lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pred prvým zvonením

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 19.7.2000
späť
Späť

Poslať
 

Napriek tomu, že deti už takmer rok dopredu opakujú, ako sa tešia do školy, má viac ako polovica prváčikov zo školy stres. Spôsobený môže byť zmenou režimu, stratou istoty, ktorú poskytovala blízkosť matky, novým kolektívom, v ktorom mu nie všetci sadnú.
Niekedy si jednoducho nepadne do oka žiačik a učiteľ a niekedy si malý vyplašený tvorček tak veľmi neverí, že začne byť nervózny a agresívny. Stres týchto detí sa môže prejavovať nechutenstvom, zvracaním, bolesťami hlavy, nespavosťou, neochotou vyliezť ráno z postele, zvýšenou únavou atď.

Riešenie:
Radosť z úspechu
Vyvarujte sa prehnaných požiadaviek, pretože tým by ste mohli svojmu prváčikovi iba ublížiť. Je veľmi dôležité, aby to, čo od neho žiadate mohol bez väčších stresov splniť, aby aj počas prípravy domácich úloh, aj počas celého dňa zažil čo najčastejšie pocit radosti z dobre vykonanej práce. Treba rátať aj s tým, že nie každé dieťa musí nosiť zo školy iba jednotky.
Ak to vaše nebude práve typ na knihomoľa snažte sa podporovať tie jeho stránky a záujmy, v ktorých vyniká. Najdôležitejšie je odhadnúť dieťa a nechcieť od neho, aby napĺňalo vaše nesplnené sny. Ak nepripravíte vášmu dieťaťu podmienky, v ktorých bude zažívať čo najviac radosti z úspechu, rýchlo sa mu prestane škola páčiť.

Beztrestný neúspech
Ak vášmu prváčikovi nevyjde všetko tak, ako by si želal a hodnotenie zo školy nebude najlepšie, skúste zložiť skúšku rodičovstva a netrestať ho. Každá chyba sa dá napraviť, len mu nesmiete vziať chuť napraviť ju. Aj tu platí, úspech z opravenej známky stimuluje.

Opakovanie matka múdrosti
Ak sa vám podarí vytvoriť príjemné prostredie a pravidelný režim na domácu prípravu podľa vitality vášho dieťaťa, vyhrali ste. Pravidelná príprava v pokojne radostnej atmosfére musí priniesť svoje ovocie. Skúste si vždy po príprave na druhý deň zábavnou formou spoločnej súťaže zopakovať predchádzajúce vedomosti. Je rozhodne lepšie, ak sa dieťa učí každý deň pol hodinku, hodinku, ako keď sa pripravuje raz tri hodiny, potom nič a potom celý víkend, podľa toho, kam má s ním mamička namierené.
Pri odmeňovaní odmeňujte skôr správanie dieťaťa, jeho usilovnosť a sústredenosť, ako jeho známku alebo konkrétny výsledok. Deti majú veľké problémy so sústredením na činnosti, ktoré ich nie príliš nadchýnajú, nehanbite sa motivovať ich niečím čo majú radi, ak vydržia do konca pri neobľúbenej činnosti. Hádanky, krížovky, spoločné čítanie komiksov, výtvarná výchova, pohyb a hudba rozvíjajú detský mozog. Učenie sa potom stáva hračkou.

Zlatá rada
Na rodičovských združeniach sa nikdy nehádajte s učiteľmi, snažte sa pochopiť , že učiteľ má vždy pravdu, veď preto šiel za učiteľa. Ak by sa vám zdalo, že jedná aj s vami ako s prváčikom, preneste sa cez to, veď ani vy nie ste dokonalý. Ak si myslíte, že by jeho averzia voči vášmu dieťaťu mohla byť škodlivá, dajte ho do inej školy.

Pamätajte, v súboji učiteľ – rodič, prehráva vždy dieťa!




Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!