lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dovolenka 2

  Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 14.7.2000
späť
Späť

Poslať
 

Dobré je sledovať pred dovolenkou spravodajstvo, aby vám neušli rôzne nové skutočnosti. Napríklad to, že do Chorvátska sa už nesmú voziť so sebou potraviny a že práve táto naša „bratská zem“, bola vyhodnotená ako najdrahšie miesto dovolenkovania. Potravín si sem môžete vziať iba toľko, koľko skonzumujete cestou. S prevážaním potravín sú problémy vo väčšine štátov, preto radšej do nich neinvestujete, ak presne neviete či neskončia v koši na smeti na letisku, či na colnici. Nemenej dôležité je aj to, aby ste mali v príručnej taške kozmetické minimum. Náhradnú bielizeň, zubnú kefku, mydlo niečo na holenie, hrebeň a papierové vreckovky. V prípade, že idete na dovolenku s deťmi, pribaľte tam niečo na pitie a kúsok čokolády. Nikdy totiž neviete, kedy za vami pricestuje kufor. Čo vás zdrží na ceste v prípade, že idete autom, akého delegáta dostanete v prípade, že ste sa zverili do rúk cestovnej kancelárii.

Dobré je, už pri ukladaní vecí do kufrov myslieť aj na tieto veci a nebaliť systémom ockov kufor, mamin kufor...Treba mať v každom kufri niečo pre všetkých členov rodiny, aby vás neskorý príchod kufrov alebo ich strata nezaskočili a finančne nepoškodili. Čo sa týka oblečenia rozhodnite sa už doma, či sa budete venovať viac športu, turistike, prehliadke pamätihodností či spoločenským večerom. Je hazardom s vlastnou peňaženkou i vlastným časom, ak idete dovolenkovať bez prípravy. To znamená, že o krajine alebo mieste pobytu ste si nenaštudovali všetko dostupné. Nikdy nebudete mať dosť času nato, aby ste sa zorientovali a vedeli si vybrať to, čo je vám najpríjemnejšie. Navyše, ak si dni naplánujete už doma, predĺžite si takto dovolenku a radosť zo spoločne prežitých chvíľ. Ak máte väčšie deti, môžete práve ich poveriť zháňaním informácií, vaše spoločné chvíle sa tak stanú na dlhší čas zmysluplnými. Najjednoduchšie ale je, kúpiť si, dnes už veľmi podrobné, bedekre alebo hľadať materiály v cestovkách . Poradiť môžu aj známi, ktorí už takýto pobyt absolvovali. Rozhodne by ste si mali dopredu zistiť aj aktuálne ceny základných vecí, ktoré tam budete musieť nakupovať. Pri dovolenke na Slovensku platí to isté. Obed v galantskej reštaurácii rozhodne nestojí toľko ako obed v Piešťanoch alebo v Tatrách. Pri balení oblečenia nezabudnite na to, že ani na dovolenke vám neodpadne ruka, keď si niečo preperiete, omnoho nepríjemnejšie je stať sa otrokom plných kufrov. Keď ste mi uverili, pribaľte si prací prášok, kus šnúry a štipce. Ak nechcete začať dovolenku kupovaním plaviek dajte si ich do kufra ako prvé. A hneď za nimi pohodlné topánky. Nejedna pokazená dovolenka sa začala otlakmi na nohách. A pokračovala poznaním, že počas roka sme zabudli spolu komunikovať a tak každodenných 24 hodín spoločného času nám začína byť na obtiaž. Tu pomôže iba plný kufor tolerancie a pevné rozhodnutie, že byť spolu aj po sto rokoch znamená budovať svoj vzťah.

P.S.
Nezabudnite si na cestu zobrať okuliare a lieky. Okrem tých , ktoré používate pravidelne, si zoberte niečo na žalúdok, na horúčku, na úpal, proti únave a vitamíny. Najmä C vitamín a prostriedky na opaľovanie a regeneráciu pleti. Aj vaša pleť si na dovolenke zaslúži zvýšenú starostlivosť, aby si spolu s vami mohla oddýchnuť a skrásnieť.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!