lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Letná kuchyňa: Jahody 2

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 3.8.2000
späť
Späť

Poslať
 

Babičkine knedličky
V litri vriaceho mlieka rozpustite polievkovú lyžicu masla, štipku soli a 200 gramov detskej krupice. Za stáleho miešania, až pokiaľ sa nebude odlepovať od hrnca, pripravíme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Do vychladnutej kaše vmiešame jeden žĺtok, čím vznikne krupicové cesto. Toto cesto natenko vyvaľkáme, pokrájame na štvorčeky a do nich vložíme jahody. Jahody zabalené do cesta zľahka zaguľatíme a necháme ich vo vriacej vode uvariť. Jahodové knedličky posypeme tvarohom, kakaom a ozdobíme šľahačkou. Dajú sa podávať aj studené, ozdobené kopčekmi vašej obľúbenej zmrzliny.

Jahodová forma
Zvyčajným spôsobom uvaríme ryžu vo vanilkovom mlieku. Necháme ju vychladnúť a prekladáme vrstvu ryže s vrstvou jahôd a vrstvou šľahačky. Vložíme do malých formičiek a odložíme do chladničky. Po vyklopení prelejeme čokoládovou polevou a ozdobíme plátkami kiwi.

Ľadová krajina
Na päť minút namočíme želatínu do studenej vody, potom ju uvedieme do varu, odstavíme a dáme vychladnúť. V miske si pripravíme kašu z bieleho jogurtu, vanilky, vanilkového cukru, cukru a mletej citrónovej kôry. Pridáme do nej šľahačku a tvrdý sneh z bielkov. Napokon vlejeme do zmesi studenú želatínu a vložíme je na päť hodín do chladničky Potom vyberieme stuhnutú hmotu a vykrajujeme z nej knedličky. Medzitým v hrnci rozvaríme trošku ríbezľového džemu s jahodami, šťavou z citróna s troškou vody. Necháme vychladnúť a do takto pripravenej omáčky vkladáme kúsky čerstvých jahôd a kúsky jogurtových knedličiek. Zdobíme čerstvou mätou alebo hviezdičkami karamboly.

Palacinky Peter
Hladkú múku preosejeme do misy, urobíme v nej jamku a do nej vložíme jedno vajce bez škrupiny, prilejeme vodou zriedené mlieko a kovovou metličkou spracujeme cesto, postupne prilejeme jedlý olej. Cesto musí byť po vyšľahaní veľmi jemné. Palacinky vysmážame na jednej panvici asi dve minúty z každej strany a potom ich preklopíme na druhú panvicu, kde ich na miernom ohni ešte chvíľu dorobíme. Tam ich už môžeme posypať práškovým cukrom a naplniť nadrobno posekanými jahodami. Podávame teplé ozdobené zmrzlinou a posypané praženými orechmi.

Mrazík
Do pohára vložte nasekaný ľad, šťavu z troch citrónov, trošku vanilkového cukru, balíček rozmixovaných mrazených jahôd a pár čerstvých jahôd na ozdobu.

Jahodový životabudič
Zmixujte šťavu zo štyroch citrónov, kocky ľadu, sódu, malú šálku kávy, vaječný bielok, cukor. Do vzniknutej zmesi vložme mrazené jahody a ako ozdobu, klobúčik zo šľahačky.

Koktail „Mliečny bar“
Do mixéra vložte umyté a odkvapkané jahody, jednu ruskú zmrzlinu / môže byť aj nanuková torta / a dolejte mliekom. Všetko spolu zmixujte a ihneď podávajte.

Hungar
Na dno vysokého pohára nalejte pepermintový sirup, pridajte pár kociek ľadu a veľmi jemne vlejte rozmixované jahody, s banánom a troškou sódy.

Jahody Champagne
Jahody poriadne umyjeme, ale ich neodstopkujeme, potom ich celé namočíme na chvíľu do šampanského vína. Na sitku ich necháme odkvapkať a polosuché ich obalíme v práškovom cukre a uložíme na pár hodín do chladničky.

Mamičkina jahodová pena
Vezmeme šľahač, pohár a jahody. Dávame ich do šľahača a rátame koľko pohárov sme tam dali, potom pridáme rovnaké množstvo kryštálového cukru, a jeden vaječný bielok na jeden pohár jahôd. Dolejeme šťavou z toľkých citrónov, koľko bolo bielkov a všetko spolu vyšľaháme do tuhej peny, ktorú premiešame s posekanými jahodami. Ozdobíme praženými mandľami. Podávame ihneď, alebo necháme v chladničke až do podávania.

Jednoduchá jahodová bublanina
Do šľahača vložíme 4 celé vajcia, 240 gramov jemného kryštálového cukru, a po lyžičkách pridáme osem lyžíc horúcej vody . Dobre vyšľaháme, potom pridáme 240 gramov polohrubej múky, do ktorej sme zamiešali polovicu prášku do pečiva. Všetko spolu znova vyšľaháme a vylejeme na dobre vymastený a strúhankou vysypaný plech. Medzitým obalíme jahody v hladkej múke a poukladáme ich rovnomerne na cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch približne 35 minút. Ku koncu môžeme teplotu znížiť.

Rýchle košíčky
V potravinách kúpime upečené košíčky, do ktorých vložíme umyté a dobre odkvapkané jahody, prelejeme ich troškou pudingu/ môže byť aj z obchodu/ a ozdobíme rozpustenou čokoládou a šľahačkou.

Jahodová dobrota
Do tortovej formy poukladáme v rume namočené detské piškóty / ak máte malé deti, namočte ich do ovocného sirupu/ Na ne nalejeme dobrú kyslú smotanu, v ktorej sme vymiešali podľa chuti , vanilkový cukor a kakao Poukladajme polovice jahôd na ne opäť piškóty, smotanu, jahody a piškóty. Vez noc nechajme v chladničke. Na druhý deň, podávame rozkrájané na trojuholníky, ozdobené šľahačkou.

Jahodový šalát
Nakrájajte jahody na štvrtky, pridajte hroznové bobule, banány nakrájané na kolieska, egreše, kocky z jabĺk a melóna.. Jahôd musí byť viac ako ostatného ovocia. Posypte cukrom a zalejte šťavou z pomarančov a z citróna. Nechajte v chlade postáť , podávajte studené ozdobené lístkami z mäty.

Jahodová polievka
Vodou rozriedené mlieko varíme s malým množstvom škrobovej múčky Maizena a s vanilkovým cukrom. Dobré je, ak pridáte celú vanilku, pár zrniek klinčekov a kúsok celej škorice. Potom povarte pár minút polievku s jahodami. Nechajte vychladnúť, ozdobte čerstvými jahodami a vmiešajte nevyšľahanú sladkú smotanu.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!