lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kurz dokonalej manželky 4

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 13.7.2000
späť
Späť

Poslať
 

Existuje niekoľko možností. Nehnať sa bezhlavo do sobáša. / možnosť slabá, skoro nulová /
Zabezpečiť lepšiu legislatívu a vymáhateľnosť práva / možnosť ešte slabšia a nulovejšia, páni poslanci, ani ministri na tom nezbohatnú / Predmanželská zmluva / nič moc, ale predsa niečo / Napriek tomu, že ju slovenskí psychológovia neodporúčajú, dovolím si ju dokonalým manželkám a partnerkám odporúčať. Nie je síce ani zárukou večnej lásky, ani šťastného manželstva, ale je predzvesťou zodpovednosti páru za svoje činy. Predmanželská zmluva by mala upravovať majetkové vzťahy po zániku manželstva. Aby sa nestalo, že ak máte v spoločnej domácnosti, dve, tri drahé veci, stačí potvrdenie od svokry, že to bol osobný dar jej synčekovi a vy nemáte deťom zasa čo dať do hrnca. Hovorí sa, že zmluva má význam vtedy, keď je veľmi veľký rozdiel v majetkových pomeroch budúcich manželov, ale u nás sa pravidelne sobášia najmä tí, čo takmer nič nemajú. Nesúhlasím. Ak máme len dva dobré kusy, ktoré sa neskôr dajú speňažiť, aj tak musí byť jasné, že ich dostane ten, komu zostanú deti a teda bude mať reálne vyššie výdavky. Neobstojí ani názor, že predmanželské zmluvy uzatvárala iba šľachta. Vo väčšine právnych systémov existujú dodnes. Keby neexistovali, polovica hollywoodskych hviezdičiek by sa dnes už živila prostitúciou a ich deti by boli hladné. Keďže hviezdy a hviezdičky využívajú predmanželskú zmluvu, ockovia aj mamičky sa menia, ale životný štandart detí zostáva a tak vyrastajú napriek všetkým problémom, ktoré sa nevyhýbajú ani bohatým, v relatívnej istote a pohode. Obom stránkam to napokon ušetrí nechutné hádky o vlastníctvo handier na riad, či starej žehličky. Ako to už býva, aj tak sa nikto pravdu o vlastníctve nedozvie, iba vzťah dvoch ľudí, sa stane navždy neúnosným. Takto sa potom zbytočne zatvárajú dvierka pokojnému spolužitiu, mojich, tvojich a našich rodičov, súrodencov a starých rodičov, čo niekedy môže byť celkom obohacujúci prvok.
Summa summárum: dokonalá manželka vie, že predmanželská zmluva nie je prejavom cynizmu, ale zodpovednosti.

Tajomstvo pre dokonalého manžela.
Ak sa už stalo, že ste požiadali o ruku nevhodnú osobu, straťte sa z jej života čo najtichšie, neskôr túto radu oceníte.

AKO NA TO:
Slovenský právny systém, nepozná inštitút predmanželskej zmluvy, náš občiansky zákonník stanovuje, že všetko čo nadobudol niektorý z manželov počas manželstva je v bezpodielovom spoluvlastníctve manželov. Pri zániku manželstva sa potom vychádza z princípu rovnakých podielov. Zodpovedným manželom by mohol pomôcť paragraf 143 Občianskeho zákonníka, ktorý hovorí o zúžení alebo rozšírení bezpodielového spoluvlastníctva. V zmysle tohto paragrafu, potom môžu byť niektoré veci / trebárs tie, ktoré by mali zostať neskôr manželke a deťom/ majetkom iba jedného z manželov. Tak vlastne môžu manželia uzatvoriť niečo podobné ako predmanželskú zmluvu. Druhá možnosť je vyhradiť vznik bezpodielového spoluvlastníctva až ku dňu zániku manželstva, čo musí byť potvrdené notárom, kde potom jasne deklarujú, čo je koho. Veľmi jednoduché je týmto spôsobom dopredu vyjasniť, ak dostávajú manželia počas manželstva väčšie dary alebo finančné injekcie , komu a na čo vlastne boli určné.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!