lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Prestávky v práci pomáhajú zvyšovať produktivitu

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 20.7.2004
späť
Späť

Poslať
 

Z Britov sa stal národ workholikov, potvrdzujú ďalšie prieskumy. Podľa jedného z nich sú obyvatelia Spojeného kráľovstva takí zavalení prácou, že nemajú čas ani na obednú prestávku.

Vôbec najväčší prieskum tohto druhu v Británii si objednala medzinárodná cateringová spoločnosť Eurest, ktorá má samozrejme záujem, aby sa ľudia v jej jedálňach stravovali čo najviac. Štúdiu však realizovali odborníci, výsledná čísla by teda mali byť spoľahlivé.

Prieskum odhalil, že tzv. lunch hour, teda hodina obeda, sa v Británii postupne skracuje a momentálne trvá v priemere 27 minút. Ukázalo sa tiež, že ženy obedujú ešte kratšie ako muži - len 25 minút - a majú väčšie tendencie obed úplne vynechať, robí to každá štvrtá britská žena. V priemere tak neobeduje každý piaty britský zamestnanec. V roku 1990 to bol len zhruba každý štrnásty či pätnásty.

"Som príliš vyťažená a mám veľa pracovných stretnutí, takže nestíham obed. A keď už tak chodím skôr pre obedy ostatným," priznala vedúca sekretariátu v nemenovanej londýnskej firme. Otázkou samozrejme je, či takéto pracovné nasadenie zodpovedá kvalite. Podľa odborníkov sa človek s prázdnym žalúdkom horšie koncentruje na prácu. Vedci tiež pripomínajú, že pravidelné prestávky pomáhajú zamestnancom vyrovnať sa so stredom a podávať lepšie výkony.

"Z psychologického hľadiska potrebujeme byť všetci svieži a ak sa z jednej úlohy vrhneme hneď na druhú nemáme kedy načerpať silu," upozorňuje psychologička Julie Hirstová, riaditeľka strediska Work-Life Balance v grófstve Leicestershire. Dodáva, že keby si ľudia dopriali pauzu, boli by mnohí z nich prekvapení, ako výrazne sa zvýši, a nie zníži, ich produktivita.

Copyright©2004 TASR


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!