lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Stimulácia podvedomia

  Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 10.8.2000
späť
Späť

Poslať
 

Keď je človek zaujatý zaujímavou a náročnou úlohou, stane sa niečo zvláštne: aj keď sa o to príliš neusiluje, automaticky sa dostane do stavu hlbokého sústredenia. Psychológovia tento stav popisujú ako ,,prúd času”. Keď napríklad zliezate horu, maľujete alebo pracujete na dôležitej úlohe, dostanete sa do prúdu...
Koncentrujete sa na danú činnosť tak intenzívne, že nevnímate okolitý svet. Premýšľate o tom, čo robíte, ako budete postupovať, ale neuvažujete o ničom, čo by vám mohlo odčerpať psychickú energiu. Ani vám napr. nenapadne, či vás čaká úspech alebo odmena. Je dôležité uvedomiť si možnosť tohto stavu a využívať ho aj v bežnom živote.
Keď dostanete nejakú prácu, nemyslite na to, či uspejete, ako sa bude tváriť šéf, alebo čo si budú myslieť kolegovia. Sústreďte sa iba na zadanú úlohu. Rozložte si ju na jednotlivé časti, určite si ich poradie a začnite na nich pracovať. Výsledok záleží iba na vás a vašej hlave. Keď budete postupovať podľa nášho odporúčania, nebudete stresovaní. Stres je stav, keď sa telo aj myseľ ocitnú pod vplyvom faktorov, ktoré vyvolávajú stresový mechanizmus. Do mozgu je vysielaný signál a hypofýza /mozgový prívesok/ potom stimuluje produkciu hormónu noradrenalínu a adrenalínu, ktoré ovplyvňujú naše správanie a pocity. Do veľkej miery je stres záležitosťou subjektívnou. Chvíľkový stres môže mať dokonca pozitívne účinky: ste vnímavejší a pohotovejší, dokážete sa vybičovať k vysokým výkonom. Horšie je to v prípade dlhodobého stresu, ktorý v sebe potláčate.
Krátkodobo ho prekonáte tým, že sa pretiahnete, prejdete, alebo budete zhlboka dýchať. Pokiaľ však nepríjemný stav pretrváva dlhší čas, nie je ľahké sa z neho vymaniť. Jednoducho sa treba na chvíľu zastaviť.
Dočasne vypnúť a vychutnať si príval iných myšlienok. Je dobré meditovať, dopriať si rozptýlenie s priateľmi, ale len s tými, ktorí vás nezavalia rečami o svojich neprekonateľných problémoch. Dobre je ísť na večeru alebo si pozrieť dobrý film. Najlepšie komédiu, lebo smiech je jedným z najuznávanejších vrahov stresu. Akonáhle sa uvoľníte, stres sa pomaly rozplynie a vy budete opäť výkonní. Keď sa takto pekne postaráte o mozog, úspech vás určite neminie. A ešte malá rada, majte pri sebe vždy pár vlašských orechov alebo mandlí, je to výborná potrava pre mozog. Denne by mal dostať 5 – 10 orechov.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!