lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Českí módni návrhári už vedia, čo sa bude nosiť na budúci rok

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 31.8.2005
späť
Späť

Poslať
 

Letná sezóna sa síce ešte neskončila, módni návrhári však už majú jasno aj v tom, čo sa bude  nosiť na budúci rok. Na predvádzacích mólach veľtrhu módy Styl v Brne predstavili, aké oblečenie diktuje pani móda pre nasledujúcu sezónu.

Jar a leto 2006 budú v znamení mestskej elegancie dvadsiatych a tridsiatych rokov, tiež však v znamení žensky športového štýlu a prinesú aj romantiku. V móde pretrvávajú džínsy v kombinácii s romantickými košieľkami a krátkymi sakami vo vojenskom štýle. Ako prezradila prednáška konzultantky holandského Studia Commandeur Ellen Haeserovej, trendy v dámskej a pánskej konfekcii pre jar a leto 2006 hľadajú inšpiráciu na niekoľkých kontinentoch. Pre prvý štýl aktuálnej módy nasledujúcej letnej sezóny je charakteristický elegantný a vycibrený mestský vzhľad. V dámskej móde to znamená návrat k tradičným štýlom a siluetám, jemným a ľahkým tkaninám a prevahu matných, kovových a perleťovo pastelových farieb.

Návrat romantiky umožňuje široké uplatnenie kvetinových motívov, čipky, háčkovaných motívov a ručne vyšívaných materiálov. Dôležitou inšpiráciou je aj more. Modrá nastupuje v rôznych odtieňoch, pričom sa uplatní aj námornícky motív. Džínsy a športové oblečenie sa kombinujú s blúzkami a sukňami romantických strihov a splývavých materiálov.

Arabské a africké vplyvy sa prejavia v intenzívnych odtieňoch - čokoládovohnedej, zlatej okrovej a červenej, uplatnia sa aj grafické motívy a výrazné doplnky. Karibskú inšpiráciu môžeme nájsť v divokej exotickej farebnosti a v šortkách a tunikách plážového strihu.     Naprieč všetkými štýlmi kráča kontrastná kombinácia uniformného vzhľadu a romantických doplnkov i materiálov. Dominantným motívom bude uniforma – od strohých dvojradových modelov až po ľahké bluzóny košeľového strihu. Na druhej strane sa vracia skladanie, riasenie, plisovanie, nadýchané objemné rukávy, ale tiež čipky, veľké gombíky, ozdobné nášivky. Všetko, a to predovšetkým na mladých dievčatách, musí pôsobiť trochu spraté o obnosené. Odvážne a progresívne ženy môžu kombinovať rôzne štýly, napríklad k sukni s volánikmi hrubý ručne pletený alebo háčkovaný sveter, či vyšívané tričko s korálikmi schovať pod koženú vestu.

Hitom budúcej jari a leta sú predovšetkým výrazné doplnky - opasky, náramky a mohutné náhrdelníky s drevenými, kovovými, textilnými a  háčkovanými prvkami. Rovnaké zdobenie platí aj pre blúzky a saká, a všetko doplňujú maxitaška s potlačou. Aktuálne ostáva typické vrstvenie odevov a kontrastná kombinácia štýlov, pričom v centre záujmu sú nohavice všetkých dĺžok a tvarov. Ale pozor, bedrový pás nohavíc sa postupne zvyšuje. Kto bude chcieť byť in, zoženie si pre budúcu sezónu skladané nohavice so zvýšeným pásom a uvoľnenou líniou.

Pánska móda sa s vplyvmi nasledujúcej sezóny vyrovnáva po svojom. Inšpiruje sa šviháckym vzhľadom newyorských elegánov tridsiatych rokov, talianskymi námorníkmi z prvej polovice minulého storočia, koloniálnym štýlom a ležérnou plážovou módou. Do pánskych šatníkov by mali vstúpiť nové pestré tóny ako oranžová, žltá a neobvyklé kombinácie farieb a vzorov. Tí najodvážnejší môžu skúsiť kvetinové vzory na košeliach, ktoré sa budú nosiť aj v kombinácii s klasickými sakami.

Uplatnia sa tiež funkčné prvky a takisto ako v dámskej móde nohavice. Saká môžu byť zo spratého denimu a plátna, aby všetko pôsobilo starším a uniformnejším dojmom. Dovolené je všetko, športový štýl sa odvážne kombinuje s elegantným.

"Súčasná móda poskytuje širokú škálu možností, čo je veľkou výhodou, pretože si môže vybrať každý. Nechceme nikomu nič vnucovať, na základe trendov si každý môže vytvoriť svoj vlastný štýl," dodala Haeserová.

Copyright©2004 TASR


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!