lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Vždy v pravý čas

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 10.8.2001
späť
Späť

Poslať
 

05:00 Vstávať prosím! Už o piatej hodine ráno zazvoní náš vnútorný budík a spúšťa mechanizmus, vďaka ktorému sa začne do krvi vylučovať zvýšené množstvo glukózy, aminokyselín a hormónov.

Od 06.00 hodiny účinkujú najlepšie lieky na zníženie krvného tlaku a organizmus najhoršie znáša alkohol a nikotín. Takže – pred raňajkami ,,no smoking“!

Od 7.00 hodiny sa začína prebúdzať hrubé črevo a u väčšiny ľudí sa pripravuje na každodenné vyprázdnenie. Ak ho chcete pri jeho dôležitej činnosti povzbudiť, vypite nalačno pohár vlažnej vody. Ďalší orgán, ktorý sa ráno prebúdza k činnosti, je žalúdok – vylučuje kyselinu a hlási, že je poriadne hladný. Je čas na raňajky.

08:00 Pre všetkých spachtošov je to možno nepredstaviteľné, ale táto včasná ranná hodina je najvhodnejšia na lásku. Okolo ôsmej hodiny ráno sme sexuálne najvýkonnejší a takýto prejav vzájomnej náklonnosti pôsobí aj na stlmenie bolesti. Nuž a práve v tomto čase je každá ľudská bytosť najcitlivejšia na všetky druhy bolesti. Takže – láska áno, návšteva u zubára radšej nie!

09.00 Ak ste sa ešte ani teraz nedostali k raňajkám, váš žalúdok určite búrlivo protestuje. Je optimálne, ak sa už ráno dostane na stôl množstvo vitamínov, pretože je potrebné doplniť ich zásoby. (najmä vitamínu C). Vynikajúcimi zdrojmi vitamínu C sú pomaranče alebo šípky. Potrebujete sa dať súrne zaočkovať? Dohodnite si termín na deviatu hodinu, pretože teraz je riziko komplikácií najmenšie.

10.00 Organizmus dosahuje svoju vrcholnú výkonnosť. Srdce a krvný obeh sú v optimálnej forme, ale na raňajky so šampanským by ste mali radšej zabudnúť. Účinky alkoholu sú teraz takmer o 100 percent vyššie ako pri večernom posedení. Nepokazte si celý deň.

11.00 Máte šťastie, ak vám určili vážnu skúšku práve na tento termín. Rozum a pamäť nikdy nefungujú efektívnejšie. Túto vrcholnú fázu si môžete predĺžiť krátkymi prestávkami na čerstvom vzduchu alebo gymnastickými cvikmi.

Presne o 12.00 sa organizmus začína pripravovať na obed. Žalúdočné šťavy sa radostne vylučujú vo zvýšenom množstve. Ak chcete organizmus zaťažiť čo najmenej, vyberte si na obed chrumkavý šalát a trošku kuracieho mäsa alebo ryby.

13.00 Nastáva čas horšieho prekrvenia mozgu. Telesné tekutiny sa nahromadili v žalúdku a črevách, aby podporili ich činnosť pri trávení. Šťastný je ten, kto si môže dovoliť po obede chvíľu zdriemnuť. Lekári totiž zistili, že krátky poobedňajší spánok znižuje riziko infarktu. Ak máte po tridsiatke, berte túto radu vážne.

14.00 Naša citlivosť na bolesť je v tomto čase najnižšia a preto dúfajte, že váš zubár v tomto čase ordinuje. Vŕtanie aj injekcie teraz bolia omnoho menej a lokálne umŕtvenie účinkuje dlhšie.

15.00 Narastá naša manuálna šikovnosť. Šitie, menšie opravy v domácnosti a dokonca aj hodina klavíru nám pôjdu lepšie, ak sa im budeme venovať v skorých popoludňajších hodinách.

16.00 Začína sa druhý výkonnostný vrchol dňa. Profesionálni športovci môžu počítať s vynikajúcimi výkonmi. Tréningový efekt je mimoriadne vysoký.

17.00 Obličky, do práce! Aby mohli vylučovacie orgány optimálne pracovať, potrebujú čo najviac tekutín. Preto prosím, nezabúdajte na dostatočný prísum tekutín – najvhodnejšie sú v tomto čase bylinkové čaje s odvodňovacím účinkom (lipový, bazový).

Od 18.00 dosahujú vrchol svojej činnosti pľúca, ktoré a priam prosia o prísun kyslíka. Čo by ste povedali na prechádzku, jogging alebo kratšiu cyklistickú túru? Skorý podvečer je na tieto športy najvhodnejším termínom.

Približne od 19.00 začína klesať krvný tlak a lieky, ktoré tento proces podporujú, je preto najvhodnejšie užiť ráno. Podvečer je vhodný na užitie liekov proti žalúdočným vredom alebo odvodňujúce lieky v prípade ak trpíte srdcovo - cievnymi chorobami.

20.00 je najvhodnejší čas na užitie penicilínu a preparátov proti depresii. Odborníci radia všetkým astmatikom, aby svoje anitihistaminiká proti nočným záchvatom užili po večerných správach. Tráviaca sústava je unavená! Ak pravidelne jete večeriate v túto neskorú hodinu, robíte svojim orgánom medvediu službu! Najmä žalúdok a črevá už pracujú na spomalené obrátky a potravu strávia nedostatočne. Telo sa skôr či neskôr pomstí poruchami spánku alebo nafukovaním.

21.00 Ak už jesť musíte, je pre organizmus omnoho vhodnejšia ďalšia dávka ovocia, pretože počas vyčerpávajúceho dňa spotreboval takmer všetky živiny.

Od 22.00 sa organizmus cielene pripravuje na nočnú fázu oddychu a začína s vylučovaním spánkového hormónu. Ak chcete zaspať bez akýchkoľvek problémov, vyskúšajte recept našich starých mám – pohár horúceho mlieka s medom. Pôsobí divy a okrem toho dodáva vápnik, ktorý sa v noci odbúrava vo zvýšenej miere.

O 23.00 je látková výmena na minime. Telesné funkcie sa definitívne uložili na nočný spánok a vylučovanie melatonínu (látky, podporujúcej spánok) beží na plné obrátky.

Od 24.00 začína naplno prebiehať obnova pokožky. Schopnosť pokožky regenerovať sa najneskôr od tridsiateho roku života klesá a pokožka potrebuje pomoc zvonka. Preto by ste večer nemali zabudnúť na dôkladné ošetrenie pleti kvalitným nočným krémom.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!