lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Toxické látky a bývanie 2

  Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 25.7.2000
späť
Späť

Poslať
 

Najrozšírenejším príznakom intoxikácie je chronická únava, pocit vyčerpanosti aj po ľahkej práci, neschopnosť sústredenia, zábudlivosť, tŕpnutie končatín, chronické zažívacie ťažkosti, bolesti svalov a kĺbov. Do tejto kategórie patria aj časté choroby horných dýchacích ciest.
Pri vyšetrení z podozrenia na otravu musí najprv lekár vylúčiť dedičné a psychické choroby. Potom na základe analýzy vzoriek moči a krvi zistí, o akú toxickú látku ide. Problémom je, že niektoré látky rozpustné v tukoch, najmä pesticídy, zotrvajú v žlči aj po vyplavení z krvného obehu.
V prípade podozrenia na poškodenie centrálnej nervovej sústavy impregnačnými látkami treba pacienta poslať na tomografiu. Postihnutý musí niekoľko minút vdychovať impregnačnú látku a na záberoch sa objavia poškodené časti mozgu, ktoré nie sú dostatočne zásobené krvou a glukózou. Najčastejšie sa v tele vyskytujú zlúčeniny chlóru, najmä PCB a insektíd DDT. Nebezpečné je aj vdychovanie chlóru, pri bielení bielizne.PCB číha na ľudí hlavne v škárach, tesneniach a spojoch medzi oknami, v starých izoláciách káblov a v ohňovzdorných náteroch. DDT, povestný pesticíd 50. rokov a impregnačná látka na drevo, je síce vo väčšine európskych krajín zakázaný, no napr. v Indii sa vyrába dodnes.

Spomeňte si na to, keď budete obdivovať indický tovar alebo ho darujete niekomu. Autori jednej kanadskej knihy uvádzajú, že poľnohospodársky robotníci majú oveľa menej spermií ako ostatní muži. Príčinou tohto nepriaznivého stavu sú pravdepodobne pesticídy. Toxické látky sa hromadia v prostate a v nadsemeníkoch . Postihnuté orgány sa zapália a pacient sa môže dokonca stať aj impotentným.
Mnohé pracie prášky a čistiace prostriedky na WC pôsobia ako hormóny. Niektoré čistiace prostriedky obsahujú látky, ktoré aktivizujú záchytné miesta určitých mozgových buniek. V dôsledku toho telo začne produkovať zvýšené množstvo ženských pohlavných hormónov. Postihnutí musia čeliť zvýšenému riziku rakoviny a narušeniu rovnováhy centrálnej nervovej sústavy. To sa prejavuje kolísaním nálady, zlyhávaním pamäti, zvýšením krvného tlaku a narušením rovnováhy vegetatívnej nervovej sústavy.
Ďalšie výskumy dokazujú, že ešte nebezpečnejšia ako formaldehyd je obyčajná pleseň. Niektoré plesne produkujú karcinogénne látky- mykotoxíny. V prípade vdýchnutia môžu spôsobiť astmu, bronchiálne alergie a podráždenie slizníc. Pleseň sa môže skrývať za tapetami, pod parketami, v klimatizácii, ale aj v potravinách a najmä v zle skladovaných orechoch a v sušenom ovocí. Nikdy nejedzte kompót, džem alebo akúkoľvek inú potravinu, z ktorej ste odstránili plesnivú časť. Je to veľmi nebezpečné.
Mykotoxíny sú už aj v tej časti, kde ich ešte voľným okom nevidíte. Je paradoxné, že aj toľko ospevované plastové okná, môžu napomôcť vzniku plesní, lebo bránia výmene vzduch medzi interierom a exterierom. V hermeticky uzavretom prostredí sa dobre darí aj roztočom, ktoré sú rovnako nebezpečné. Výrazné zlepšenie stavu pri otrave plesňami, pesticídmi a podobne môže priniesť zmena prostredia, zmena jedálneho lístka a dostatok vitamínov a stopových prvkov napríklad zinku a selénu. Na regeneráciu mozgu dobre pôsobí aj vitamín B.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!