lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
„Odvážna. Moderná. Sexy. A zamilovaná“, taká je Mademoiselle Noire, hrdinka nového románu Báry Nesvadbovej.

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 14.6.2011
späť
Späť

Poslať
 

V stredu, 8. Júna, predstavila známa česká spisovateľka Barbora Nesvadbová slovenským čitateľom svoju novú knihu - Denník Mademoiselle Noire. Príbeh talentovanej a úspešnej slečny Noire poodhalí životné túžby, zážitky, štýl a eleganciu modernej ženy. Úlohu krstných rodičov knihy prijali uznávaná slovenská speváčka Mária Čírová a známy moderátor Branislav „Bruno“ Ciberej. Denníkom Mademoiselle Noire sa autorka zaraďuje medzi umelcov, ktorých pri ich tvorbe inšpiroval ich obľúbený nápoj, v tomto prípade francúzska káva Carte Noire. Jednotlivé epizódy denníka budú vychádzať každý týždeň na stránkach www.kavavznamenituzby.sk a to až do decembra roku 2011.

 

 

 

Bára Nesvadbová prichádza za čitateľmi tentokrát s životným príbehom a túžbami talentovanej a úspešnej ženy, Mademoiselle Noire, ktorá sa vracia po dlhšej dobe strávenej v Paríži naspäť do Čiech. Vďaka jej novým príbehom sa čitateľom pootvoria dvere do súčasného kultúrneho a umeleckého života českej a slovenskej spoločnosti. Pri písaní denníka sa autorka nechala inšpirovať partnerom projektu, luxusnou francúzskou  kávou Carte Noire, ktorá podporuje umelcov pravidelne každý rok. „Pijem kávu stále. Inak by som sa zdráhala písať podobný denníkt. Káva je moja osobná droga :-)“, vyjadruje svoj vzťah ku káve Bára Nesvadbová.

 

A čo zaželali knihe jej krstní rodičia? Branislav „Bruno“ Ciberej vyjadril svoje prianie knihe slovami: „Nech život aj v tých najbližších dňoch, týždňoch a mesiacoch napíše príbehy, ktorých nezachytenie na papier by bolo nefér voči ďalším generáciám. Nech sa vedľajšie postavy prepracujú do hlavných úloh a nech pestré osudy ľudí zmenia toto leto na nezabudnuteľné.Mária Čírová o knihe povedala: „Krstiť knihu, ktorá ešte nie je ani napísaná, je trochu ako podpisovať bianco šek. Asi trochu riskujem, ale o to viac som zvedavá ako sa osud hrdinky, o ktorej viem zatiaľ len veľmi málo, bude vyvíjať.  Bára bude zrejme rovnako „dráždiť“ aj ostatné čitateľky a čitateľov, keďže príbeh  nedostanú naraz, ale bude im ho dávkovať postupne vo forme denníka. Je to vynikajúci a originálny nápad. Tak trochu závidím.

 

Príbeh Mademoiselle Noire bude spisovateľka čitateľom odkrývať postupne. Každý týždeň bude odhalený ďalší kúsok zo života hlavnej hrdinky, ktorý bude uverejnený na webových stránkach www.kavavznamenituzby.sk. Vyvrcholenie celého príbehu a súhrn všetkých epizód čaká na čitateľov v decembrii 2011. 

 

V roku 2009 a 2010 sa značka Carte Noire spojila s módnymi návrhármi, ktorí vytvorili modely v zlato-čiernej farebnej kombinácii inšpirované pocitmi túžby, luxusu a zmyselnosti. Po šatách vysokej dizajnérskej hodnoty, sa autorka zaraďuje medzi umelcov, ktorí boli pri svojej tvorbe inšpirovaní francúzskou kávou Carte Noire.  

 

Čo priviedlo Carte Noire na myšlienku spojiť značku s krásnou literatúrou?Káva Carte Noire je plná francúzskeho šarmu, elegancie, túžby a vášne. V tomto zmysle sa snaží prihovárať k ženám a inšpirovať ich. Veríme, že táto značka má veľa čo povedať a kniha je veľmi krásny a elegantný spôsob.“ vysvetľuje zástupkyňa značky Carte Noire, pani Eva Dolejší.

 

Priania známych osobností:

 

Milá Mademoiselle Noire! Prajem Ti krásny a vzrušujúci život plný zážitkov a prekvapení, dobrodružstiev a lásky :) Takisto dobrého muža a možno aj nejaké tie detičky. Neviem síce, koľko máš rokov, ale to nehrá rolu. Teším sa na Teba.

Danica Jurčová – herečka

 

More nekončiacich zážitkov, záplavy kvetov, horúcich objatí, sladkých bozkov, vášnivej lásky, ži si naplno, veselo a bezstarostne! Buď plná svetla, humoru, rozžiar nám deň a presvetli noc, jednoducho buď neodolateľná Mademoiselle Noire!

Eva Sakálová – herečka

 

Toľko zrniek kávy, koľko momentálne existuje na celom svete – toľko úspechov želám neskutočne úžasnej a inšpirujúcej osobnosti Báre Nesvadbovej a jej knihe, ktorej sa už neviem dočkať.

Tamara Heribanová – moderátorka a spisovateľka

 

Želám Báre Nesvadbovej veľa kreativity, inšpirácie a pozitívnej energie pri tvorbe príbehov Mademoiselle Noire.

Ivana Kičikoleva – modelka a tanečnica

 

Chére Mademoiselle Noire! Pas de penssés noires. Un ovenir lumineux. Beaucoup de chance. (Vážená Mademoiselle Noire! Žiadne čierne myšlienky. Hrejúce svetlo. Veľa šťastia.)

Soňa Müllerová – moderátorka


Diskusia k článku:

preboha, na tej stranke je co napisane na tom denniku? "pribeh vo znamenie tuzby"? :-o to co?
Neregistrovaný - teta anabela, 14.6.2011 12:39
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!