lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Elena Kaliská rozdávala medaily na 5. ročníku Kinderiády

  Spracoval(a) : LEnka
Dátum : 17.6.2011
späť
Späť

Poslať
 

V utorok, 14. júna sa uskutočnilo na štadióne Mladá garda v Bratislave  finálové kolo 5. ročníka atletických pretekov Kinderiáda. Stretli sa tu družstvá zložené z chlapcov a dievčat  druhých až piatych tried základných škôl zo všetkých regiónov Slovenskej republiky. Víťazné školy si rozdelili spolu 4 980 EUR. Finančné výhry, určené na obnovu školských ihrísk venovala spoločnosť Ferrero Česká, ktorá je organizátorom pretekov. Záštitu nad Kinderiádou prevzal Slovenský atletický zväz a patrónkou je už tretí rok Elena Kaliská.

 

Víťazom piateho ročníka Kinderiády sa stala ZŠ Záhorácka z Malaciek, ktorá získala finančný dar v hodnote 2490 EUR. Na druhom mieste skončila ZŠ  Malinovského z Partizánskeho  a odviezla si 1660 EUR. Tretie miesto patrilo ZŠ

J. A. Komenského z Bardejova, ktorá tak pre svoju školu vybojovala 830 EUR. Finále sa zúčastnilo spolu 192 detí z 24 škôl z celej Slovenskej republiky. Všetci mladí pretekári súťažili s veľkým nadšením a bojovali o víťazstvo zo všetkých svojich síl. Najprv sa všetci spoločne rozohriali pri rozcvičke, a potom už začal boj o stupne víťazov.

 

Do dnešného dňa sa na Kinderiáde zúčastnilo takmer 7 500 detí z 930 škôl z celého Slovenska. Školáci súťažia v individuálnych disciplínach: v behu na 60 m, v hode plnou a kriketovou loptou, skoku do diaľky a z miesta, ale tiež v kolektívnych štafetách 4 x 60 metrov. Odmenou pre všetkých malých športovcov sú za ich výkony darčekové predmety, ktoré využijú pri ďalšom športovaní.

 

Mladé talenty vydali zo seba maximum. Medzi pozoruhodné výkony nesporne patrili výsledky piatačky Júlie Hradskej zo ZŠ Zárevúcka v Ružomberku, ktorá zvíťazil v behu na 60 m aj v skoku do diaľky a Adriána Petrufa, takisto zo ZŠ Zárevúcka, ktorý zvíťazil v behu na 60 m aj v skoku z miesta. Vrcholom finále boli štafetové preteky na 4 x 60 m, v ktorých bolo najúspešnejšie družstvo z Ružomberka pred družstvom z Liptovského Mikuláša. Na treťom mieste sa umiestnilo víťazné družstvo zo ZŠ Záhorácka, Malacky. Štafety prispeli k celkovému dobrému umiestneniu víťazných škôl.

 

„Som veľmi rada, že som dostala možnosť odovzdať ceny víťazným tímom. Je to skvelý pocit, keď vidím talentované deti, ktorým dáva Kinderiáda príležitosť súťažiť s vrstovníkmi a predviesť svoje športové schopnosti. Deti majú možnosť zasúťažiť si a ukázať športového ducha. Som presvedčená, že medzi malými atlétmi sú aj budúce športové hviezdy,“ hovorí Elena Kaliská, patrónka Kinderiády. Malých športovcov povzbudzovala aj predsedníčka SAZ Mária Mračnová, bývalá úspešná československá olympionička v skoku do výšky.

 

Cez prestávky si mohli športovci možnosť vyskúšať tiež nesúťažné sady „Kid’s Athletics“ a „Kinder Happy Hippo“, vďaka ktorým mohli skúsiť, aké to je hádzať oštepom, skákať cez prekážky a vo vreci. Tieto sady sú špeciálne upravené pre malých atlétov. Za odmenu čakala na všetkých úspešných športovcov sladká odmena v podobe čokolád Kinder. V priebehu celého dňa povzbudzoval pretekárov tiež maskot finálového stretnutia – vajíčko Kinder.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!