lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Voda v službách krásy

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 9.8.2006
späť
Späť

Poslať
 

Sine aqua deest vita. Čiže: Bez vody niet života - staré príslovie, ktoré asi najlepšie vystihuje význam vody pre človeka. Táto zázračná a fascinujúca tekutina, dokonalá svojím zložením i vlastnosťami, tvorí najväčšiu časť zemského povrchu aj našej telesnej hmotnosti. V oboch prípadoch, čuduj sa svete, okolo 70%! Doslova nás obklopuje a je jej, našťastie - aspoň nateraz - všade dostatok. Možno preto význam vody často podceňujeme, hoci je pre ľudský organizmus nenahraditeľná. Asi pre Vás teda nebude prekvapením, že na udržanie stáleho objemu tekutín je dôležité dodržiavať vo všetkých pádoch skloňovaný pitný režim. Vyrovnaná bilancia tekutín, teda rovnováha príjem = výdaj, je v ideálnom prípade cca 2 – 3 litre denne. Potreba tekutín sa však výrazne mení v závislosti od klimatických podmienok, zvýšeného výkonu, veku, pohlavia (muži majú všeobecne až o 10% rýchlejší metabolizmus) či zdravotného stavu. Veľmi dôležitá je aj teplota nápoja. Najlepšie sa vstrebávajú tekutiny vlažné (v zime 20 - 25°C, v lete okolo 16°C). Na ľadové nápoje totiž pery a nosohltan reagujú zvýšeným prekrvením a výraznejším pocitom smädu.

Voda pre krásnu pleť i pokožku

Pre zdravú a žiarivú pleť v každom veku je nevyhnutná nielen vnútorná, ale aj vonkajšia hydratácia, ktorá by navyše posilnila schopnosť pokožky zadržiavať vodu a zabránila by jej predčasnému starnutiu. Vonkajšia hydrolipidová vrstva pokožky obsahuje nanajvýš 10% vody a chráni jej spodné vrstvy pred nadmerným vysúšaním či negatívnym pôsobením vonkajších vplyvov. Hlbšie vrstvy pokožky sú na vodu omnoho bohatšie (škára obsahuje okolo 72% vody). Len čo sa však tieto zásoby hydratácie znížia, vo všetkých vrstvách pokožky nastávajú zmeny, ktoré na povrchu pozorujeme ako prvé príznaky vysúšania a starnutia pokožky. Ak cítite, že by si Vaša pleť zaslúžila intenzívnu hydratáciu, ktorej účinky bude vidno na prvý pohľad, stavte na nové hydratačné krémy AQUA SENSATION od NIVEA VISAGE. Doprajú Vašej pleti okamžitú vlnu chladivej sviežosti a dlhotrvajúcu hĺbkovú hydratáciu. Ak chcete osviežiť a prebudiť nielen pleť Vašej tváre, ale i pokožku celého tela, ideálnou voľbou bude Telové mlieko pre normálnu pokožku od NIVEA body obohatené o hydramín a prírodné minerály, ktoré udržiavajú pokožku dlhodobo hydratovanú, pružnú a zvyšujú jej odolnosť proti vysúšaniu.

Voda pre krásne vlasy

Pre vlasy je hydratácia rovnako dôležitá, ako pre pokožku. Voda znamená pre každý typ vlasov zdravie, silu aj objem. Najvyšší obsah vody je vo vlasovom korienku, kde sa nachádza najväčšie množstvo aminokyselín, ktoré na seba veľmi dobre dokážu viazať vodu. Od korienkov ku končekom sa síce obsah vody prirodzene znižuje, to však neznamená, že hydratácia nie je dôležitá pre celú dĺžku vlasového vlákna. Práve naopak! Optimálny obsah vody v každej vlasovej bunke umožňuje týmto stavebným prvkom vlasu držať správne vedľa seba a vytvárať jeho zdravú štruktúru. Vďaka tomu sú potom vlasy nádherne hladké po celej svojej dĺžke a lepšie odolávajú akýmkoľvek vonkajším vplyvom, ako sú napríklad mrazivé počasie, priame slnečné žiarenie či nešetrné rozčesávanie. Dokonca aj použitie bežných lakov, tužidiel alebo gélov vlasy často vysušuje, a preto je viac než logické dotvárať svoj účes pomocou špeciálnych hydratačných stylingových výrobkov. Maximálnu hydratačnú starostlivosť a extra silnú fixáciu poskytne Vašim vlasom nový hydratačný rad Hydra & Balance od NIVEA Styling s obsahom morských minerálov, ktoré posilňujú prirodzenú rovnováhu hydratácie všetkých typov vlasov.


Diskusia k článku:

Pani redaktorka pise sa to: sine aqua non es vita!
Neregistrovaný - , 9.8.2006 16:37
Aááá opäť raz krásna reklamka.... :-)))
Neregistrovaný - , 10.8.2006 11:24
no tak reklamne clanky mi moc nepomozu.. hladam telove mlieko pre mladu. chce to narazit na diskusie a nie propagacne clanky
Neregistrovaný - DoG, 19.9.2006 12:02, dog(`na`)mailbox.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!