lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Prečo dezinfikujeme?

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 18.7.2006
späť
Späť

Poslať
 

Význam dezinfekcie
Do domácnosti si pravidelne nosíme mikróby a baktérie. Prinesieme ich na topánkach, sú na syroch, ďalšími nositeľmi sú napríklad zvieratá. Pretože niektoré z nich predstavujú riziko vzniku infekcií, je dôležité udržiavať domácnosť čistú, aby mikróby nemali šancu ohrozovať naše zdravie.

Na baktérie si treba zvlášť posvietiť, keď máme doma malé deti, domácich maznáčikov alebo chorých ľudí. Aby naša domácnosť bola bezpečná, máme k dispozícii pomocníkov – prostriedky s účinnou dezinfekčnou a bieliacou zložkou – chlornanom sodným. Po ruke máme vynikajúceho „bojovníka“ proti mikróbom, vírusom a baktériám – tekuté čistiace a dezinfekčné prostriedky Domestos. Prinesú nám pocit bezpečia, pretože sebavedome pôsobí proti mikróbom a z tohto boja vychádza vždy ako víťaz.

Nový pomocník
Portfólio čistiacich a dezinfekčných prostriedkov rozširuje Domestos o nový Red Power. Svojou silou pôsobí nekompromisne proti baktériám a udržuje všetko dokonale čisté. Dokáže účinne odstrániť nielen mastnotu, ale aj zažratú špinu a škvrny. Tento prostriedok má formu hustého gélu, ktorý pri aplikácii lepšie drží na povrchu a môže tak lepšie pôsobiť. Gazdinka ocení i možnosť presného dávkovania vďaka hubke, ktorá umožňuje úsporné a hospodárne použitie. Domestos Red Power má široké použitie v domácnosti. Oceníte ho nielen v kúpelni, na toalete a v kuchyni, ale bude vašim pomocníkom aj pri likvidácii škvŕn na bielych textíliách a záclonách. Odporúčaná maloobchodná cena 750 ml:   79,90 Sk

Dezinfekčná abeceda v jeho okolí
D - ako drez a povrchy okolo
Domestos perfektne vyčistí nerezové i plastové drezy, navyše zničí baktérie a mastnotu. Zbavte sa nepríjemného pachu z výlevky a nalejte neriedený Domestos do odtoku a prietoku. Nechajte pôsobiť 2 - 3 minúty.
H – ako hubky a handričky
Na hubkách používaných v kuchyni sa vyskytuje dokonca viac baktérii ako v odpadkovom koši. Raz za týždeň ich vyperte v roztoku riedeného Domestosu, a potom vyžmýkajte v čistej vode.
CH – ako chladnička
V chladničke uchovávame potraviny, preto by mala byť perfektne hygienicky čistá. Napriek tomu takmer tretina domácností si chladničky nikdy nedezinfikuje. Po odmrazení vyčistite šuplíky, celý priestor i povrch chladničky riedeným prípravkom Domestos a vytrite čistou hubkou. Chladničku pred ďalším uskladnením potravín nechajte uschnúť.
N – ako nerezové misy
Stratený lesk nerezových mís získate späť utretím nádob zriedeným čistiacim prípravkom Domestos.
O – ako odpadkový kôš
Vynášaním odpadkového koša každý deň zabránite rozmnoženiu baktérií. Napriek tomu je nutné raz za týždeň alebo 14 dní celý kôš a jeho okolie (prípadne skrinku) vydezinfikovať čistiacim prípravkom Domestos.
P – ako potravinová komora
Potravinová komora slúži na uskladnenie potravín, preto by tu mala vládnuť perfektná čistota. Počas upratovania potravinovém komory vytrieme všetky police a skrinky riedeným čistiacim prípravkom Domestos a pred následným vložením potravín necháme uschnúť.
Z – ako poháre na zaváranie
Aby sa zaváraniny a kompóty nepokazili, je nutné nádoby vopred perfektne vyčistiť. Zárodkov mikróbov a baktérii sa ľahko zbavíte, keď poháre vypláchnete v riedenom roztoku dezinfekčného prípravku Domestos. Potom nádoby vypláchnite čistou vodou a nechajte uschnúť. Účinná látka chlornan sodný zničí baktérie a zároveň sa po niekoľkých minútach rozloží na soľ a vodu, takže je použitie Domestosu úplne bezpečné.
Dezinfekčná abeceda v kúpeľni a na toalete
D – ako dlaždice
V špárach medzi dlaždicami a obkladačkami sa usádza špina. Umývajte pravidelne podklady a obkladačky roztokom čistiaceho prípravku Domestos, dlážka bude hygienicky čistá a špáry si zachovajú žiarivú bielu farbu.
H – ako hrebene
Hrebene je treba z času na čas vyčistiť a vydezinfikovať. Na pomoc si zoberte Domestos – do slabého roztoku hrebene namočte, nechajte pôsobiť 2 - 3 minúty a dôkladne opláchnite.
O – ako odpadkový kôš
Aj odpadkový kôš v kúpeľni a na toalete často vynášajte. Raz za týždeň alebo raz za 14 dní celý kôš aj jeho okolie (prípadne skrinku) vydezinfikujte čistiacim prípravkom Domestos.
T – ako toaletná misa
Vnútro toalety dezinfikujte niekoľkokrát za týždeň prípravkom Domestos. Aplikačná hubka je priamo určená na naliatie po okraj misy. Vonkajší povrch toalety utrite hubkou s roztokom čistiaceho prostriedku Domestos aspoň raz za týždeň.
U – ako upratovacie pomôcky
Hubky, handry a vedro budú hygienicky čisté, keď ich namočíme na asi 30 minút do roztoku dezinfekčného prípravku Domestos. Platí to najmä pri pomôckach, ktoré používame na čistenie toalety, tie by sme mali čistiť pravidelne.
W – ako WC kefa
WC kefu namáčajte pravidelne do roztoku dezinfekčného prípravku Domestos a nechajte pôsobiť aspoň pol hodiny. Alebo priamo môžete roztokom naplniť nádobku na kefu.
Z – ako závesy v sprche
Závesy sprchového kúta môžu skrývať veľa nečistôt a niekedy dokonca plesne. Odstraníte ich namočením celého závesu do roztoku dezinfekčného a čistiaceho prípravku Domestos. Domestos zároveň odstráni zápach a škvrny spôsobené plesňami. Najprv ho vyskúšajte na malej ploche, niektoré materiály môžu po použití vyblednúť.
Dezinfekčná abeceda v dome a v jeho okolí
A – ako akváriá či teráriá
Akváriá aj teráriá je potrebné pravidelne čistiť a dezinfikovať. Použite roztok čistiaceho a dezinfekčného prípravku Domestos, nechajte pár minút pôsobiť a opláchnite čistou vodou. Účinné zložky v Domestose sa pri styku s vodou po cca 15-20 minútach rozkladajú na soľ a vodu, takže je jeho použitie pre vašich domácich maznáčikov bezpečné.
B – ako bazény
Bazény a najmä detské plastové bazéniky treba ich udržovať v dokonalej čistote. Pravidelne umývajte vnútrajšok aj povrch bazénu roztokom tekutého dezinfekčného prípravku Domestos a zabránite tak množeniu mikróbov a baktérií rozkladajúcich vodu. Najlepšie výsledky dosiahnete, keď necháte Domestos pôsobiť cez noc a nasledujúci deň bazén dôkladne vymyjete čistou vodou.
D – ako dlažba a špáry
Umyte dlažbu roztokom dezinfekčného prípravku Domestos a môžete bez obáv nechať vaše malé dieťa aj domáceho maznáčika hrať sa na podlahe. Na špáry použite kefku a odstránite tak aj špinu, mikróby a navyše špáram vrátite ich pôvodnú farbu.
H – ako hračky pre deti
Dôležité je taktiež čistenie plastových hračiek pre deti, kde sa môžu usídľovať a množiť baktérie. Najskôr ich umyjeme roztokom dezinfekčného prípravku Domestos, potom ich dôkladne opláchneme čistou vodou a necháme vyschnúť.
K – ako kočík
Na ulici, aj na detskom ihrisku môže detský kočík nazbierať veľa prachu a nečistôt. Aby vaše dieťatko neohrozovali nebezpečné baktérie, čistite pravidelne vnútorný aj vonkajší povrch kočíka dezinfekčným prípravkom Domestos (na smaltované, maľované či inak upravované povrchy najskôr prípravok vyskúšajte na malom kúsku).
K – kvetináče na kvetiny
Špina, lišajníky a pliesne môžu ohrozovať rast vašich kvetín. Pred vysádzaním odstráňte nečistoty z kvetináčov zriedeným tekutým prípravkom Domestos.
L – ako lišajník
Vonkajšie povrchy zbavte lišajníka pomocou tekutého čistiaceho prípravku Domestos. Na povrchu nechajte pôsobiť 15 - 20 minút, použite kefku, a potom opláchnite čistou vodou. Rovnako sa zbavíte pliesne či machu na tehlách, strechách, omietke domu. Dávajte pozor na kvetiny a kríky, pokiaľ sú v blízkosti.
O – ako okná, okenné rámy a parapety
Okná, rámy a parapety sa v prípade nepriaznivého počasia ľahko zašpinia a strácajú svoju bielu farbu. Roztok čistiaceho prípravku Domestos ľahko odstráni špinu a zažltnutie rámov aj parapetných dosiek. Použite hubku, potom umyte čistou vodou a utrite do sucha.
S – ako smetiak
Choroboplodné zárodky sa množia nielen vo vnútri, ale aj na vonkajšom povrchu smetiaka. Na dezinfekciu kontajnerov a nádob na odpad použite roztok dezinfekčného prípravku Domestos v množstve vody. Nezabudnite použiť rukavice.
Š – ako šnúry na bielizeň
Smog a dážď spôsobuje zašednutie šnúr na bielizeň, ktoré potom môžu ušpiniť   bielu bielizeň. Špiny sa zbavíte, keď použijete roztok čistiaceho prípravku Domestos a hubku, ktorou prejdete šnúry po celej dĺžke.
Z – ako záhradný nábytok
Na oživenie pôvodnej farby plastového nábytku použite roztok čistiaceho prípravku Domestos. Po použití umyte čistou vodou. Domestos zbaví drevený nábytok lišajníkov a tmavých škvŕn.
Z – ako záclony
Záclony získajú svoju žiarivú bielosť, keď ju pred praním namočíte na pol hodiny do roztoku čistiaceho a bieliaceho prípravku Domestos (do 5 litrov vody stačí polovica uzáveru Domestosu). Na väčší účinok môžete Domestos pridať aj do hlavného prania. Domestos vybieli aj zašednuté uteráky či utierky.


Diskusia k článku:

uzasne,ani som netusila,ze domestos dokaze taketo divy,doteraz dom ho pouzivala max na zakladnu hygienu v kuchyni a kupelni.dakujem za rady,podam dalej kamaratkam.
Neregistrovaný - tamarka, 28.6.2007 19:57
dalsia najivna zena uverila reklame :D:D , to sme my slovaci co uz :D:D. 90% z reklamy je cisty podvrh a balamutenie zakaznika , je len mala cast tych co chovoria pravdu , a vecsina preto hra na city zakaznikov presne ako tento clanok , ked hovori co dokaze , on je snad "dokonaly":D:D
Neregistrovaný - fester, 7.11.2008 21:18
Cool! That's a cleevr way of looking at it!
Neregistrovaný - TtXWmknMjB, 29.2.2012 12:17, fcantu(`na`)itesm.mx
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!