lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dobré ráno, dobrý deň

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 13.8.2001
späť
Späť

Poslať
 

Celodenné povinnosti, stres v práci, únava a mestský hluk znášame omnoho lepšie, ak sa deň začína milo, v priateľskej atmosfére. Jej navodenie máme vo vlastných rukách, stačí vedieť:


Čas nad zlato
Snažte sa všetky možné činnosti vykonať večer. Tu neplatí, že ráno je múdrejšie večera. Ak si pripravíte garderóbu na ďalší deň, nebudete sa musieť ráno stresovať s hľadaním vhodnej blúzky alebo nebodaj jej žehlením. Ak musíte pripravovať deťom desiatu, urobte chlebíky už deň vopred. Zabalené do mikroténu a uložené v chladničke nebudú chutiť o nič horšie, ako keby ste ich robili ráno. Ráno pridajte iba čerstvú zeleninu a je to. Už večer by ste mali vedieť, čo dáte rodine na raňajky a kde má lístok na obed váš zábudlivý syn. Manželove zlozvyky poznáte, nedajte sa nimi rozladiť, naopak, povedzte si, že vás čaká krásny deň, v ktorom určite niečo nové a dobré objavíte.

Úsmev na dobrý deň
Oddýchnutá tvár a upravený vzhľad nám umožnia cítiť sa dobre a sebavedome aj v „zlý“ deň. Preto sa usilujte dobre vyspať a neponocovať, aby ste ráno nemuseli mejkapom maskovať opuchnuté oči. Ešte v posteli, skôr ako vstanete, pritúľte sa k manželovi a pekne sa naňho usmejte. Urobíte mu tým milé prekvapenie a pre vás to bude chvíľa ranného relaxu. Aj deti buďte božtekmi a doprajte im vstávať vo vašom náručí.

Nevyhnutný prameň vody
Striedavé teplo-studené sprchovanie má relaxačné účinky a vzpružuje pokožku. Pod sprchou si môžete zacvičiť aj zopár izometrických cvikov. Napínajte svaly nôh a rúk. Mimoriadnu pozornosť venujte svalom brucha – tajomstvo plochých brušiek Francúzok spočíva práve v pravidelnom napínaní brušného svalstva. Po sprchovaní ošetrite pokožku celého tela balzamom. Energické masírovanie pri natieraní zrýchli krvný obeh a pokožka bude vlhká a svieža.

S hudbou ide všetko ľahšie
Keď vstanete, zapnite si obľúbenú hudbu. Pokojné alebo povzbudzujúce zvuky vám pomôžu ľahšie zniesť predstavu, že vás čaká ťažký deň, plný zhonu. Terapeuti už dávno využívajú hudbu na relaxačné ciele a bolo opakovane zistené, že muzikoterapia vplýva na stav našich nervov. Ráno sa môžete zobudiť živšou hudbou, ak sa preberáte pomaly, zvoľte ľahší rytmus. Sledovanie televízie pred odchodom do práce neodporúčame.

Chvíľa len pre vás
Čas, ktorý ste získali prenesením časti povinností na večer, môžete venovať starostlivejšiemu mejkapu a niekoľkým cvikom svalstva tváre pred zrkadlom. Vyslovte bez hlasu všetky písmená abecedy a pritom široko otvárajte ústa – ucítite, ako sa postupne uvoľňujú svaly tváre aj krku. Minútové cvičenie každé ráno, zachráni vašu tvár a krk pred predčasnými vráskami. Ak ho budete robiť spolu s deťmi, vyvolá úsmev na tvári a prinesie pohodu.

Je čas na raňajky
Nemusíte každé ráno robiť časovo náročné chlebíky, úspešne ich nahradí aj mlieko s kukuričnými vločkami, jogurty alebo ochutené nátierky, ktoré máte už nachystané v chladničke. Nezabúdajte na seba a pred odchodom z domu sa v pokoji naraňajkujte. Káva s mliekom alebo jogurt vám dodajú potrebnú dávku energie na prvé hodiny dňa. Počas raňajok sa porozprávajte s rodinou. Priateľský rozhovor o plánoch každého člena a želanie pekného dňa každému zlepší náladu. Ak je to možné, po raňajkách upracte kuchynský stôl, aby na ňom neostali špinavé riady. Stačí, ak všetko poukladáte do výlevky. Stôl bude čistý a po návrate s práce vkročíte do kuchyne s príjemnejším pocitom.
Ak vás niečo rozčuľuje, nevenujte tomu zbytočne pozornosť, nechcete predsa pokaziť sebe a svojej rodine deň. Na riešenie nepríjemností je vždy dosť času. Veď to poznáte, akú náladu vpustíte dverami svojej duše, taká sa tam usídli.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!