lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
6 dovolenkových chýb

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 13.8.2002
späť
Späť

Poslať
 

Naozaj viete, čomu všetkému sa treba vyhýbať počas dovolenkového plážovania? Ak nemáte istotu, radšej ešte raz preskúšajte svoje vedomosti,  aby sa dovolenková radosť nezmenila na sled zbytočných problémov.  Tu je zoznam  chýb, ktorých  sa najčastejšie dopúšťame počas pobytu pri mori?

1.Používanie opaľovacích prípravkov s príliš nízkym ochranným faktorom. Väčšina žien sa obáva, že ak budú používať vysoké filtre, nepodarí sa im opáliť. Nie je to pravda. Dokonca aj najvyššie filtre (SPF 60) zadržiavajú okolo 96 percent UV žiarenia. Používanie filtrov predchádza popáleninám a predčasnému starnutiu pokožky a nie jej hnednutiu.  Minimálny filter odporúčaný na pláž je SPF 12-15.

2.Šetrenie ochrannými krémami
Ak používate krémy s ochranným faktorom, nešetrite nimi! Ubezpečujeme, že jedno balenie krému určite nestačí na dvojtýždňovú dovolenku. Výskumy dokazujú, že ľudia na plážach používajú priemerne iba 1/3 množstva krému, potrebného na správnu ochranu pokožky (teda takú, o akej informuje nápis na obale).

3.Filtre aplikujte už doma.
Asi každý z nás už urobil takú chybu. Nenatrel sa v hoteli, ale až  na pláži. Lenže drvivá väčšina preparátov nepôsobí okamžite, ale až 20 minút od ich aplikácie. V tomto čase ostáva pokožka  vystavená slnku celkom bezbranná!

4.Raz je málo
Žiadny krém, dokonca ani fotostabilný (ktorý pod vplyvom slnečnej energie nepodlieha rozpadu),  nepôsobí celý deň. Preto je veľmi dôležité dopĺňať jeho vrstvu na pokožke, najmä ak sa pohybujeme na plnom slnku. Na pláži k jeho zotieraniu dodatočne prispievajú aj pot, piesok a voda. Po kúpeli vo vode je obnovenie ochrannej vrstvy priam povinné.

5.Používanie olejov
Milovníčky vábivo lesklej pokožky musia počítať s tým, že – po prvé – oleje majú veľmi nízke ochranné faktory (spravidla SPF 4-6) a teda pred slnkom chránia iba minimálne a – po druhé – veľmi ľahko sa naň prilepí piesok. Na pláži sa najlepšie osvedčujú ľahké krémy a gély, ktoré sa rýchlo vstrebajú a nenechávajú na pokožke mastnú vrstvu.

6.Aj pery chcú ochranu
Ak na to zabúdate, výsledkom je  podráždenie a predčasné vrásky a u ľudí so sklonmi k oparom k aktivizácia vírusu. Jemné pery potrebujú kozmetický prípravok určený špeciálne pre ne. Najpohodlnejšie sú ochranné balzamy v podobe tyčinky. Farebné balzamy obohatené filtrami tiež chránia, ale nie sú vhodné na veľmi prudké slnko.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!