lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Desať letných rád

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 10.8.2001
späť
Späť

Poslať
 

1. Farba namiesto maskary. Aj keď to bežne nerobievate, dajte si nafarbiť riasy aj obočie. Riasy napustené farbou budú výrazné najmenej tri týždne. Na dovolenku je to ideálne riešenie. Vyhnete sa problémom s roztekajúcou sa maskarou, či ceruzkou a ušetríte peniaze za drahú vode odolnú maskaru.
2. Do kufra patria multifunkčné kozmetické výrobky, ako napríklad sprchové gély s peelingom alebo pleťové výrobky dva v jednom (čistiace mlieko aj tonik).
3. Ľahký krém do horúčavy. Keď je neuveriteľne horúco, tukové žľazy pracujú s dvojnásobnou silou a dokonca aj suchá pokožka potrebuje menej lipidov. Do horúčavy sú najvhodnejšie intenzívne hydratačné, ale ľahké emulzie alebo príjemne chladivé gély.
4. Kozmetika do chladničky. Ak nie ste ubytovaná v klimatizovanej izbe, snažte sa zabezpečiť svojim krémom trocha chladu. Vo veľmi vysokých teplotách hrozí riziko, že sa v nich rozmnožia baktérie a z ošetrujúcich sa zmenia na nebezpečné. Opaľovacie prípravky, ktoré si beriete na pláž, sa usilujte uschovávať v tieni, napr. pod ležadlom. Ak sa roztopia, časť z nich sa z fľašiek alebo túb vyleje.
5. Ak sprcha, tak vlažná. Po ľadovej sprche sa budete počas horúčav cítiť dobre nanajvýš desať minút. Potom sa začnete potiť dvakrát rýchlejšie. Chladná sprcha totiž aktivizuje cirkuláciu krvi a preto – paradoxne – vás neschladí, ale ešte viac rozohreje.
6. Voda v spreji na ochladenie. Ak máte rozhorúčenú, červenú tvár, skúste si ju osviežiť spŕškou minerálnej vody, alebo špeciálnym sprejom s termálnou vodou.
7. Peeling proti šúpaniu pokožky. Používali ste opaľovacie prípravky aj balzamy po opaľovaní a vaša pokožka sa aj napriek tomu šúpe? To znamená, že je presušená. Predovšetkým si urobte peeling, aby ste odstránili poškodené bunky. Potom na celé telo naneste hrubú vrstvu výživného balzamu, ktorý by mal obsahovať jojobový olej, aloe vera, avokádové alebo mandľové prísady a nechajte ho pôsobiť dvadsať minút ako masku.
8. Minimálny mejkap. Odpočinutá a slnkom pozlátená tvár je dostatočnou ozdobou. Stačí, ak si zvýrazníte obočie, pery a riasy (ak ste sa nerozhodli pre bod 1.), a budete pekne upravená. Pery si jemne nalíčte leskom.
9. Parfémy len bez alkoholu. Ak chcete voňať aj na pláži, vyberajte si verzie toaletných vôd bez alkoholu, alebo si navoňajte celé telo osviežujúcimi telovými tonikmi. Na slnku nepoužívajte prírodné éterické oleje – na pokožke môžu vzniknúť výrazné fľaky.
10. Vlasy potrebujú rovnakú ochranu ako pokožka. Pred dovolenku sa dajte ostrihať, ale vzdajte sa myšlienky na farbenie vlasov. Vlasy oslabené farbou budú ešte viac strácať kvalitu pod vplyvom horúceho slnka, slanej alebo chlórovanej vody a vetra.
11. Pred odchodom na pláži si do vlasov vmasírujte penu alebo sprejový balzam s UV filtrom. Vlasy chráňte šatkou, alebo teraz najmódnejším, kovbojským klobúkom. Dlhé vlasy chráňte pred vetrom, ktorý ich zamotáva a vysušuje. V bazéne si chráňte vlasy čiapkou a balzamom odolným proti vode.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!