lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Najedzte sa do krásy

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 13.8.2001
späť
Späť

Poslať
 

Poznatok, že ovocie je viac ako iba zdravá súčasť ľudskej stravy, nie je nový. Napríklad v Oriente je už stáročia využívaná citrónová šťava, ktorá sťahuje nepekne rozšírené póry. Medzičasom už aj moderná veda dokázala, že každý kúsok ovocia a dokonca aj jeho šupka a kôstka a semienko predstavujú cenný zdroj látok, schopných ošetrovať pokožku a vlasy. Vitamíny, stopové prvky, enzýmy, lipidy, proteíny, ovocné kyseliny a ovocný cukor dodávajú vlahu, vyhladzujú, oživujú a odvodňujú. Ovocie obsahuje aj tzv. druhotné rastlinné látky ako napríklad flavonoidy a karotenoidy, ktoré sú považované za vynikajúcich pomocníkov v boji proti prejavom starnutia pokožky. Sú totiž schopné opraviť poškodené bunky a spomaľujú ich starnutie. Ponúkame vám rebríček najúčinnejších druhov ,,ovocia krásy“.

RÍBEZLE
Účinné látky, prospešné našej kráse, sa ukrývajú najmä v maličkých jadierkach. Obsahujú tuky, ktoré svojim zložením pripomínajú tuky v našej pokožke a táto ich veľmi vďačne vstrebáva. Ríbezľový olej posilňuje ochranný lipidový plášť a pokožka vďaka nemu pomalšie stráca vlahu, ktorá sa inak rýchlo vyparí. Vyhladzuje suché, drsné partie, upokojuje podráždenú pokožku a predchádza svrbeniu.

POMARANČE & SPOL
Citróny, grapefruit, pomaranče, ale aj kivi a ananás obsahujú veľké množstvá vitamínu C. Tento spevňuje podkožné tkanivo, povzbudzuje tvorbu kolagénu a zlepšuje zásobenie pokožky vodou. Vitamín C taktiež pôsobí ako ochranný štít proti voľným radikálom – agresívnym molekuliam, ktoré vznikajú v dôsledku znečistenia životného prostredia a slnečného žiarenia a spôsobujú predčasné starnutie pokožky. Ďalšou prednosťou citrusového ovocia sú jeho ovocné kyseliny: čistia pleť ako peeling a zjemňujú štruktúru pokožky.

HROZNO
Výťažky zo svetlého aj tmavého hrozna pôsobia na ochabnutú, unavenú pokožku ako oživujúca kúra. Obsahujú vitamín B, magnézium a predovšetkým hroznový cukor. Ich molekuly vstrebávajú vodu a pomáhajú pri jej prenikaní do buniek. Výsledkom je pružný hydratačný ,,vankúšik“ v najhlbších vrstvách pokožky. Hrozno okrem toho obsahuje tanín – rastlinnú trieslovinu s jemným zlupovacím účinkom. Pri pravidelnom používaní, vďaka nemu nadobudne pleť ružový, svieži vzhľad. Jadierka hrozna zasa obsahujú esenciálne mastné kyseliny, ktoré pokožku pomaly vyhladzujú a napínajú.

Najedzte sa do krásy
Vaša pokožka môže byť ešte krajšia a ešte žiarivejšia, ak ju nebudete ,,kŕmiť“ účinnými látkami z ovocia iba zvonka, ale aj zvnútra. Takže, nevahájte načrieť hlboko do ovocného košíka! Vitamín C (napr.z citrusového ovocia) je nevyhnutný pre budovanie kolagénu, od ktorého závisí pružnosť pokožky.
Biotín, nazývaný aj vitamín H (napr.v avokáde) povzbudzuje bunky a posilňuje vlasy a pokožku.
Vitamín A (napr. v ríbezliach) reguluje delenie buniek a ich regeneráciu. Zabraňuje vzniku vrások, používaný v krémoch posilňuje rohovinovú vrstvu a chráni ju pred vysušením.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!