lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Užitočné rady pre ochranu Vášho bicykla

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 23.7.2013
späť
Späť

Poslať
 

Hovorí sa, že sú dva druhy ľudí: takí, ktorým už niekedy ukradli bicykel, a takí, ktorým ho ešte len ukradnú. Je situácia skutočne natoľko dramatická? Groupama Garancia poisťovňa zistila, čo môžete urobiť pre to, aby ste nepatrili ani do jednej z uvedených skupín.

 

Ako sa teda brániť proti zlodejom? Hoci neexistuje zaručené riešenie, s dodržaním základných pravidiel môžete výrazne znížiť pravdepodobnosť krádeže Vášho bicykla.

 

Užitočné tipy proti zlodejom bicyklov

 

Vždy dôsledne zamykajte bicykel na zámku. Aj vtedy, ak si chcete odskočiť len na 5 minút. Často platí, že príležitosť robí zlodeja a veľakrát bicykel ponechaný bez dozoru len nenápadne odtlačia.

Kúpte si čo najhrubšiu reťaz alebo kvalitnejšiu zámku v tvare U. Väčšina zlodejov bicyklov sa vyberá na lov s nožnicami na drôt. Vyhľadávajú predovšetkým bicykle, ktoré sú zabezpečené tenším drôtom alebo jednoduchým malým zámkom na číselný kód. Dokážu ich prestrihnúť za sekundu a po bicykli nezostane ani stopy.

Všímajte si, o čo bicykel pripevňujete. Ani silná zámka nepomôže, ak ste bicykel pripevnili o rozpadávajúci sa plot alebo stĺp, ktorý sa dá ľahko prerezať alebo vyvaliť.

Na odloženie bicykla si vyberajte rušné miesto, kde je veľa chodcov. Dav ľudí zlodejov obvykle odplaší. Možno budete musieť krúžiť trochu dlhšie, kým nájdete voľné miesto na frekventovanejšom úseku, je to však oveľa lepšie, ako nechať bicykel na opustenom mieste, kde s ním  môžu zlodeji nerušene narábať.

 

Kedy je Váš bicykel v bezpečí?

 

Ten, kto býva v rodinnom dome, obvykle nemá problém si bezpečne uskladniť svoj bicykel, ani tu však nezaškodí trocha opatrnosti. Šikovní zlodeji sa bez ťažkostí vedia dostať na Váš súkromný pozemok. V bytových domoch je uskladnenie bicyklov už problematickejšie. Majitelia väčších bytov si môžu bicykel držať aj v samotnom byte, mnohí však využívajú spoločné priestory bytového domu. V týchto priestoroch radšej nenechávajte svoje bicykle alebo ak ich už tam odkladáte, je potrebné, aby boli priestory aj bicykle riadne zabezpečené. Miestnosti majú mať okná a dvere zabezpečené mrežou, ktorá má byť riadne uzamknutá. Mnohé problémy môže vyriešiť ešte aj kvalitná bezpečnostná zámka. Pozor aj na doplnkovú výbavu k bicyklu, ktorá zvyšuje jeho hodnotu. Pre občasné bicyklovanie v meste sa odporúča vyberať si lacnejšiu výbavu, ak sa však cyklistike venujete vážne a máte profesionálne vybavenie, radšej si túto výbavu odmontujte a vezmite vždy so sebou.

Svoj obľúbený bicykel sa oplatí chrániť aj poistením. Groupama Garancia poisťovňa ponúka majiteľom bicyklov bezpečné riešenie pre prípad krádeže. Všetky tri nami ponúkané balíky Poistenia budov a stavieb a poistenia domácnosti sa vzťahujú aj na krádež bicykla. Bicykel je ako súčasť základného poistenia zahrnutý do poistného krytia hnuteľných vecí v domácnosti.

Groupama Garancia poisťovňa poskytuje pomoc aj osobám zraneným pri nehode na bicykli, pretože všetky tri balíky poistenia sa vzťahujú aj pre prípad nehody, ktorú utrpia na bicykli aj osoby žijúce v spoločnej domácnosti s poisteným.  Súčasťou balíkov Poistenia budov a stavieb a poistenia domácnosti Groupama Garancia poisťovne je aj poistenie všeobecnej zodpovednosti za škody v súvislosti s dopravnou nehodou spôsobenou cyklistom.

Okrem toho je možné Váš bicykel pripoistiť doplnkovo, vďaka čomu sa vyhnete nečakaným finančným výdavkom v prípade jeho poškodenia, odcudzenia či lúpeže.

 


Diskusia k článku:

syn dostal od Ježiška vysnívaný bicykel woom z cyklospecialít, tak teraz si ho stráži ako oko v hlave :) ešte že je taký ľahký a môžme ho každý deň nosiť do bytu, aby ho mal pri sebe na dohľad
Neregistrovaný - Klara, 6.4.2023 09:38, kupcikova.klara2(`na`)gmail.com
no tak to verím KLára, aj na našej ulici je woom top značka a všetky deti musia mať práve tento bicykel :))
Neregistrovaný - Sandra, 19.4.2023 10:12, kozumplikovasandra(`na`)gmail.com
no jasné, woom je ten najlepší bicykel zo všetkých, tak to verím, že si na neho deti dávajú pozor ;)
Neregistrovaný - Alča, 24.4.2023 17:01, obicka.alena(`na`)gmail.com
ja si aj kolobežku doma zamykám
Neregistrovaný - Magda, 26.4.2023 10:30, magda.strecanska(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!