lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
V BRATISLAVE PREDVEDIE SVOJU SHOW OBĽÚBENÝ TALIANSKY ŠÉFKUCHÁR EMANUEL RIDI

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 13.6.2011
späť
Späť

Poslať
 

Aj tento rok pred začiatkom leta dostane hlavné mesto Slovenska ten správny šmrnc a príchuť Stredomoria. Bratislavu navštívi obľúbený šéfkuchár Emanuel Ridi, ktorý si svojím kuchárskym umením a láskou k jedlu podmanil celú susednú Českú republiku. Na charizmatického šéfkuchára talianskeho pôvodu sa môžu 16. júna tešiť hostia prestížneho podujatia Art of Taste, ktoré pripravuje už tradične Orange pre svojich obchodných partnerov. Emanuel Ridi počas svojej jedinečnej show v inšpiratívnych priestoroch Slovenskej národnej galérie ukáže, ako sa dá vykúzliť umenie v podobe originálneho a chutného talianskeho jedla. Orange pripravil šancu stretnúť sa so slávnym kuchárom pre všetkých gurmánov. Prostredníctvom Facebooku môžu záujemcovia hrať o exkluzívnu večeru pre dvoch.

Hostia obľúbeného spoločenského podujatia budú môcť ochutnať nielen pravú taliansku kuchyňu, ale aj zažiť kúzlo osobnosti jeho autora. Zároveň pre seba získajú šikovné tipy a triky, ako pripraviť stredomorské špeciality v domácich, slovenských podmienkach. „Varím talianske jedlá a zameriavam sa na všetko, čo s talianskou kuchyňou súvisí. Snažím sa však vždy recepty prispôsobiť na tunajšie podmienky. Chcem aby varenie bolo zábavné a aby sa ľudia pri stoloch rozprávali. Sú to totiž najpríjemnejšie okamihy života,“ povedal Emanuel Ridi o svojom prístupe k vareniu.

Emanuel Ridi nie je vyučený kuchár. Vôňa a príprava jedla mu však učarili v detskom veku. Jeho starí rodičia vlastnili reštauráciu a Emanuel dodnes tvrdí, že za svoj kuchársky talent vďačí práve starej mame a mame. Zdedil veľké množstvo rodinných receptov, ktoré sú dodnes v jeho repertoári. V devätnástich rokoch sa aj s otcom presťahoval do Českej republiky, kde sa zaľúbil, oženil a otvoril si vlastnú reštauráciu. Nazval ju veľmi jednoducho - Da Emanuel (U Emanuela). Po zložitejších začiatkoch sa jeho reštaurácia stala vyhláseným miestom pre milovníkov talianskej kuchyne. Ponúka výborné špeciality z rýb a mäsa, pravé talianske dezerty a čerstvé cestoviny vlastnej výroby. V jeho kuchyni sú dôležité čerstvé a kvalitné suroviny, vďaka ktorým pripravuje vynikajúce jedlá.

Vďaka jeho osobnosti a nevšednosti vznikla v Čechách televízna relácia S Italem v kuchyni. Emanuel pravidelne bezprostredne komunikuje s hosťami svojej reštaurácie. Keď sa raz prihováral hosťom, jeden ho oslovil a navrhol mu, aby natočili program o varení. Emanuel sa tak stal obrovskou a obľúbenou hviezdou. Odvtedy je nemožné nájsť v jeho reštaurácii prázdny stôl. Jeho hviezda neustále stúpa a je aj autorom dvoch kuchárskych kníh. Dôležitý je pre neho jeden odkaz, na ktorý by ľudia nemali zabúdať – variť sa môže naučiť každý. Stačí láska a systém.

„Som nadšená, že už tretí rok môžeme našim hosťom dopriať nezabudnuteľný kulinársky zážitok. Verím, že Emanuel Ridi im učarí rovnako, ako jemu v detstve učarilo varenie. Sledovať, s akým nadšením pripravuje jedlá, je jedinečný zážitok,“ uviedla Andrea Cocherová, riaditeľka úseku komunikácie a značky spoločnosti Orange Slovensko. Tento rok sa bude podujatie Art od Taste konať na výsostne umeleckej pôde Slovenskej národnej galérie, a preto dostane aj nový rozmer. Okrem kuchárskeho umenia sa predstaví aj umenie výtvarné, móda, dizajn a šperky. Mladý nekonvenčný umelec Erik Binder sa postará o  ochutnávku svojej aktuálnej tvorby s plátnom, návrhári Boris Hanečka a Lenka Sršňová predvedú svoje modely netradičným zážitkovým spôsobom v duchu podujatia. Svoj talent, dizajnérske kúsky, šperky a ozdoby v podobe sladkých chuťoviek vystavia pre obdiv hostí aj Renáta Ormandíková, Michaela Chmelíčková, Linda Viková a Mira Podmanická.

Pri príležitosti návštevy Emanuela Ridiho na Slovensku pripravil Orange aj mimoriadnu lahôdku pre všetkých gurmánov. Záujemcovia o osobné stretnutie s charizmatickým kuchárom môžu prostredníctvom oficiálnej stránky Orangeu na Facebooku (www.facebook.com/OrangeSlovensko) uverejňovať svoje vlastné, originálne recepty spolu s fotkami svojich výtvorov. Jeden z prispievateľov získa od Orangeu exkluzívnu večeru pre dvoch pripravenú osobne Emanuelom Ridim.  Autorov ďalších receptov Orange odmení knihami od obľúbeného kulinárskeho majstra s jeho podpisom.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!