ak si ich budete neustále pripomínať. Preto si nechajte zarámovať pár krásnych fotografií z dovolenky a položte si ich na nočný stolík, alebo pracovný stôl. Pri prvom rannom nádychu, alebo pri nových náročných úlohách vás na pár sekúnd prenesú späť a pomôžu vám dobiť váš fyzický kolektor.

Z dovolenky ste si určite priniesli množstvo maličkostí. Vyberte z nich veci, s ktorými môžete byť v častom kontakte. Krásny kamienok plný mora, ktorý sa dá držať v ruke pri dôležitých stretnutiach. Šálka plná slnka, z ktorej budete piť svoju pracovnú kávu. Šatku plnú prázdnin, čo vás bude hriať v jesenných dňoch. Vyberte si skrátka niečo dovolenkové, čo vám pomôže mentálne sa spájať s chvíľami oddychu a radosti.

Počas voľných chvíľ ste zrejme dosť veľa času venovali pohybu. Plávanie, prechádzky, horské túry, bicykle... Toto všetko sú veci, ktoré by ste ani počas pracovného vypätia nemali zanedbávať. Snažte sa vyhradiť si aspoň hodinu denne na aktívny pohyb. Ak totiž letnú aktivitu úplne zrušíte a váš celodenný program bude spočívať v hrbení sa nad prácou, či pred počítačom a stresovanom naháňaní sa v domácnosti, po dvoch týždňoch zlikvidujete všetku energiu, ktorú vám dovolenka dodala. Ak sa nezrieknete pohybu a budete venovať dostatok pozornosti aj svojmu telu, vydržíte svieža do ďalšej dovolenky.

Začnite holdovať víkendom. Víkend je pre mnoho ľudí čas, na ktorý si odložia povinnosti, upratovanie, návštevu svokry po ktorej netúžia... Takýmto spôsobom sa v podstate oberú o to najcennejšie, na čo je víkend určený – o oddych. Ľudský organizmus vydrží veľa, ale občas potrebuje vypnúť. Preto nájdite vo svojom živote veci, ktoré vás len zaťažujú a zbavte sa ich . Prestaňte s nimi zabíjať čas. Nemusíte byť dokonalá, rovnako, ako nemusí byť dokonalá vaša domácnosť.  Cez víkend si vyhraďte minimálne šesť hodín na to, aby ste sa so svojimi najbližšími vybrali do prírody, alebo na miesta dýchajúce históriou. Nechajte sa obohatiť silou lesa, silou vody, poprípade krásou histórie. A ak vám to finančná situácia dovolí, urobte si jeden z víkendových dní dňom bez varenia, bez umývania riadu... skrátka  bez bežných povinností.           


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!