lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sladké sny

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 5.9.2002
späť
Späť

Poslať
 

O tom, že význam spánku je naozaj veľký, svedčí naša nekoordinovanosť, nesústredenosť, nechuť k jedlu a celková disharmónia po dňoch, kedy sme sa z nejakých dôvodov nedostali v noci do postele. Napriek tomu z roka na rok posúvame hranicu odchodu do postele. A hoci sa veľmi jednoducho môžeme presvedčiť o tom, že ak ideme spať pred dvadsiatou treťou hodinou, na druhý deň sme oddýchnutejší, lepšie sa nám darí a máme dostatok síl na riešenie problémov, sme nepoučiteľní. Treba ešte dopozerať film, ožehliť, pracovať, upratovať….

Netreba! Psychotronici tvrdia, že práve spánkom pred polnocou sa človek zregeneruje najviac, lebo v tom čase pôsobí množstvo očisťujúcich kozmických síl, ktoré z nás snímajú dôsledky stresu, nevraživosti, chamtivosti atď. Napriek  tomu, mnohí z nás význam spánku podceňujú. Možno ich presvedčia vedecké výsledky. Nemeckí vedci dokázali, že ku koordinácii jednotlivých častí tela pri športových  výkonoch či dokonalej súhre  prstov pri hre na hudobný nástroj, nevraviac o koordinácii pri chirurgických zákrokoch a jemnej mechanike  nestačí iba rutina a tréning. Zárukou úspechu je predovšetkým spánok.

Odborníci z Lübecku si pod vedením doktora Stefana Fischera vybrali 52 dobrovoľníkov, ktorých požiadali o spoluprácu pri výskume prstokladu. Hudobne  nadaní jedinci sa naučili hrať  niekoľko častí hudobných skladieb.

Na začiatku ich čakal experiment. Ľaváci hrali pravou rukou, praváci ľavou. Po pätnástich  minútach  tréningu prišiel na rad  osemhodinový odpočinok. Časť spala, a časť bdela. Vyspatí  dobrovoľníci predviedli na druhý deň perfektný výkon.  Až niekoľkonásobne sa zvýšila súčinnosť prstov a predovšetkým  rýchlosť hry.

„Podarilo sa nám dokázať, že pri zdokonaľovaní hry na nástroje, pri športovom tréningu, pri chirurgických zákrokoch atď. je veľmi dôležitý spánok. Je to jeden z najdôležitejších faktorov. Bez spánku by nebolo dlhodobé dosahovanie akýchkoľvek nadpriemerných výkonov vôbec možné.“ tvrdí doktor Fischer


Diskusia k článku:

Na htirzonoe sa crtaju nejasne kontury HTML5. Kym dorazi, je dobre sa pripravit. Nachystat si nastroje, ktore zjednodusia adaptaciu a znizia mieru soku z buducnosti.
Neregistrovaný - AWeWmGqiqDDiB, 28.2.2012 20:46, jan.vancasteren(`na`)ua.ac.be
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!