lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ríbezľový dezert

  Spracoval(a) : Miriam Kruhlová
Dátum : 22.7.2008
späť
Späť

Poslať
 

Máte doma ríbezle? Môžete si pogratulovať k pokladu vo forme vitamínov C (najmä v čiernych), B a minerálov draslíka, horčíka a vápnika. Podporujú imunitu, látkovú premenu a vďaka rutínu spevníte svoje cievy. Ak očakávate návštevu a plánujete záhradnú párty, pripravte pohostenie vo forme ľahkého ríbezľového dezertu. S džbánom ríbezľovej štavy to bude nie len chutné občerstvenie, ale aj vitamínová bomba!

3 vajcia, 60 g masla, 400 g ríbezlí, 80 g práškového cukru, 1 čajová lyžička prášku do pečiva, 90 g polohrubej múky. Sneh: 3 bielky, 120 g práškového cukru alebo veľký biely jogurt 400 ml


Zmäknuté maslo vymiešame do peny, pridáme polovicu cukru, žĺtky a vyšľaháme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň druhú polovicu cukru a spolu s múkou a práškom do pečiva ho zľahka zamiešame do vymiešaného masla. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a zapečieme v stredne teplej rúre. Potom ho vyberieme z rúry, posypeme ríbezľami, natrieme tuhým snehom ušľahaným z bielkov a cukru, znova dáme do mierne vyhriatej rúry a zapečieme asi 20 minút. Ak chcete ľahšiu variantu, na koláč nasypte ríbezle a rozotrite biely jogurt. Nechajte na chvíľu schladiť v chladničke.


Diskusia k článku:

aj tak sú najlepšie čerstvé ...rovno z kríčka ;-)))
Neregistrovaný - bibi, 22.7.2008 13:18
kto skusite upiect, napiste skusenost :-)
Neregistrovaný - hahaha, 25.7.2008 17:04
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!