lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
RUŽOVÝ BAZÁR BUDE POMÁHAŤ ŽENÁM AJ DEŤOM

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 21.6.2013
späť
Späť

Poslať
 

Už túto sobotu sa otvoria brány dobročinného podujatia, ktoré pod názvom Ružový bazár organizujú Pivovary Topvar, a.s. Nosnou témou akcie je vintage bazár, do ktorého venovali kúsky zo svojho módneho šatníka desiatky známych osobností. Na podujatí budú môcť ženy konzultovať témy z oblasti zdravia a životného štýlu priamo s odborníkmi z týchto oblastí. Výťažok z podujatia je určený na projekt školení odborníkov v rámci prevencie a diagnostiky fetálneho alkoholového syndrómu, a to prostredníctvom Nadácie Petra Dvorského HARMONY.

 

Podujatie sa koná po prvýkrát a je súčasťou osvetovej kampane „Chráňme naše ženy“ spoločnosti Pivovary Topvar, a.s. V sobotu 22. júna od 14,00 hod. do 17,00 hod. sa priestory Roof Baru v OC Eurovea na tri hodiny premenia na ženský svet. Návštevníci budú môcť za symbolické ceny získať štýlové kúsky svetových návrhárov, ktoré venovali na tento účel známe ženy slovenského biznisu aj showbiznisu. Medzi nimi sú aj Renáta Zmajkovičová, Iveta Radičová, Zora Czoborová, Dominika Cibulková, Gabriela Drobová, Mária Reháková, Simona Brnová Slobodníková, Monika Reháková, Monika Céreová, Romana Škamlová, Petra Ficová, Simona Bubánová, ale svoju obľúbenú ušianku a kravaty venoval aj Milan Markovič. Na dobrú vec prispeje aj módny salón Donna Rosi, ako aj populárny slovenský výrobca obuvi NOVESTA.  Vybraný kúsok zo svojho šatníka prisľúbila aj Adriana Sklenaříková. Vrcholom módnej časti Ružového bazáru bude slovenská premiéra exkluzívnej značky C´est Moi! indickej módnej návrhárky Rashmi Kumari, žijúcej v Dubaji, ktorá je držiteľkou mnohých ocenení vrátane Grazia Regional Designer 2010. Jej model úchvatných spoločenských šiat, ktorý len pri príležitosti Ružového bazáru privezie na Slovensko Gabriela Drobová, riaditeľka Fashion TV, bude predmetom dražby a jej výťažok rovnako poputuje na prevenciu ochorenia FAS do Nadácie Petra Dvorského HARMONY.

 

Témy pre ženy aj o ženách

Moderátorkou sobotňajšieho popoludnia bude Barbora Rakovská, ktorá do Ružového bazára venovala šaty značky Halstone Heritage, ktorú nosí S. J. Parker  vo filme Sex v meste. V sérii prednášok sa psychologička občianskeho združenia OZ Prima Barbora Kuchárová zameria na tému alkoholizmus a iné závislosti súčasnej doby ako shopoholizmus či závislosť na zdravom životnom štýle, Katarína Sipos z centra Avare predstaví problematiku fetálneho alkoholového syndrómu, ochorenia, ktoré môže vzniknúť aj u žien, ktoré nie sú závislé od alkoholu, a napriek tomu môže ich deti postihnúť. Medzi témami zarezonujú aj rady, ako dosiahnuť, aby boli vaše deti vždy v bezpečí, známa koučka Dagmar Kéryová ukáže cesty, ako si vytvoriť prácu, ktorá vás napĺňa a živí, MUDr. Eva Oravcová z Národného onokolgického ústavu poskytne rady, ako získať zdravie pre vaše prsia a na rad prídu aj odporúčania z Cambridge Diet, ako dosiahnuť zdravé a bezpečné chudnutie. Navyše budú môcť návštevníčky bezplatne absolvovať zdravotné vyšetrenie cholesterolu a tlaku.

 

Ružový bazár myslí aj na matky s deťmi, a tak prvých dvadsať návštevníčok získa vstupenku do kina pre dve osoby na film Príšerky Univerzita, ktorý sa premieta počas akcie v Cinema City v OC Eurovea. Pripravené sú aj súťažné otázky a na jednu z tých dám, čo sa zapoja, čaká najhorúcejšia novinka na trhu malých mestských crossoverov - Renault Captur s plnou nádržou na celý týždeň. Informácie o podujatí sa nachádzajú na www.ruzovybazar.sk a na fanpage ProMileLady na Facebooku, kde môžu dámy zároveň súťažiť o jeden pár obuvi z najnovšej kolekcie značky Novesta.

 

Ročne sa na Slovensku narodí 250 detí s diagnózou Fetálny alkoholový syndróm

Výťažok z predaja Ružového bazáru venuje usporiadateľ Nadácii Petra Dvorského HARMONY a bude určený na zlepšenie prevencie a diagnostiky fetálneho alkoholového syndrómu. Spoločnosť Pivovary Topvar, a.s. sa už druhý rok venuje problematike fetálneho alkoholového syndrómu, jeho osvete a prevencii. Ako jediná pivovarnícka spoločnosť zaviedla na svojich výrobkoch varovné označenia pre tehotné ženy. „Ružový bazár je príležitosťou spojiť príjemné s užitočným. Medzi tehotenstvom a alkoholom neexistujú žiadne kompromisy, preto považujeme za dôležité pokračovať vo zvyšovaní povedomia o negatívnom vplyve konzumácie alkoholu počas tehotenstva,“ uviedla Miriam Šramová, manažérka korporátnych vzťahov spoločnosti Pivovary Topvar, a.s. a dodala: „Navyše keď vieme, že diagnóza fetálny alkoholový syndróm je veľmi zradná. Môže postihnúť aj dieťa, ktorého matka alkoholičkou nie je, avšak počas tehotenstva alkohol konzumovala, hoci aj jednorazovo.“

 

Fetálny alkoholový syndróm (FAS) sa môže vyskytnúť až v 3 prípadoch na 1 000 narodených detí.

„Ročne príde na Slovensku na svet až 250 detí s týmto syndrómom. Teda takých, ktorých matky v tehotenstve pili alkohol. Nikto z nás nemá právo súdiť ich, nemuseli si byť vôbec vedomé dôsledkov svojho konania. Veľmi sa tešíme, že sa našla aj u nás zodpovedná firma, ktorá o tejto nepopulárnej téme nahlas hovorí, čím prispieva k prevencii. Lebo dobrou správou je, že pri tomto syndróme existuje 100 % prevencia – nepiť žiaden alkohol ani v minimálnom množstve počas tehotenstva. My sa zase snažíme zmierniť deťom príznaky FAS a pomôcť im viesť v budúcnosti plnohodnotný život. Terapia je veľmi náročná lebo vyžaduje koordináciu niekoľkých odborníkov (pediater, psychológ, neurológ, sociálny pracovník, logopéd, fyzioterapeut...),“  uviedla Denisa Vidová, správkyňa Nadácie Petra Dvorského HARMONY.

 

Celosvetové výskumy a prax dokazujú, že najúčinnejšími liečebnými prostriedkami sú:

-          život v stabilnom prostredí uspokojujúcom potreby dieťaťa

-          stálosť a predvídateľnosť prostredia

-          život v rodine bez násilia

-          dostupnosť odbornej pomoci

-          identifikovanie syndrómu pred šiestym rokom života

 

Z tohto vyplýva, že nejde len o prácu s dieťaťom, ale s celou rodinou a sociálnym prostredím, v ktorom dieťa vyrastá (aj učitelia a širšia rodina). Na nastavenie účinného terapeutického plánu je však potrebná nielen včasná, ale aj dôkladná a odborná diagnostika dieťaťa. Nadácia Petra Dvorského HARMONY práve preto použije prostriedky získané na Ružovom bazáre na školenie diagnostikov fetálneho alkoholového syndrómu.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!