lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Karneval na pláži

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 8.7.2002
späť
Späť

Poslať
 

Kufre sú už zbalené? Gratulujeme! Hor sa na pláže! Pláž je parket z piesku, na ktorom sa koná slnečný ples. Predpísaný úbor pozostáva z kreácie z ochranných krémov, klobúka a slnečných okuliarov. Program zábavy je jasný už vopred. Kto ho poruší, odíde z pláže s červenou kožou a popáleninami. S prípravou na ples začnite najmenej tri dni predtým, ako priamo z lietadla vybehnete na pláž. Urobte si peeling celého tela a potom pokožku centimeter po centimetri dôkladne zavlažte - hydratujte  tak, aby v nej hneď prvý slnečný lúč nevzbudil smäd.

 
Skôr, ako odídete z domu, natrite si celé telo ochranným krémom. Pokožka, nedotknutá slnečnými lúčmi je taká citlivá, že sa môže popáliť už cestou na slnečný ples.
V prvý deň pri mori sa ukážte slniečku len na chvíľu a utekajte do tieňa. Pod stromami sú lúče rozptýlené a nepália pokožku bez miery, iba ju pripravujú  na opaľovanie na plnom slnku, ak vo vašom letovisku nie sú stromy začnite prehliadku reštaurácií a barov, to je jediné miesto, kde prežijete bez ujmy na zdraví. Dobrý je aj krytý bazén, posilňovňa,  fit-centrum, spoločenská miestnosť, dobrá kniha...
Ak ste sa už so slnkom spriatelili, môžete sa zabávať na pláži aj niekoľko hodín. Počas plesu si však nezabúdajte opraviť kreáciu z ochranných krémov. To, ako často potrebuje obnovenie, závisí od druhu výrobku. Ak obsahuje fotostabilné filtre (t.z. také, ktoré sa pod vplyvom slnka nerozkladajú), telo je bezpečné  dve, dve a pol hodiny. Iné prípravky, ktoré vstrebávajú UV žiarenie, pôsobia krátko – približne hodinu. Preto pozerajte na hodinky a natierajte sa. Nešetrite krémom, v priebehu dňa môžete spotrebovať aj celú tubu. Nezabúdajte na uši, kolená, lakte a dlane. Na tvár používajte vždy výrobky s filtrom o dva-tri stupne silnejším ako na telo.
Slnko býva zákerné, najmä, ak sa opaľujete na loďke alebo na plávajúcej nafukovačke.  Voda telo ochladzuje a preto necítite lúče, ktoré pália pokožku ešte silnejšie ako na piesku. Zvlhčovať pokožku vodou je veľká chyba. Každá kvapôčka vody priťahuje lúče ako zväčšovacie sklo. Ak vás to takto baví, radšej si natrite telo hrubšou vrstvou ochranného krému ako zvyčajne.
Ak pestujete vodné športy, používajte výlučne výrobky pre športovcov, odolné proti vode aj potu, ktoré pokožke zaistia bezpečnosť. Majú vysoké ochranné filtre a chránia pred slnkom až tri-štyri hodiny (ak ich ešte skôr nezotriete osuškou). Zaobstarajte si ich, aj keď ste amatér hazardér. Vodný skúter, banán, lyže, paraglaiding nevyžadujú síce nadpriemerný športový výkon, ale pečie na nich neznesiteľne. A koža si pamätá.
Medzi 11,00 až 15,00 odpočívajte. V tomto čase je slnko – obzvlášť pri mori – mimoriadne silné a preto nie je múdre nahovárať ho na spoločnú zábavu. Bol by to zradný milenec, ktorý zanechá nezmazateľné stopy.
Opíjajte sa vodou.  Jeden a pol litra nesýtenej minerálky je denné minimum, aké musíte dodať telu,  rozpálenému slnkom. Sladučký vodový melón, hrozno  a tropické ovocie sú povinné. Tento ples by ste mali absolvovať bez alkoholu. Po skončení plesu si treba dať na opálené telo chladivý obklad – kyslé mlieko alebo mlieko po opaľovaní. A z večerného šatníka vylúčte tmavé farby. Na opálenú kožu je najvhodnejší biely šat.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!