lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
INŠPIRÁCIA BIO-TREND-OM

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 13.7.2010
späť
Späť

Poslať
 

Keď sa rozhliadneme vôkol seba, uvidíme mnoho diel, vytvorených človekom, ktoré boli inšpirované krásou prírody. Vyvinuli sme mnohé technológie, ktoré nám umožnili dostať sa na Mesiac, rozdeliť atómy a vysielať informácie ako svetelné impulzy, no ešte stále nie sme tak ďaleko, aby sme dokázali plávať tak rýchlo ako žralok a počuť tak dobre ako netopier.

 

Človek od nepamäti túži po spojení s prírodou a návrate do jej náručia, no nerád by sa pritom vzdal pohodlia, ktoré mu vie poskytnúť moderná veda a technológia. V súčasnej dobe sme svedkami vzniku nových prevratných diel s unikátnym dizajnom, ktorý vkladá prírodné prvky do moderného sveta. Spojením vlastností prírodného sveta s technologickými inováciami 21. storočia, sa vytvoril nový trend, označovaný ako Bio-trend.

 

Bio-trend, odvodený od „fúzie s prírodou“, sa v dnešnom svete stáva srdcom najkreatívnejších odvetví priemyslu, od módy, cez  interiérový dizajn, architektúru až po kozmetický priemysel. Ak si doprajeme čas učiť sa z prírody a preukážeme jej rešpekt, ktorý si naozaj zaslúži a obohatíme prírodu o moderné techniky či technológie (a tam podporíme to najlepšie, čo príroda ponúka už po generácie), potom môžeme získať to najlepšie z oboch svetov – prírodného aj moderného.

 

BIO–TREND 360º VIEW                                                       

Jednoduchosť a pôvodná podoba prírody sa stali základom nového dizajnu – úmyslom pri tvorbe nových diel je doplniť a obohatiť výnimočné vlastnosti prírody niečím novým a nie ich rozkúskovať na niečo nepoužiteľné. Napríklad také Velcro (značka suchého zipsu). Známy zapínací materiál, vynašiel v roku 1940 švajčiarsky inžinier George de Mestral, keď bol po prechádzke so svojím psom nútený vyberať bodliaky zo svojich šiat ako aj zo srsti svojho psa. Ďalší výskum a zväčšenie bodliaka odhalili sieť tenkých háčikov, ktoré poslúžili ako základ pre nový prevratný dizajn.

 

Šikanzen – japonský  rýchlovlak je najrýchlejším vlakom na svete, no napriek cestovaniu pri veľkých rýchlostiach je jeho hluk zredukovaný na minimum. Inšpiráciu pre túto technológiu poskytla obyčajná sova. Keďže je to jediný vták, ktorý lieta výnimočne ticho, vlakoví inžinieri sa snažili napodobniť jej operenie. Následne, pri odstraňovaní problému so zvukovými explóziami pri rýchlom vchádzaní do tunela, sa inšpirovali rybárikom. Pri ňom sa pozorovali podobné zmeny v odpore, keď sa vnára do vody. Pri bližšom pozorovaní vlaku je možné vidieť jeho aerodynamický kužeľovitý „nos“, ktorý je podobný zobáku rybárika.

 

V centre záujmu dnes stoja obnoviteľné materiály – vlákna bambusu sú menené na hodvábne  mäkké kašmíry a talianske tkané konopné plátno používajú milovníci Armaniho ako luxusné posteľné plachty. Takisto módni návrhári sa obracajú k prírode pri výrobe odevov, ktoré účinnejšie napodobňujú zázraky biologického sveta. GORE-TEX® je napríklad syntetický materiál, ktorý prepúšťa pot smerom von, ale neprepúšťa vodu smerom dnu. Podobne, ako prírodné materiály koža, vlna, bavlna či hodváb.


 

Sila kasie

Už v skorých čínskych záznamoch 2700 rokov pr.n.l. sa spomína rastlina kasia známa pre svoje široké účinky v čínskej a indickej medicíne. Rýchlorastúca jednoročná rastlina pôvodom z Indie a Číny rastie ako trs žltých kvetov a je známa pre svoju aromatickú vôňu. Ajurvédska a iné tradičné medicíny si cenili kasiu pre jej detoxikačné a čistiace vlastnosti, pričom jej prírodné vyživujúce účinky sú veľmi dôležité pre vlasovú starostlivosť. Rôznorodé uzdravovacie účinky kasie sa využívali pri odstraňovaní bolesti, ochoreniach kože, vysokom krvnom tlaku a začervenaných očiach.

 

Po tom, čo tím vedcov z Pantene objavil ochrannú a posilňujúcu silu kasie, sa táto rastlina stala prínosom aj v oblasti starostlivosti o vlasy. Pantene vyvinul jedinečný technologický proces, ktorý podporuje účinky kasie a umožňuje zrealizovať jej celý potenciál v oblasti starostlivosti o vlasy.

 

Technológia Cassia Complex                                              

Vedci z Pantene použili patentovaný vedecký proces, zvaný kvaternizácia na extrahovanie polyméru z vnútrajška semena kasie. Tento proces im umožnil rozvinúť jedinečné vlastnosti molekulárnej štruktúry kasie do skvelého účinku. Pri samotnom procese sa pridávajú skupiny aminokyselín do prírodného polyméru a kvaternizáciou sa molekula kasie mení na katión s vysokou hustotou náboja, ktorý má schopnosť priľnúť k vlasu a tam rozvinúť svoje umenie.

 

Pre lepšie pochopenie kvaternizačného procesu si môžeme predstaviť jednoduchý zips. Polymér po extrakcii z rastliny kasia sa správa ako bežec zipsu bez zipsových zubov: má síce štruktúru, ale nie zhryz. “Zuby” (v tomto prípade pozitívne náboje) sa pridávajú prostredníctvom kvaternizačného procesu, aby sa  prírodnému polyméru   dodal zhryz, ktorý mu umožní prichytiť sa na vaše vlasy. Technológia Cassia Complex so zvýšeným počtom pozitívnych nábojov tak môže poskytovať dokonalú výživu, ktorá chráni vlasy pred poškodením, ktoré spôsobuje trenie a neutralizuje záporný náboj v poškodených vlasoch.

 

Technológia Cassia Complex sa aktivuje pri oplachovaní. Formuje sieťovú mikroštruktúru s pevnými väzbami, ktorá pomáha vytvárať ochranný štít vlasu. Podobne ako hodvábne pančuchy ochraňujú pätu pri vkĺznutí do nových topánok, pomáha tento štít ochraňovať vlasy pred trením spôsobeným prstami, hrebeňmi a kefami.

 

Nature Fusion je prvou prevratnou kolekciou od Pantene, pri ktorej sa skombinovala technológia Pro-V vedy so silou večnej rastliny kasia – rastliny dobre známej v čínskej a indickej medicíne, uctievanej botanikmi aj medikmi. Pantene Nature Fusion  prináša vysoký štandard do oblasti starostlivosti o vlasy a je prvým skrášľujúcim radom, ktorý úspešne odomyká prednosti Cassia Complexu a prináša tak výnimočný účinok pre hebkosť, lesk a viditeľne silnejšie* vlasy. Predovšetkým je určená tým, ktorí majú oslabené a jemné vlasy. Pantene Pro-V Nature Fusion pomáha vyživovať vlasy od korienkov po končeky, vylepšuje hebkosť a lesk a spĺňa sľub Pantene premeniť vlasy na viditeľne silnejšie* – až 10–krát silnejšie už za 7 dní!

 

*proti poškodeniu spôsobenému česaním a úpravou účesu

**pre hebkosť a lesk

 

S Pantene Pro-V Nature Fusion sú tu 4 jednoduché kroky na dosiahnutie krásnych vlasov, ako príroda prisľúbila:

 

Šampón:

Zmiešaný s exkluzívnym Cassia Complexom Pantene Pro-V Nature Fusion šampón poskytuje ochrannú vrstvu proti treniu spôsobenému česaním a kefovaním a pomáha zachovať vlasy na dotyk hebkejšie a viditeľne silnejšie*.

Vmasírujte do mokrých vlasov, vytvorte penu a poriadne opláchnite. Ak je to potrebné, celý proces opakujte. Pre lepšie výsledky použite spolu s Pantene Nature Fusion balzamom.

 

Balzam:

Špeciálne navrhnutý s výťažkami z kvetov kasie  balzam Pantene Pro-V Nature Fusion izoluje jednotlivé pramene vlasov, aby pomohol obnoviť vlasy od korienkov až po končeky. Pomáha posilňovať vlasy, pričom do hĺbky vyživuje folikuly, ktoré sa trením poškodili**.

 

Aplikujte na mokré vlasy po šampóne, začnite aplikovať od končekov, poriadne zmyte. Na každodenné použitie.

 

Intenzívna regeneračná*** maska:

Aplikujte na vlasy týždenne, aby vaše vlasy získali výživu a silu*. Intenzívna regeneračná maska Pantene Pro-V Nature Fusion má dvakrát viac vyživujúcich látok ako bežné zmývateľné kondicionéry. Je to intenzívny výrobok, ktorý pomáha do hĺbky vyživovať, obnovovať*** a posilňovať* vlasy proti poškodeniu v budúcnosti.  Aplikujte na vlhké vlasy po šampóne a balzame. Poriadne vmasírujte, nechajte pôsobiť od 2 do 5 minút a následne opláchnite.

 

Posilňujúce* sérum:

Pantene Nature Fusion posilňujúce sérum má tekuté, priesvitné zloženie. Pomáha zachovať vlasy silné, hodvábne a hebké; je možné aplikovať ho na suché aj mokré vlasy pre ľahšie rozčesanie a menšie poškodzovanie. Aplikujte množstvo vo veľkosti orieška na vlhké vlasy po šampóne a balzame a distribuujte rovnomerne po dĺžke celých vlasov. Neoplachujte. Upravte do želaného účesu.

 

*proti poškodeniu spôsobenému česaním a úpravou účesu

**pre hebkosť a lesk

***regenerácia pre hebké a lesklé vlasy

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!