lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
VESELO NA DOVOLENKE

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 29.7.2013
späť
Späť

Poslať
 

Či už sa tento rok rozhodnete pre exotiku v ďalekých krajinách alebo strávite pár dní na chalupe, určite si nezabudnite pribaliť vaše obľúbené spoločenské hry. Príjemné večery s rodinou, priateľmi a hrou jednoducho patria k dovolenke, rovnako ako slnko a dobrá nálada. Kto by s úsmevom nespomínal na napínavé partie žolíka a kanasty s priateľmi alebo veselé hry Človeče, nehnevaj sa! so svojimi ratolesťami? Aby ste si na tohtoročnú dovolenku pamätali ešte dlhé roky, predstavujeme vám niekoľko osvedčených a aj pár nových dovolenkových hier od spoločnosti Piatnik.

 

Už tam budeme?

 

Dovolenka s malými deťmi je jednou z najväčších radostí pre mladých rodičov. Škoda, že sa to nedá povedať aj o ceste do vysnívaného letoviska. Ak sa chcete vyhnúť vystrájaniu na zadnom sedadle, venujte deťom pozornosť a zahrajte si nejakú hru. Určite sa pri nich zabavíte aj vy. Pozeranie z okna auta alebo autobusu sa dá premeniť na zábavnú súťaž – môžete napríklad počítať autá alebo domy rôznych farieb. Podobne funguje aj spoločenská hra Už tam budeme?, ktorej cieľom je za oknom auta nájsť objekty zobrazené na farebných kartičkách. Hráč, ktorý získa najviac kartičiek, vyhráva.

 

„Zaujímavou alternatívou sú aj klasické stolové hry ako Človeče, nehnevaj sa!, Námorná bitka lodí a pre starších Šach, ktorý je dnes možné kúpiť aj v cestovných verziách s upevnenými magnetmi. Nemusíte sa preto báť, že sa vám hra rozletí po celom aute,“ radí Jana Karásková zo spoločnosti Piatnik Praha.

 

 

Večery plné napätia

 

Ak plánujete dovolenku so skupinou kamarátov, večer s napínavou partiou kariet alebo stolovou hrou môže byť popri diskotékach zaujímavou zmenou. Turnaj v hraní spoločenských hier určite osvieži každý večierok a prinesie kopu pamätných momentov. S hrou si tiež dobre oddýchnete po náročnej vysokohorskej túre alebo prehliadke pamiatok. Môžete pritom staviť na známe klasiky ako Monopoly alebo Activity, ktorých pravidlá pozná snáď každý. „Tí, čo hľadajú zmenu, môžu vyskúšať jednu z novších verzií týchto hier. Zaujímavý zvrat do starej klasiky prináša Anti-Monopoly, kde sa hráči na úvod rozdelia medzi monopolistov a konkurentov, ktorí sa stretnú v neľútostnom konkurenčnom boji,“ dopĺňa Jana Karásková.

 

Pre tých, ktorí sa chcú na dovolenke poriadne vyblázniť, odporúčame zahrať si Activity. Táto hra precvičí vašu predstavivosť, jazyk, ruky aj nohy. V originálnej verzii hry je úlohou hráča pantomímou, kresbou alebo pár slovami vysvetliť nejaké slovo alebo slovné spojenie. Výborne sa zabavíte pri hádaní abstraktných pojmov a neobvyklých slovných spojení. Vedeli by ste, napríklad, rukami naznačiť včelí roj alebo za 30 sekúnd nakresliť maturitu? Verzia hry Activity Gold Edition prináša viac ako tisíc nových úloh a Activity Junior Turbo otestujú predstavivosť a rýchlosť vašich detí. Originálna hra Activity v lete vyjde aj v novej edícii, takže sa určite máte na čo tešiť.

 

 

Tikanie a ďaleké krajiny

 

V rukách máte bombu, ktorá môže každú chvíľu vybuchnúť! Aby ste sa jej zbavili, musíte vymyslieť slovo presne podľa inštrukcií. Ak uspejete, môžete bombu hodiť ďalšiemu hráčovi. Ak nie, BUM! Toto sú pravidlá najakčnejšej hry na tomto zozname Tik Tak Bum! Samozrejme, že bomba nie je skutočná, naozajstná ale bude zábava, ktorú si s hrou užijete. Odporúčame ju všetkým milovníkom akcie. Aj tí z vás, čo dovolenku tento rok neplánujú, sa môžu do vzdialených krajín preniesť s tou správnou hrou. Alhambra vás zavedie do stredovekého Španielska, Samarkand zas na tajomnú hodvábnu cestu a Théby do kráľovských hrobiek Egypta.

 

Veríme, že vám naše tipy pomôžu vybrať si tú správnu hru na dovolenku. Či už sa rozhodnete pre staré klasiky alebo vyskúšate zaujímavé novinky, spoločenské hry zaručene oživia vaše dovolenkové večery. Na záver len malá pripomienka – pri hrách sa nezabudnite riadiť názvom asi najznámejšej z nich - Človeče, nehnevaj sa! Prajeme vám čo najkrajšiu dovolenku strávenú so spoločenským hrami!

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!