lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Krása po lete I.

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 2.9.2002
späť
Späť

Poslať
 

Čo môžete urobiť pre svoju tvár
Slnko dávkované s mierou pokožke neškodí. Ale ak ste to toto leto  s opaľovaním prehnali, je pravdepodobné, že vám ostali nechcené pamiatky. Skôr, ako sa po dovolenke vrhnete do víru každodenných povinností,  starostlivo sa prizrite svojej tváričke a napravte, čo sa dá. Tvár si po lete žiada starostlivé ošetrovanie. Slnko jej dalo pekný odtieň, ale súčasne ju silno presušilo. Teraz potrebuje zosilnené dávky krémov a hydratačných pleťových masiek, ale aby splnili svoju úlohu, najskôr treba tvár dôkladne očistiť. Dôsledkom presušenia  sú často aj popraskané pery.

 

Pokožku osviežte peelingom
Aj keď to na prvý pohľad nevidno, vrchná vrstva pokožky je po lete hrubšia ako počas iných ročných období – aj to je jeden z dôsledkov opaľovania.  Keďže je hrubšia, horšie vstrebáva výživné látky z kozmetických prípravkov. Aby ste jej pomohli, pravidelne si robte peeling. Mechanický, s drobnými drsnými čiastočkami je vhodný, ak máte normálnu alebo mastnú pleť. Peeling naneste na navlhčenú pokožku a potom krúživými pohybmi masírujte – nepritláčajte príliš silno, aby ste si zbytočne nenatiahli kožu.  Potom tvár opláchnite minerálnou vodou. V prípade, že vaša pleť je citlivá, veľmi suchá a so sklonmi k praskaniu vlásočníc, používajte enzymatické peelingy. Nanášajú sa ako maska alebo sa vmasírujú do pokožky a nechávajú pôsobiť niekoľko minút. Nezávisle od toho, aký druh peelingu použijete, vždy sa vyhnite okoliu očí.

Urobte tvári generálne upratovanie
Ak máte mastnú alebo zmiešanú pleť, peeling možno neodstráni vyrážky a neočistí príliš dôkladne upchaté póry. Omnoho účinnejšie ich vymetie maska  typu peel-off. Môžete ju použiť až trikrát týždenne. Ak máte zmiešanú pleť, používajte sťahovaciu masku iba na zónu T.

Dajte pokožke piť
Ak je vaša tvár sivastná, matná a drsná na dotyk, po umytí veľmi napätá a krém sa do nej vsiakne bleskovým tempom, je to znamenie, že je silne vysušená. Odvodnená môže byť po lete nielen suchá pokožka, ale aj mastná. Ak je to váš prípad, používajte 2-3-krát  týždenne hydratačné masky. Neodopierajte jej ani intenzívne hydratačné krémy s látkami, ktoré viažu vodu.

Zmiernite podráždenia
Pred dovolenkou vám pokožka nerobila vážnejšie problémy a teraz sa na nej tvoria červené fľaky a reaguje podráždene na väčšinu kozmetický h prípravkov? Pokiaľ sa nevráti do rovnováhy, používajte upokojujúce neparfémované prostriedky, určené pre veľmi citlivú pleť, ktoré ju ochránia pred škodlivými činiteľmi. Keď sa pokožka upokojí, môžete sa vrátiť ku kozmetike, ktorú ste používali predtým.

Vráťte perám hladkosť
Jemnučká koža na perách nemá rada slnko ani vietor. Vysušujú ju a preto veľmi ľahko popraská. Odstávajúce kúsky suchej kože nikdy neodtŕhajte  prstami, ale vymasírujte pery mäkkou kefkou. Večer na ne naneste vrstvičku medu a nechajte ho pôsobiť aspoň hodinu. Takáto prírodná maska pery vyhladí a upokojí podráždenie. Nezabúdajte raz alebo dvakrát denne vmasírovať krém alebo balzam na pery. Mal by byť súčasne výživný aj regeneračný. V priebehu dňa si pery čo najčastejšie natierajte ochrannou pomádou.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!